Jaký je Váš názor na tyto PC?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Drifterian
Nováček
Nováček

Jaký je Váš názor na tyto PC?

Příspěvek od Drifterian »

Ahojte,
rád bych se Vás zeptal na to, co si myslíte o dvou věcech?
--HAL3000 hotovkách za poslední dva roky
--a specificky pak http://www.heartofgamers.cz/HoG2SE/index.php ?

Něco k nim napsáno i zde: https://www.czc.cz/hal3000-heart-of-gam ... 8gjj46ps6b

Nebudu se tajit, první věc, je to dlouho co jsem byl tu na PCT foru a druhá: nyní již druhým rokem dělám pro HAL a snažím se s ostatními ve firmě jej posouvat na trošku jiný level, než co předvádí jiní výrobci, HoG je pak naše prémiová linie, no více k ní viz ten odkaz na CZC, berte to prosím v potaz než jej začnete trhat na kusy :-)))

Pro jistotu jen dodám jednu věc se kterou se často potkávám - ne nejsem nikdo nasazený z HALu, jen se snažím dělat dobře svou práci a čím víc názorů tím líp. Zkráceně, nesnažím se tu o žádnou reklamu, sám nemám rád marketingový bulšit, prostě a jen chci zjistit Váš názor.

Byl bych rád za konstruktivní názory, nadávek si na internetu na hotovky užívám dost od spousty slepých haterů a tak trošku už po té době nemám náladu být bitý za to, že se jen snažím naslouchat a dělat poctivou práci. Prý jste tu rozumná komunita, tak předem díky za jakékoliv pohodové odpovědi.

PS: s hotovkami HAL před říjnem 2014 nemám nic společného a vím, že (jemně řečeno) nebyly dobré, proto jsem koneckonců tam kde jsem a snažím se na tom dělat, tak pre-2014 sestavy není třeba se mnou řešit..

Díky
Makaan

//edit Wilik - presunuto ze Smetiste
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: Jaký je Váš názor na tyto PC?

Příspěvek od Atapi »

K novince zběžně (reakce jakou lze asi čekat z fóra kde si PC sestavu sestaví 90% osazenstva samo): služby dobrý, ale za ty peníze navíc (když vezmu tu nejlevnější Heart of Gamers II SE na CZC za 36 000 bez OS, tak to je minimálně o 10 tisíc dražší než doma sestavený PC z kvalitních komponent) by mi to nestálo, navíc nevím co je v tom za chlazení (a model grafiky, kde se chladiče liší taky), PC mám na stole a nechci aby mi to hučelo vedle hlavy, takže to je pro mě po výkonu asi to nejpodstatnější...
Obrázek
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Vždyť tam jsou fotky, tak proč se na ně nepodíváš? :) Je tam Fera 3 na CPU a grafika je GTX 1060 Strix od Asusu. A po naházení sestavy do košíku vidím cenový rozdíl 5200 Kč, kde jsi vzal 10k?
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Tak hledat ve fotkách komponenty by mě fakt nenapadlo. :)
Obrázek
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

No i tak zaplatit 5000 navic ... no nevim. To si koupi asi jen nekdo, kdo nechce nad tim premyslet ani 1 minutu. Jinak by si to clovek hodil do kosiku a zaskrtl: slozte mi to zadarmo.

Ja byl v HALu v Ostrave jeden den na brigade. Kdyz jsem videl, jak tam nekteri zachazeni s hardwarem.. no uz jsem tam znova nesel.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Ahoj,
priplatit za slozeni sestavy a pak si shanet OS a instalovat ho sam mi nedava smysl. Bud hotove kompletni resni s nainstalovanym (ne predisntalovanym) OS (ne img plny "bordelu"), jinak nakup na dily a slozeni svepomoci...
Bude boj, hotove sestavy snad pripravuji vsichni vetsi prodejci. Sledoval bych konkurenci, mam naznaky, ze cena hotove sestavy bude nizsi, nez cena komponent v kosiku daneho prodejce (prodejce prozradit nechci)...
Za me "gold, strix" a ostatni priplatkove komponenty bezny franta neoceni, ten ktery je oceni, si to slozi sam... PC by melo byt z kvalitnich komponent, ale neni nutne pouzivat top. Kritikove v diskuzich ty stroje nekupuji.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

