nie je vela kariet co to ma zasadne lepsie vyriesene,
ale ked to vidis ako problem tak ok, kazdy ma samozrejme trosku ine priority pri vybere...

//ok nemusime to dalej zbytocne rozoberat v tomto topicu
Moderátoři: Walker1134, Wilik

Souhlas MSI jsem měl dvě karty obě umřeli prakticky stejně (obě MSI GTX 760) jedna vydržela rok, druha mrcha chcípla měsíc po záruce. Navíc karty běžely v defaultu, takže neopatrným taktováním to nebylo jelikož se vlastně nikdy netaktovaly.Hladis píše:Nemuzu byt objektivni. Proste vim, ze MSI u grafaren zrovna nehituje predni pricky spolehlivosti

Sranda ze na golden sample gainwarde VRAM nedaju psychologicku hranicu 9GHz. Skus nechat jadro na default a zdvihnut VRAM, ci pojdu vyssie. Mal som gainwardku zakladny model gtx1060 a tam som dosiahol 2012MHz /9008MHz. Vyssie OC nebolo stabylne.Pinďoureček píše:Tak Gainward GTX 1070 je doma. Vypadá to, že nemám dobrý kus na OC paměti. Přes +500C (9000) se nedostanu, na této hodnotě jsem vyfasoval artefakty už ve 2D. Při +480 stabilní po hodině v Unigine Heaven. Jádro stále drží na 2101 bez zvýšení napětí při PW114, Core + 114.

Pinďoureček píše:Zkusil jsem nechat jádro na default, to poté běží na nějakých 1967 MHz. Ale i tak nejdou paměti více. Přes 500 MHz...

Takhle to mam taky. MSI AB +70/+700 a po zahrati to padne na tech 2100. Ty pameti mas ale dost slabe. Ja beru 9200 jako podprumer, 9400 prumer, 9600+ nadprumer. Je otazka kde co vic prida. Mam pocit, ze paměti hodne pomahaji u testu, jadro spis u her. Kdybys trefil 2080/9400 byl bys na tom lip.Pinďoureček píše:Na druhou stranu mi drží boost na 2101 i při teplotě 70C, tak si říkám, jestli si ji nenechat.

PS: otázka, jestli to ma smysl řešit pro to 1-2% vykonu Stejně časem bude hra, kde ti to padne pod prijemnych 60FPS a tam to tim %tem nezachranime.alienGT píše:Takhle to mam taky. MSI AB +70/+700 a po zahrati to padne na tech 2100. Ty pameti mas ale dost slabe. Ja beru 9200 jako podprumer, 9400 prumer, 9600+ nadprumer. Je otazka kde co vic prida. Mam pocit, ze paměti hodne pomahaji u testu, jadro spis u her. Kdybys trefil 2080/9400 byl bys na tom lip.Pinďoureček píše:Na druhou stranu mi drží boost na 2101 i při teplotě 70C, tak si říkám, jestli si ji nenechat.

Vsak kdyby neco tak ji muzes vratitknedla píše:Zdravím. Již jsem psychicky nevydržel čekat na MSI RX480 gaming 8G a včera jsem objednal MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G. V obchodě kde jsem nucen nakupovat Gainward nemají. Jsem trochu nervózní, zda karta bude v pořádku. Ta čínská vadná várka mě dost děsí:
https://forums.overclockers.co.uk/showt ... t=18744364
https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... 0_quality/
Nevíte co se prodává v ČR ? Čína nebo Tchaiwan, paměti Samsung nevo Micron ? Snad někdo MSI má, nebo všichni mají jen Gainward ? Děkuji.

S tou GTX 1070 bys to měl šťavit ještě méně, neboť má TDP v referenci jen 150 W, oproti GTX 760 s TDP 170 W. Předpokládám, že Gigabyte to TDP nějak zásadním způsobem neposunul výše.Hladis píše:Mam tu zatím jen nahradni shit Thermaltake a na tom to šťavit nemuzu, takze jedu na "socka" GTX 760 a musim koupit novej.

Měl jsem takhle napojenou R9 290 redukcí z 6ti pinu na 8 a jelo to léta, než jsem si koupil nový zdroj. Jinak GPU-Z u žádného Pascalu neukazuje ASIC kvalitu a řekl bych, že ani ukazovat nebude, pač všechny jsou +/- stejné.Hladis píše:Je to OC edice a napaji to jen osmipin, který ten Thermaltake nemá a je to tedy vyvedeny od napajeni disku. To není moc bezpecna kombinace, zvlast u takového starého low zdroje. 760 ma aspon sestipiny, takze je napajena separe. Horsi je, ze si budu muset chvili pockat, zdroj není skladem.
Edit// Tak zdroj prijde az pristi tyden, takze testy se odkladaji. Jinak koukam, GPU-Z nechce ukazat ASIC.