zde je má situace:
Zhruba za posledních 10 let se mi nahromadilo cca 2 TB dat (osobní/pracovní/hudba, sem tam nějaký film/seriál). Mám to roztroušené po několika diskách, které leží v šuplících, nevyužívám je ale ty data tam jsou a já o ně nechci přijít. Co tedy?
1/ Koupit si externí disk, kam to vše hodím a budu mít klid ale... disk odejde a mám po všem
2/ Koupit si externí disk, kde budou disky dva a budou navzájem replikované, takže když odejde jeden mám druhý ale... odejde celé zařízení/nebo přijdou zloději a nemám opět nic
3/ Mít to někde v cloudu plus doma ještě na diskách ale... co si budem povídat, hudba není legálně pořízená a dávat to do cloudu? Mohu? Tohle je bod, který bych nejraději ale ani nevím co bych si měl pořídit.
4/ Platit si měsíčně webhosting/úložiště? S tím nemám problém ale... krachne to na té hudbě
A právě proto, vás žádám a radu, abychom jsme se postupně dopracovali k tomu, jak to mám udělat a co si pořídit., případně jakým způsobem to řešíte vy. Já to nyní řeším, tak, že doufám, že ty disky vydrží ale je to neudržitelná situace.
Předem děkuji za veškerou pomoc a rady