OS tam je, jen je to o 3k dražší (W10 home)
Obrázek
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Podla mna nic moc. Kazdy lepsi obchod navrhne pc zakaznikovy podla predstav a poziadaviek, nainstaluje sw a otestuje. Cenovo to vychadza narovnako. Teraz nemyslim nejakeho predajcu co nevie ulozit ani kable, alebo nejaky lokal hnoj co do toho napcha vsetko nepredajne co ma na sklade. :)
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Asi všichni zapomínáte na to, že na ty sestavy je pětiletá záruka s garancí opravy a doručení zpět do sedmi dní od vyzvednutí. A pokrýt tak drahé komponenty pětiletou zárukou není zrovna levný špás...
tmaven píše:Ja byl v HALu v Ostrave jeden den na brigade. Kdyz jsem videl, jak tam nekteri zachazeni s hardwarem.. no uz jsem tam znova nesel.
Nepleteš si to s Lynxem (eDSystem) nebo potom nějakými značkami, co má pod sedou ATčko? HAL je totiž v Brně a vždy byl
Shaquille píše:Ahoj,priplatit za slozeni sestavy a pak si shanet OS a instalovat ho sam mi nedava smysl. Bud hotove kompletni resni s nainstalovanym (ne predisntalovanym) OS (ne img plny "bordelu"), jinak nakup na dily a slozeni svepomoci...
Jen detail, jaký je rozdíl mezi nainstalovaným a předinstalovaným OS? Když ten PC člověk zapne, tak mu naběhne výběr jazyka, nastavení prvního spuštění (stejně, jako to je u notebooků) a jede. Navíc v tom systému žádný bordel není, jsou tam pouze doporučené programy, které si člověk může nainstalovat, ale nainstalováno to není.
Shaquille píše:Za me "gold, strix" a ostatni priplatkove komponenty bezny franta neoceni, ten ktery je oceni, si to slozi sam... PC by melo byt z kvalitnich komponent, ale neni nutne pouzivat top. Kritikove v diskuzich ty stroje nekupuji.
A co ta záruka, co jsem uvedl výše? To by za těch 5k nestálo? Příplatkové komponenty jasné... to už je prostě na lidech, co požadují. Ale lidí, co chtějí třeba nějakou lepší grafiku, není zase tak málo.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crazzykiller »

Poctivě jsem přečetl celej topic + oba odkazy a prostě pořád nechápu proč.
Proč je lepší si připlatit, než si to postavit sám.

Btw první "protože" sem zaznamenal až v příspěvku od Blue Storma a to rozšířenou záruku.
(jasně máte 5 let hned v titulu, ale co je vlastně "bezstarostný servis" už musim hledat, zní to jako typickej markeťáckej bullshit)

Btw2, ta "recenze" na pct je strašná hromada sra..., to je imho uplně blbě zacílený.
(nevim co čtou gameing děcka 10 až 15, pořád level? ;o)

"Důraz na vysokou kvalitu bez nesmyslných příplatků za zbytečnosti. "
To máte jako první klad.
To je typickej prázdnej pojem, co si mám jako představit?
Vidim partu kravaťáku kolem boarddesku jak přemejšlej, jestli se ze mě vysype víc, když mě budou houpat z prava doleva, nebo zleva doprava.

edit://
Sorry, ale celkem mě to zvedlo ze židle. Hlavně ty průpovídky na téma jak pán nerad reklamni bullshit (btw bulšit ;o)), jak to není to stejný jako dva roky zpátky, top je "nyní již druhým rokem dělám pro HAL" a v zápětí "ne nejsem nikdo nasazený z HALu".

Proč tu nabídku nepostavíte jako Dell, HP atd., že mi k bežnýmu hw dáte support navíc.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Tak proč je celkem jasný, je spousta lidí co na to má, ale nerozumí tomu, nebo se jim prostě nechce se tím zaobírat. Stejná skupina lidí jistě ocení i ten servis do týdne jako přidanou hodnotu.
Jen doprava nevím jak je, jestli si pro to přijede váš nasmlouvaný dopravce druhý den (což by bylo fajn), nebo to posílá zákazník a pak se to nějak dokládá (doprava od vás do servisu a zpět k vám jde na náš účet)?
Obrázek
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Zákazník zavolá a HAL k němu pošle PPL na vyzvednutí další den, takže zákazník za dopravu nedá ani korunu. Jinak tvé pojetí bych řekl, že je celkem správné... samozřejmě pro většinu lidí zde to není, ti si to sestaví sami a to bych řekl, že je jasné asi všem zde.

