Ahoj, mám pár pro znalejší asi uplně amatérských dotazů ohledně připojení co doma používám. Z pročtení wifi sekce (základy) a zde v sekci internet jsem se nedočetl k tomu co by mě zajímalo tak doufám, že dotaz nebude vadit.
1) Mám wifi připojení, poskytovatel starnet s.r.o. tarif 10M (podle jejich ceníku na stránkách a tarifu to asi bude 10Mbit download/3Mbit upload) takže ten nejnižší co nabízí
2) je normální, když v domě používáme byť dvě zařízení najednou, přítelkyně na telefonu prohlíží třeba instagram takže načítání obrázků a já ve stejné chvíli hraju cokoliv online, občas se stane že to funguje normálně, ale většinou je odezva nad 200 takže nehratelné... Je to u wifi připojení běžné? Že to je stabilní asi jako "jak fouká vítr"? Jsou měsíce, že to funguje bez problému a jde třeba na počítací stahovat film a ostatní zařízení používat bez problému, větsinou to ale tak není.
3)Podle popsaného výše, má wifi připojení takhle fungovat, nebo je "stežování si" poskytovateli na místě?
Díky za odpověď, téma jsem založil protože bych už nerad další rok řešil frustraci z toho, že nevím ani základy ohledně připojení k internetu a neustálými dotazy "bejby ty zase koukáš na youtube/instagram" (když zase nejde načíst video, hrát bez "lagů") s prominutím už přítelkyni seru, a dál se buď rozhodnu změnit poskytovatele/služby od něj nebo přejít k jinému.
EDIT: ještě doplním, že rychlost download/upload podle občasných testů na rychlost.cz jsou cca 3mb download a okolo 800kb-1.5mb upload snad nikdy jsem neviděl down 10 a up 3 jak by to podle tarifu mělo být (pokud to tedy nejsou maximální dosažitelné hodnoty s tímhle tarifem)
Dotaz ohledně připojení k internetu od laika.
Moderátor: Don
- ThomasVT
- Začátečník

-
Dotaz ohledně připojení k internetu od laika.
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift
- jikratom
- Nováček

-
Re: Dotaz ohledně připojení k internetu od laika.
s takto rychlým "internetem" se nedivím že máš problém když "serfujete dva naráz" ono záleží i kolik lidí v okolí je napojených na stejný signál/kanál (bude rozdíl změřit rychlost třeba o půlnoci když všichni spinkají a odpoledne kdy každej tahá nějaký to po*no).
Ta rychlost co provider uvádí je maximální ne garantovaná.
Bohužel jestli máš internet přes wifi tak tam hraje roli mnoho faktorů a to bohužel i třeba počasí..
Každopádně počkej i na další reakce až takový odborník nebudu..
Samozřejmě je rozdíl mezi bitem a bajtem ale to asi víš.
A postěžováním určitě nic nezkazíš
Ta rychlost co provider uvádí je maximální ne garantovaná.
Bohužel jestli máš internet přes wifi tak tam hraje roli mnoho faktorů a to bohužel i třeba počasí..
Každopádně počkej i na další reakce až takový odborník nebudu..
Samozřejmě je rozdíl mezi bitem a bajtem ale to asi víš.
A postěžováním určitě nic nezkazíš
ASUS Z170 PRO GAMING, Intel Core i7-6700K, Scythe SCNJ-4000 Ninja 4 + Arctic Cooling MX-4, Kingston HyperX FURY Black Series 16GB(Kit 2x8GB) 2666MHz DDR4, Samsung SSD 850 EVO - 250GB (OS), WD Red - 2TB (DATA), Fractal Design Define S - Window, EVGA SuperNOVA 750 G2, MSI NVIDIA GTX 970 GAMING 4G, Creative Sound Blaster Z, Windows 10 Pro - x64, Audio-Technica ATH-T500, Genius GX-Gaming Manticore, Corsair Gaming M65 RGB, Corsair Gaming MM600, Steam and XBOX 360 Controller, ASUS VG248QE (144Hz), LG W2361V (60Hz) + malého pindíka 
- ThomasVT
- Začátečník

-
Dík za reakci. Já upřímně ani nevím na co si stěžovat, takže když to byla úplně hrůza volal jsem, že "jde hrozně pomalu a nejde pracovat na dvou zařízeních naráz" potom to třeba pár dní zas šlo a vrátilo se to do starých kolejí... A taky mi zpravidla technik nezapomene říct, že "no u vás to jde velice dobře když koukám na rychlost" tak si příjdu jak debil...
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Vubec se nenechej odbyt, jsi zakaznik, platis.
Udelej si par testu (ping, rychlost) a uloz si vysledky. Pak mu je ukaz (rekni) kdyz ti bude rikat, jak to lita... V modemu by mel byta byt videt i statistika signalu. Treba mas slabou antenu, nebo spatne smerovanou. Taky bych se optal na rychlsot vs cena viz nize.
zajimavy business model providera... Pokud jsem to spravne pochopil, tak 10/3 je nabizen na samotach, ale i tam muzes mit souseda, ktery "stahuje" a tim te omezuje. (pripojeni je sdilene). Obratil bych se na providera.
Podivej se v routeru po QoS (Quality of Service) - abys zamezil nadmernemu uzivani pasma jednim pripojenym zarizenim.
pro vysvetleni https://cs.wikipedia.org/wiki/Quality_of_Service
Totez by mel nastavit provider, aby zajistil na sdilene lince pasmo vsem.
Udelej si par testu (ping, rychlost) a uloz si vysledky. Pak mu je ukaz (rekni) kdyz ti bude rikat, jak to lita... V modemu by mel byta byt videt i statistika signalu. Treba mas slabou antenu, nebo spatne smerovanou. Taky bych se optal na rychlsot vs cena viz nize.
zajimavy business model providera... Pokud jsem to spravne pochopil, tak 10/3 je nabizen na samotach, ale i tam muzes mit souseda, ktery "stahuje" a tim te omezuje. (pripojeni je sdilene). Obratil bych se na providera.
Podivej se v routeru po QoS (Quality of Service) - abys zamezil nadmernemu uzivani pasma jednim pripojenym zarizenim.
pro vysvetleni https://cs.wikipedia.org/wiki/Quality_of_Service
Totez by mel nastavit provider, aby zajistil na sdilene lince pasmo vsem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ne nadarmo bylo donedavna na ispforu tema "Starnet-parazit"
Ale museli to ted nedavno prejmenovat, nekdo si stezoval ... kazdopadne to vypovida o tom, co si o Starnetu mysli normalni mensi ISP 
Jejich business model je nasledujici - cenove rozdrtit v dane lokalite konkurenci, skoupit co po ni zbyde -> profit
Jejich business model je nasledujici - cenove rozdrtit v dane lokalite konkurenci, skoupit co po ni zbyde -> profit
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri