DiRT Rally (2015)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
theedge
Začátečník
Začátečník

Re: DiRT Rally (2015)

Příspěvek od theedge »

Ladis1: Myslím si že nadávat na koupení hry je nesmysl. Problém bude na 99% u tebe v PC. To že PC má i5, 8GB Ram a R270 neznamená že někde nemá problém v systému ...
Nějaké jiné moderní hry z poslední doby ti tam jedou ?
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Noo, zrovna tahle hra je hodně vybíravá. Spíše bych vinil hru než počítač :-D
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Musel jsem nakonec přeinstalovat Win(což se mi vůbec nechtělo) a už hra jede.
Ke hře - musel jsem hned zapnout pomocníčky v nastavení, protože jsem to nemohl udržet na cestě ani v přímém směru :). Grafická stránka se mi místy moc nezamlouvá, je taková vyšisovaná, bez kontrastu, ale je to trať od tratě.
Mám velký problém s načasováním pokynů spolujezdce, potřeboval bych je hlásit později, jde to? nemůžu to najít(v RBR to šlo v několika krocích).
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Někde to tam je, hledej :) Jinak jestli hraješ na volantu, což bys teda měl, tak si určitě nastav méně citlivé řízení - resp. vyšší rozsah otočení volantu. Jízda po rovince je pak o dost jednodušší.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ladis1: Jo někde tam to nastavení doby hlášení spolujezdce je. Pořádně se podívej do nastavení.
Samozřejmě jinak to hlásí ve Finsku kde se předopkládá vysoká rychlost ( hlásí víc dopředu ) a jinak třeba v klikatém a úzkém Řecku nebo Monaku. Je jasný že pokud ve Finsku jedeš 90 místo 150km/h, tak ti to hlásí moc brzo :-)
Hru je třeba hrát na volantu jinak je to o ničem. Není to úplná arkáda, takže je potřeba se to naučit a jezdit napřed hodně opatrně - snažit se jezdit jako se skutečným autem. Až to dostaneš do ruky ( hlavně brzdy a včasné řazení ) tak se dá zrychlovat. Myslím si že je lepší začít pomaleji bez asistentů než rychleji ale s asistenty a blbě ... Zážitek ze hry je pak úplně někde jinde. Na volantu doporučuji nastavit min. 400° - 450° úhel otáčení. Důležité je i správné nastavení Force Feedback volantu ve hře a v ovladačích volantu. Vím že ve hře snad bylo defaultně nastaveno 20% deadzone na brzdách což je potřeba si upravit ... ideálně na 0.
Reálná rally auta mají minimálně cca 560° až cca 720°

Tady se dá stáhnout výborný český dabing což mi dost pomohlo - přecejenom to v rychlosti vnímám líp česky než anglicky.
http://www.dirtrallycesky.cz/
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Dik za rady....jasne volant mam, sice uplne obycejny Logitech co jsem kdysi kupoval k RBR a je to samozrejme nutnost. Uz ho mam i jakz takz nastaveny.Asistenti jsou zapnuti,bude jezdit i muj 11lety syn(hru dostal na narozky 8-) ) Cesky dabing tam mam uz taky. A vzhledem k tomu,ze mi to ukazuje a rika pokyny moc dopredu,tak me to spis mate, nez pomaha. Zitra budu u PC,tak to zkusim jeste pohledat...menu v cestine by ale dost pomohlo
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ladis1: Tak jsem se díval a je to tam co nastavuješ asistenty.
V menu hry dáš -> Profile -> Game Preferences ( tam zapínáš asistence ). Dole je odstavec Gameplay a tam je položka Co-driver Calls.
Standartně j nastaveno Normal a nastavit si můžeš Very Early, Earlier, Normal a Later.

Pokud říkáš že ti to na Normal hlásí moc dopředu, tak asi jedeš pomalu :-) což je logický když se to učíš řídit. Ono to počítá s nějakou rychlostí a dle toho to dopředu hlásí zatáčky. Pokud jedeš pomalu tak ti samozřejmě vychází že ti to hlásí brzo. Vidím to když zkouší jet žena :-D
Ale to se zlepší ... nastav si to na Later a uvidíš. Škoda že to nejde nastavit přesně na nějaké stupnici.

A s těmi asistenty si to zkus rozmyslet, však ať to kluk dostane do ruky. Pokud jsi jezdil tak těžkou hru jako RBR tak Dirt Rally zvládneš taky. Není tak frustrující v obyvákových podmínkách a defaultní setup aut je rozhodně sjízdnější než u RBR.

Odsud se dají stáhnout super skiny na auta:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... =530305247
http://www.racedepartment.com/downloads ... g_weighted
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

theedge
Díky kámo, díky mé nulové znalosti angličtiny jsem nastavil to Co-driver_Cals na Very Early....v domění, že nastavuji pro syna lehkou obtížnost, nebo tak něco, abych ho hned od hraní neodradil :-D. Problém vyřešen děkuju.
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Frostys píše:Noo, zrovna tahle hra je hodně vybíravá. Spíše bych vinil hru než počítač :-D
Stáhl jsem ovladače k tomu mému volantu,nainstaloval a při spuštění hry zase "Program Executable přestal pracovat" zase omg. Musel dát bod obnovení a už to zase na chvíli snad bude fungovat, do doby, než zase něco naistaluju asi :x . Mám Win starý pár dní a už se to zase sere, vidím že vyvojáři udělali někde fakt asi chybu, protože tuhle chybu to hází napříč celým Googlem a spousta lidí si tu hru bohužel nezahraje.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Jestli nebude spise problem s pravy tveho 11 leteho syna... Pouziva predpokladam tvuj ucet. Zalozil bych mu ucet s omezenymi pravy a skoro bych se vsadil, ze budes mit po problemech.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Tiez si myslim. Pre deti treba poskladat cvicne PC. Clovek si usetri psychicke zdravie.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Ahoj. Neda mi to a zeptam se. Neda se tahle hra dostat do nejakyho arkadovyho modu jako byl Dirt 3 ? Na Dirtu 3 me prave vzdycky nejvic bavili ty rally zavody a taky to ze to byla arkada, ktera se dala krasne hrat na klavesnici. Dirt Rally je pro me na klavesnici naprosto nehratelny a jinej ovladac nemam (na analogovej gamepad jsem si nikdy nezvykl). Je nejaka sance, ze bych si tuhle hru mohl uzit? :)
diky za tipy
knedla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od knedla »

Jediná šance aby sis hru užil je koupit si volant.
Gigabyte B 660 gaming X, intel i5 12 600, 850 W MSI, MSI RTX 4070 Ti trio Gaming X
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

ok, tusil jsem to :)
Oldspice
Nováček
Nováček

Příspěvek od Oldspice »

knedla píše:Jediná šance aby sis hru užil je koupit si volant.
Knedla má pravdu - DR je na volantu při slušném nastavení FFB a to myslím, jako že si to chce dost vyhrát, pěkný zážitek, který umí středně náročného hráče odměnit hodně slušnou zábavou :) Doporučuju ale navíc pohledat nějakej FFB mod na Racedepartment :) Klávesnice na NFS.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“