Podivne chovani disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
zhor
Začátečník
Začátečník

Podivne chovani disku

Příspěvek od zhor »

Pripojil jsem novej SSHD disk Seagate FireCuda 2T na SATA5 za ucelem nahrady staryho disku D na SATA3. Po nastaveni volume a zformatovani se normalne objevil jako dalsi disk E. Zkopiroval jsem tedy komplet starej disk D na novej E. Protoze ten starej chci dat pryc, zmenil jsem pismena obou disku tak ze D=G a E=D. Po restartu vsechno normalne fungovalo, tj. programy na D se ted spoustely z novyho disku. Odpojil jsem tedy oba disky a zapojil jen ten novej na SATA3 kde byl puvodne starej disk. A ted nastal ten problem - po restartu byl novej disk uplne prazdnej, bez volume a nezformatovanej! Nezbylo tedy nez ho zase zformatovat a znovu zkopirovat starej disk pripojenej tentokrat na SATA5, pak uz to bylo OK.
Otazka je jestli to mohla zpusobit nejaka vlastnost win7 a nebo skryta (obcasna) vada disku a nemel bych ho radeji vratit. Zatim sice funguje bez problemu, ale pri kazdym spousteni PC mam bobky jestli to neudela znovu.
Prece neni mozny aby zmizely vsechny data na disku jenom tim, ze se pripoji k jinymu SATA portu...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“