Podstatné je, jak to vidíte, když je zacíleno právě na lidi, co nechtějí nic řešit, uvítají pětiletou záruku, rychlý případný servis. Dává to v tom případě smysl?
Drifterian
Nováček
Nováček

Ahojte, oh wow, nečekal jsem tuto diskuzi spíš výprask, fajn tak to vemu nějak od vrchu nebudu házet na vše přímo reakce, ať to není slohovka

--konfigurace sestav, dohledatelné na webu - např. zde http://www.hal3000.cz/produkt/heart-of- ... -pchs21401 - stačí scrollnout níž a je to, je tam vše

--co se týče ceny, je tam několik tisíc navíc - ale je to právě za ty služby - resp. za tohle: http://www.heartofgamers.cz/HoG2SE/warranty.php - ve zkratce, 5 let záruka, když se něco pokazí, máte to zpět do 7 dní MAX a prostě opraveno, ať je to cokoliv, třeba výměna grafiky za novou... to vše zadarmo, ani jedna koruna nikde nic.. takže když se někomu podělá 4tým rokem 1080ka, prostě mu ji dáme novou, nebo adekvátní model ... zadara... basta .. to je ten příplatek..
--nějaké peníze taky padnou na instalaci a jedno s druhým, nejsme konkurence a nejsme blbci, každý tento počítač mimo případné instalace OS také prochází aktualizací biosu, nastavením fanů, luxusním vyvázáním, prostě veškerou péčí kterou by dělal custom člověk

--tohle vše řečeno s těmito sestavami míříme na náročné usery, hráče atp. kteří chtějí mít po dobu životnosti nula starostí a pokud se něco pokazí, tak naprosto minimální výpadek a nulovou investici, tzn. žádné čekání 30 dní na papírek "problém nenalezen, zboží vráceno"... prostě max 7 dní a PC maká a je zpět doma..
crazzykiller píše: "Důraz na vysokou kvalitu bez nesmyslných příplatků za zbytečnosti. "
To máte jako první klad.
To je typickej prázdnej pojem, co si mám jako představit?
Vidim partu kravaťáku kolem boarddesku jak přemejšlej, jestli se ze mě vysype víc, když mě budou houpat z prava doleva, nebo zleva doprava.
Ne nemyslím to jako prázdný pojem, co tím myslím je to, že tam nejsou komponenty stylu eurocase, ale snažíme se vybírat kvalitu, která těch 5 let vydrží a ideálně i víc - např. jako Evga G2 zdroj, B150 Pro Gaming deska..
ale na druhou stranu, nedáváme tam platinový zdroj za 6 tisíc nebo desku za 9k ... protože to je nesmysl a neposlouží účelu ničeho krom umělého zvednutí ceny..

Jinak parta kravaťáků - to byl můj první předsudek který velice rychle padnul když mne do HALu nabrali, není to tu tak, pouze na spoustu věcí nebylo lidí a dost bylo zanedbáno - na tom se teď pracuje, to je přesně důvod, proč nabrali mě, že..
Atapi píše:Jen doprava nevím jak je, jestli si pro to přijede váš nasmlouvaný dopravce druhý den (což by bylo fajn)
Tak to je, přijede si, odveze, opraví se, doveze. Nic se neprokazuje, neprodlužuje, žádný bulšit.

Každopádně díky za diskuzi, budu to tu průběžně sledovat, jen případně omluvte delší prodlevy kvůli práci :-)
Drifterian
Nováček
Nováček

crazzykiller píše: Sorry, ale celkem mě to zvedlo ze židle. Hlavně ty průpovídky na téma jak pán nerad reklamni bullshit (btw bulšit ;o)), jak to není to stejný jako dva roky zpátky, top je "nyní již druhým rokem dělám pro HAL" a v zápětí "ne nejsem nikdo nasazený z HALu".

Proč tu nabídku nepostavíte jako Dell, HP atd., že mi k bežnýmu hw dáte support navíc.
Ten support navíc dáváme, alespoň v měřítku, co je reálně proveditelné - o tom jsou právě ty HoG sestavy...

Jinak ano, pracuji pro HAL ale ne, není moje práce ani můj úkol sem chodit a někoho přesvědčovat, jak jsme úžasní a megasuper ... to jsem tím myslel. Já jsem si sem přišel proto abych viděl reakce a možná mezi nima dostal hint, feedback atd. pro to co udělat líp. Já jen zhruba 5 let na fórech od lidí četl, jaké jsou hotovky šmejdy, sám jsem to viděl a jedno s druhým, dostal jsem příležitost s tou situací pohnout, tak se snažím. Vy jste taky ti "lidi na fóru" (myšleno bez jakékoliv úrážky), tak se snažím Vám naslouchat, právě proto, že nejsem rozhodně dokonalý.. :-)
Že pak jsem na výplatní pásce, jasně, sry, ale zadarmo nájem ani jídlo není, stejně jako to, že něco dělám a snažím se.

PS: jj miluju počeštění slovíčka bullshit :D
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Nepleteš si to s Lynxem (eDSystem) nebo potom nějakými značkami, co má pod sedou ATčko? HAL je totiž v Brně a vždy byl
Mas pravdu! Taky jsou to uz roky. Takze se omlouvam za mystifikaci!

Kazdopadne, leda zduraznit ten extra support (jak NBD od dellu) a prodlouzenou zaruku.. Jinak v tom za me prinos nevidim.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crazzykiller »

Blue Storm píše: Podstatné je, jak to vidíte, když je zacíleno právě na lidi, co nechtějí nic řešit, uvítají pětiletou záruku, rychlý případný servis. Dává to v tom případě smysl?
To ofc dává smysl, ale imho moc ne u bfu a určite ne u bfu v čechách, kde sme národ šikulů a domácích opravářů. Abych si za to připlatil, tak mě musí stát odstávka pc prachy. Podlě mě to sou dvě různý party, jedny zajímaj fps, druhý nbd. Jasně nákej streamer atd., ale ty vás asi neuživej ;o
Buď a nebo imho. Nebo to aspoň komunikujte dvakrát, alternativa k enterprise
supportu velkejch it hráčů.
Drifterian píše: --co se týče ceny, je tam několik tisíc navíc - ale je to právě za ty služby - resp. za tohle: http://www.heartofgamers.cz/HoG2SE/warranty.php - ve zkratce, 5 let záruka, když se něco pokazí, máte to zpět do 7 dní MAX a prostě opraveno, ať je to cokoliv, třeba výměna grafiky za novou... to vše zadarmo, ani jedna koruna nikde nic.. takže když se někomu podělá 4tým rokem 1080ka, prostě mu ji dáme novou, nebo adekvátní model ... zadara... basta .. to je ten příplatek..

--tohle vše řečeno s těmito sestavami míříme na náročné usery, hráče atp. kteří chtějí mít po dobu životnosti nula starostí a pokud se něco pokazí, tak naprosto minimální výpadek a nulovou investici, tzn. žádné čekání 30 dní na papírek "problém nenalezen, zboží vráceno"... prostě max 7 dní a PC maká a je zpět doma..
Tohle je fér nabídka (aspoň pro mě, mluvím ofc celou dobu jenom za sebe, pracuju jako projektant ve stavebnictví, takže je pro mě pc základní nástroj. A protože jsem freelancer, tak mě vyloženě vydělává prachy).

Výběr komponent, tak nějak očekávám adekvátní celkové ceně, to mi nepříjde jako bonus.
A to že mi nastavíte OS (zase, co přesně? pozadí plochy a custom username?) mi připadá, jako kdyby mi v autosalonu nabídli že mi nastavěj autorádio a klimatizaci, cash na pokladně ofc.

Zažil jsem třeba firmu, kde měli pro CADaře workstation od HP v docela základní konfiguraci s jednim xeon, bez quadra atd. Ty pc stali cca 2x tolik co vykonovej ekvivalent z bežnejch consumer grade komponent, ale dobře veděj že 0,5 toho příplatku je za to že jim tam ten CAD pojede aktualizovanej ještě potom co ty pc vodepíšou a druhá polovina za to že když se jeden vysype, zejtra je na stole jinej
Drifterian
Nováček
Nováček

crazzykiller píše: Výběr komponent, tak nějak očekávám adekvátní celkové ceně, to mi nepříjde jako bonus.
Absolutně souhlasím, je to pro mne taky logické, nicméně jsem milionkrát narazil na těžký odpor lidí, co jsou ovlivnění šmejdskými hotovkami a nechápou, proč je to o tisíc dražší atd. - nemíříme na tyto lidi, ale je potřeba to aspoň obecně zmínit, abych neměl všude pod sestavou milion dva dotazů od BFU na to, proč je tam to a to dražší - takový spam totiž znechutí každého, tedy i tu cílovou skupinu.

