Firma v Praze co postaví ITX sestavu na Silverstone Raven
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- cpoc
- Nováček

-
Firma v Praze co postaví ITX sestavu na Silverstone Raven
Ahoj,
plánuji upgradovat svou 8 let starou sestavu s core 2 quad.
Chtěl bych úzkou skříň, jako ideální se mi jeví Silverstone Raven RVZ02B-W.
Komponenty by měly být zhruba jako v této sestavě. Tj. cena cca 35000 Kč.
http://techbuyersguru.com/1200-slim-gam ... x-pc-build
Může někdo doporučit kvalitní pražskou firmu, kde mi to na klíč sestaví? Koukal jsem, že hodně firem nabízí custom sestavy do klasických skříní. Potřebuji firmu, která má zkušenost s výkonnějšími ITX mini PC...
plánuji upgradovat svou 8 let starou sestavu s core 2 quad.
Chtěl bych úzkou skříň, jako ideální se mi jeví Silverstone Raven RVZ02B-W.
Komponenty by měly být zhruba jako v této sestavě. Tj. cena cca 35000 Kč.
http://techbuyersguru.com/1200-slim-gam ... x-pc-build
Může někdo doporučit kvalitní pražskou firmu, kde mi to na klíč sestaví? Koukal jsem, že hodně firem nabízí custom sestavy do klasických skříní. Potřebuji firmu, která má zkušenost s výkonnějšími ITX mini PC...
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Firma v Praze co postaví ITX sestavu na Silverstone Rave
Firmu ti sice neporadím, ale pokud se taková skříň dá někde rozumně sehnat, pak to zvládne postavit úplně kdokoliv, zase tak moc se to od klasické sestavy neliší.
Tzn. neutrácel bych peníze za žádnou speciální firmu nebo tak něco.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- kocourmikes1
- Začátečník

tohle ti postavy kde kdo a skrin se navic v cesku normalne prodava, firma ti za pc v hodnote 20 tis nauctuje 30 tis
http://pc-skrine.heureka.cz/silverstone ... 2-raven-z/
http://pc-skrine.heureka.cz/silverstone ... 2-raven-z/
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- stoRmjE
- Začátečník

-
- cpoc
- Nováček

-
Díky za reakce.
Mám na mysli firmu s kamenným obchodem, kde to je možno komponenty na internetu naházet do košíku a připlatit za sestavení (cca 1500 nebo kolik se platí) a instalaci widlí. Jediná potíž je, aby to nebylo zbastlený, ale cabel management, větráky atd. profesionálně...
Mám na mysli firmu s kamenným obchodem, kde to je možno komponenty na internetu naházet do košíku a připlatit za sestavení (cca 1500 nebo kolik se platí) a instalaci widlí. Jediná potíž je, aby to nebylo zbastlený, ale cabel management, větráky atd. profesionálně...
- stoRmjE
- Začátečník

-
Ten kluk má kanál https://www.youtube.com/channel/UCo30GU ... qkJAEEWNrw a vypada to, že tomu davá lepší péči než nějaký kamený obchod, ktery ti to sestaví a jde od toho, on to aspon nekolik hodin zkouší.
- anarkii
- Začátečník

V CZC ti to složí zadarmo a když do poznámky v objednávce napíšeš, ať dají bacha na cable management apod., tak si dají záležet. Tu bednu by mohli umět dodat, párkrát už jsem s nima něco podobobnýho řešil a nebyl problém.
Hlavně v tomhle případě budeš mít záruku na sestavu jako celek a přecijen, když se třeba při montáži něco posere, vezme se novej díl, ani o tom nebudeš vědět, oproti tomu řešit nějakou reklamaci třeba s borcem z toho youtubu, no nevím...
Hlavně v tomhle případě budeš mít záruku na sestavu jako celek a přecijen, když se třeba při montáži něco posere, vezme se novej díl, ani o tom nebudeš vědět, oproti tomu řešit nějakou reklamaci třeba s borcem z toho youtubu, no nevím...
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
- -Vladimir-
- Začátečník

dobře že je to zmíněno 
/// úprava postu - nevyhovoval mi
/// úprava postu - nevyhovoval mi
ignorelist: Stratos (již trvale)
- cpoc
- Nováček

