Zajimavej test GTX1070 vs 980 pri stejnym vypocetnim vykonu.
GTX1070 na 1582Mhz
GTX980 na 1500mhz
Rozdil ve frekvenci je cca stejnej jako rozdil v poctu SP takze by meli mit stejne FPS.Ale jak uz jsem psal Pascal ma vyssi IPC jak maxwell. https://youtu.be/ykRWsiwPuzs?t=159
Krome dooma vyhrava pascal o 7-16% zalezi to na hre...
To ti o výkonu moc neřekne, protože praxe už mnohokrát prokázala že pár SP sem a tam moc výkon neovlivní, mnohem větší imapct maj třeba rops a u dneších GPU i prostupnost paměti (protože časy defakto nulové limitace RAM z dob G80 až do Keplera skončily).
Prijde mi dost orezana - to uz radej 1060 3GB na FHD - cenovy odstup bude muset byt vetsi, jinak to nebude mit smysl kupovat.
Abych pravdu rekl, tak jsem od prechodu na novy vyrobni proces cekal mnohem mnohem vic, nez to co se aktualne deje mimojine i v ceskych eshopech s temito kartami
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Jestli vidím dobře, tak je naopak psáno: "NA SKLADĚ", což podle mého znamená, že je skladem A skladem byl imho od začátku prodeje... nebo aspoň co si tak pamatuju, že jsem se díval na začátku, to byl skladem, potom o pár týdnů později byl taky skladem a teď je taky skladem.
PC:AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H NTB:Apple MacBook Air M1 | Phone:Apple iPhone 15 Pro
Blue Storm píše:Jestli vidím dobře, tak je naopak psáno: "NA SKLADĚ", což podle mého znamená, že je skladem A skladem byl imho od začátku prodeje... nebo aspoň co si tak pamatuju, že jsem se díval na začátku, to byl skladem, potom o pár týdnů později byl taky skladem a teď je taky skladem.
...hovorim o ceskom
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
... skorši dokaz nemam, lebo on chcel vtedy objednať z odniekiaľ inak.
Tak mi laskavo nedavaj nejaká warningy za zavadzanie a over si fakty. Dokonca to tu aj Blue storm píše, že sa nato pozeral na začiatku.... to že ty si až teraz otvoril oči je druhá vec.