Rendering

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
IVNAtor
Začátečník
Začátečník

Rendering

Příspěvek od IVNAtor »

Zdravicko potreboval by som poradit aku dosku k Intel Core i7 4930K a aky chladic pre co najvacsi vykon jedna sa o rendrovanie v VRAY dik :)
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Rendering

Příspěvek od racecar »

Dosku uz iba bazar a chladic NH-D15.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
IVNAtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IVNAtor »

mohol by si mi dat aspon tip :) popripade z tych novsich procakov aspon 6 jadro za rozumny peniaz + doska toto co som kukal je za dakych 490 e

skusil som to naskladat takto

Intel i7-5820K
Asus X99-A
Noctua NH-D15
Kingston DDR4 16GB

co poviete ?
IVNAtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IVNAtor »

chcel by som to dnes objednat :) nazor este niekoho by som velmi ocenil
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Pokud to chceš kupovat nové tak proč ne, X99-A je takovej základ, nemá nic moc navíc ale zároveň jí nic moc nechybí ;) Případně se porozhlédni po bazarech, minimálně procesor se bude dát sehnat za rozumné peníze, dost lidí začne s 5820K a pak kupují vyšší modely a tyhle pak jdou v bazarech za slušné ceny.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

X99-A je dobrá, zatim jí mam nejraději ze všech X99. Nejlepší OC (non-asus desky nevytahnou moc uncore), a hlavně bugless bios, ostatní desky co jsem měl měly horší OC, hlavně uncore, a třeba dělaly prasečinu jako že USB se inicializovalo až po raid biosech, tzn nešlo ovládat raid bios přídavného řadiče přes USB klávesnici, atd. Asus ničim takovym netrpí + ono OC no. Jinou bych ani nedoporučil.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

kdybys netrval na novem, uvazuju o prodeji desky + cpu + ram z podpisu...
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
IVNAtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IVNAtor »

Shaquille píše:kdybys netrval na novem, uvazuju o prodeji desky + cpu + ram z podpisu...
ahoj co konkretne predavas :) lebo v podpise nic nevidno
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Ahoj, zmizel hajzlik jeden, uz je potreba backupovat i podpis, to je doba ))
i7-3960X - Rampage IV Extreme - 4x4B Dominator GT 1866 C9
Nerikam, ze 100% prodam, ale kdyz das zajimavou nabidku... CPU predchozi majitel daval na 5GHz, ja dal max 4,8GHz s vodou. Ale nejsem zadny ladic.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nechci vám kazit obchody hoši (modi je ale asi překazej), ale dnes bych už nekupoval CPU co neumí fullspeed AVX/AVX2. V moderních enkodérech se tyto instrukce už používaj a CPU co je nemaj tam maj poměrně výraznou ztrátu. Tzn Haswell nebo novější arch, starší jak Haswell nebrat.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

DOC_ZENITH píše:Nejlepší OC (non-asus desky nevytahnou moc uncore)
Toto Docu neni pravda, OC socket dnes uz maju aj GB aj MSI, ale nie vsetky.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano maj, ale stejně to tak vysoko nevytahnou. Třeba ta Asrock X99 Extreme 4 3.1 co jsem měl se honosí OC socketem a uncroe max 3,6Ghz....
IVNAtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IVNAtor »

dostal som tip na sample vzorky 12 jadier :) http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2 ... SwMNxXYV3U

poculi ste uz nieco o tom ta cena mi dako nesedi
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Já jsem pár ESek měl, ale dobrej ES na vysokejc taktech který měly naopak benfity oproti retailu. Tohle co vidíš má 12 jader běžících na 2,2-2,4Ghz, tzn v praxi to bude i v max multithreadu slabší jak unlock 6 jádro + navíc je to ES ala potencionální problémy s kompatibilitou, atd. Ta cena odpovídá, já bych to nekoupil.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Projel jsem Ebay a jediné opravdu cheap ESko co stojí za to je teď toto:

http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2 ... SwFV9XypUu

V praxi běží na 3Ghz (to je jeho all-core turbo). Je to full Haswell 8 jádro s 16 thready. 3 Ghz už ujdou a nese sebou nadstandardních 35MB L3 cache což mu dále pomůže v kompresi či hrách (rozumněj bude tam o něco rychlejší než by jeho takt evokoval). A taky má aktivní TSX kdyby se to někdy v budoucnu začalo používat.

Tuhle revizi ES znam obecně fungujou OK, jen je na některých deskách třeba deaktivovat C3 nebo C6 nebo všechny C states (jinak dochází k random underclockingu cache či nestabilitě).

Edit: A nebo tady máš 15 jádrovej Ivy dražící se od korunky:

http://www.ebay.com/itm/INTEL-XEON-E7-8 ... SwaB5XwL6q

Problém ale bude sehnat desku na E7, pokud půjde za hodně málo vezmu ho jen tak pro zajímavost.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“