Bila obrazovka na notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Stehlaa
Nováček
Nováček

Bila obrazovka na notebooku

Příspěvek od Stehlaa »

Zdravim,
mam notebook Lenovo z580 i7, donesla mi ho manzelka, ze ji trosku spadl a pote byla bila obrazovka a kdyz ho pripojim na externi monitor, tak na notasu je furt bila obrazovka a monitor nenabehne. Zkousel jsem i horkovzduskou nahrat GPU(v minulosti jsem tak opravil notebook s cernou obrazovkou), ale stale stejny problem. Rozdelal jsem i LCD panel, vycistil lihem konektory, za chodu jsem pokroutil LCD FLEX kabelem a stale stejne. Monitor vypada, ze je v poradku. Takze uz opravdu nevim, kde by mohl byt problem. Jsem v tom celkem zdatny, ale uz mi opravdu dosly napady. Myslel jsem, ze to bude LCD kabelem, ale kdyby ano, tak by me to prece najelo i na externim monitoru... takze jsem to zuzil na zakladni desku, nebo zase GPU... Nejake rady prosim? Dekuji
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Bila obrazovka na notebooku

Příspěvek od kotas »

neco bude s deskou, ale bilou obrazovku neznam, jen cerno
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Stehlaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stehlaa »

S cernou jsem se setkaval bezne, vzdycky to byla opravitelna GPU. Ale ted si opravdu s tou bilou nevim rady, jeste me napadlo to dat do trouby na nejakych 170C(nikdy jsem to nedelal, pouze jsem vzdy nahrival GPU), treba by to tomu nejak pomohlo, jsem slysel. Novou zakladni desku za 1800 kupovat zatim nechci, jestli se to da nejak zpravit... Dalsi nejake rady?

Respektive nechci obednat desku a nakonec to deska nebude., ale treba kabel, atd..
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Při pádu se mohlo poškodit cokoliv.
Doporučuji to dát někam na diagnostiku.
Asus Rog Strix G18
Stehlaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stehlaa »

Ano... Ale nestalo se to nekomu dalsimu? S nejvetsi pravdepodobnosti je to asi deska, kdyz ani ex. Monitor nejede... Ale jen se chci zeptat, jestli mel nekdo samy problem a jak ho kdyztak resil. Dekuji mnohokrat
ifkopifko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ifkopifko »

Čo externého monitoru týka, skúšal si aj HDMI aj VGA výstup z laptopu?
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
Stehlaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stehlaa »

Samozrejme, jsem v tomto hodne dukladny a zkousim jakekoliv moznosti...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“