-
Přesně to mám na mysli.anarkii píše:Hlavně v tomhle případě budeš mít záruku na sestavu jako celek a přecijen, když se třeba při montáži něco posere, vezme se novej díl, ani o tom nebudeš vědět, oproti tomu řešit nějakou reklamaci třeba s borcem z toho youtubu, no nevím...
Nakonec jsem to naklikal v CZC. Jen kromě té skříně, které by měla být Silverstone a ne Fractal design.
https://www.czc.cz/2s6tb4sc0iihhaebjius5ojrhf/seznam
Nějaké očividné chyby?
Zejména si nejsem jist u SSD, to mi přijde, že se každý měsíc doporučuje jiná značka...
- PKBO
- Moderátor

Zásadní chybou je volba desky, B150 nepodporuje rychlé paměti a rychlé paměti je to co dělá Skylake Skylakem, dej tam Z170 desku, i kdyby jsi neměl taktovat... K tomu vyber paměti co jsou alespn 3200 Mhz s co nejnižším CL, osobně bych vzal grafiku od MSI, tenhle chladič z 1060 bejval na 950/960 a nebylo to zrovna nic moc. SSD by šlo, přesto bych raději vzal novější model od Intelu či Crucialu, přecijen je 850 na trhu už pomalu třetím rokem... Zdroj neznám, neumim říct, osobně bych se daši držel corsair rm jakožto ověřené věci... Chladič CPU tam máš dvakrát a ještě ke všemu nejsou skladem, to už je taky dost staré, nestačil by ti box ? Beztak to bude ta nejméně hlučná komponenta v tom tvém setupu...
- anarkii
- Začátečník

Jakej mají ty rychlejší paměti reálnej přínos např. ve hrách ?
Pokud jde o ten disk, koukal bych na cenu za 1 GB a délku záruky. Ten Samsung pokud vím má 5 let, takže v tomhle ohledu vychází poměrně dobře. Nic jinýho bych asi u SSD pro takový to běžný domácí použití neřešil.
Corsair RM se do té skříně nevejde, ale podle všeho z téhle řady vybranej SFX zdroj vychází, je i semi-pasivní, záruka 7 let + další 3 roky u výrobce, takže za mně dobrá volba.
Noctua na CPU se určitě vyplatí - počítač bude při nízkým zatížení vpodstatě neslyšitelnej. Zdroj i GK bude fungovat pasivně, HDD tam nebude, tak je imo škoda zabíjet to boxem, ta tisícovka se v celkové částce ztratí. Ale myslím, že by tam měl být ještě 2x120mm case fan - to bych dal buď Noctua Redux za 2x300 Kč nebo AC F12 Silent za 2x 150kč.
Pokud jde o ten disk, koukal bych na cenu za 1 GB a délku záruky. Ten Samsung pokud vím má 5 let, takže v tomhle ohledu vychází poměrně dobře. Nic jinýho bych asi u SSD pro takový to běžný domácí použití neřešil.
Corsair RM se do té skříně nevejde, ale podle všeho z téhle řady vybranej SFX zdroj vychází, je i semi-pasivní, záruka 7 let + další 3 roky u výrobce, takže za mně dobrá volba.
Noctua na CPU se určitě vyplatí - počítač bude při nízkým zatížení vpodstatě neslyšitelnej. Zdroj i GK bude fungovat pasivně, HDD tam nebude, tak je imo škoda zabíjet to boxem, ta tisícovka se v celkové částce ztratí. Ale myslím, že by tam měl být ještě 2x120mm case fan - to bych dal buď Noctua Redux za 2x300 Kč nebo AC F12 Silent za 2x 150kč.
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
- cpoc
- Nováček

-
Díky za připomínky!
@anarkii: ty 12cm case větráky tam nikdo nedává ani do high-end sestav.
Tady je verze 2 se zapracovanými připomínkami:
https://www.czc.cz/5lki9oq3rigoubc0d1meb5jbf5/seznam
Nechápu moc rozdíly u těch 6GB GTX 1060 MSI karet. Ta nejdražsí GAMING má lepší chlazení oproti ARMOR?
@anarkii: ty 12cm case větráky tam nikdo nedává ani do high-end sestav.
Tady je verze 2 se zapracovanými připomínkami:
https://www.czc.cz/5lki9oq3rigoubc0d1meb5jbf5/seznam
Nechápu moc rozdíly u těch 6GB GTX 1060 MSI karet. Ta nejdražsí GAMING má lepší chlazení oproti ARMOR?