crazzykiller píše:A to že mi nastavíte OS (zase, co přesně? pozadí plochy a custom username?) mi připadá, jako kdyby mi v autosalonu nabídli že mi nastavěj autorádio a klimatizaci, cash na pokladně ofc.
Opět - jsme firma, musíme dodávat kompletně funkční produkt i pro naprostého amatéra. Prostě být idiotproof. Nemůžeme prostě říct "tohle si nemůžeš koupit, nemáš na to znalosti" :-) Ale jasně, proto nabízíme verzi bez OS, kde si pokročilý udělá co chce a jak chce..
crazzykiller píše:Abych si za to připlatil, tak mě musí stát odstávka pc prachy. Podlě mě to sou dvě různý party, jedny zajímaj fps, druhý nbd. Jasně nákej streamer atd., ale ty vás asi neuživej ;o
Proto primárně cílíme např. na streamery, které odstávka stojí peníze aka subscribery a nebo usery jako já, kteří prostě nemohou čekat 30 dní na reklamaci grafiky (mě odešel radeon, na reklamačním mi bylo sděleno za 30 dní to bude a pak vám teprve dáme vědět, jak to dopadlo), takže jsem byl defacto donucen koupit novou grafiku .. to je to, co tahle záruka řeší.. tady nejsem donucen k ničemu...

Jinak ne, smyslem tohohle není trhat rekordy v prodejích a dělat tržby, jen chceme nabízet kvalitu. Jednoduše řečeno, snažím(e) se dělat vše proto, aby se HAL eventuelně dostal mezi lidi jako značka, která neojebává, dělá svoje, dělá to dobře, nikomu se nenutí, ale když to vemeš, budeš spokojený. Basta, žádné sračky okolo, maximalizace marží a oškubávání na kost.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Jako když se odprostím od služeb a k tomu adekvátní ceny, který jsou pro většinu lidí na tomhle foru zbytečnost (protože náhradní grafiku a spoustu dalších věcí má v šuplíku každej druhej tady a poradnu/čištění nepotřebujou taky, takže si vystačí), tak mi to příjde jako dobrá sestava s ohledem na ty komponenty a chlazení taky.
Obrázek
Drifterian
Nováček
Nováček

Atapi píše:Jako když se odprostím od služeb a k tomu adekvátní ceny, který jsou pro většinu lidí na tomhle foru zbytečnost (protože náhradní grafiku a spoustu dalších věcí má v šuplíku každej druhej tady a poradnu/čištění nepotřebujou taky, takže si vystačí), tak mi to příjde jako dobrá sestava s ohledem na ty komponenty a chlazení taky.
Dík ;-) , doufám že se tu vyjádří víc lidí, proto jsem sem šel, pro názory od lidí, kteří to vidí jinak :-)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takova otázka a nestudoval jsem vas podrobne, takze mozna se vlamuju do otevrenych dveri.

Ale to vam vase fin. oddeleni schválilo ten napad s 5 lety záruky ? Jak to chcete udelat a hlavne mate to vůbec financne propocitany, aby z toho nebyl provar ? Vetsina komponent nemá tak dlouhou záruku od výrobce a pohybujete se v rozmezi, kdy komponenty zacnou pomalu chcipat a u hernich PC moralne zastarat. Je to dost dlouha doba na tak drahy servis. To ještě doufam, ze mate pecet na skrini, BIOS v kterym user nezmeni ani datum, atd.... Predpokladam ze jste firma co jde po generovani zisku a ne charitativni organizace, která se zakaznikum rozda. A to i přes tohle:
Jinak ne, smyslem tohohle není trhat rekordy v prodejích a dělat tržby, jen chceme nabízet kvalitu. Jednoduše řečeno, snažím(e) se dělat vše proto, aby se HAL eventuelně dostal mezi lidi jako značka, která neojebává, dělá svoje, dělá to dobře, nikomu se nenutí, ale když to vemeš, budeš spokojený. Basta, žádné sračky okolo, maximalizace marží a oškubávání na kost.
To je spis dle me jen reklamstina, nebo naivita. Nemuzete totiž byt oboje. Ta záruka (když prehlidnu ze je neprimerene dlouha) musí byt i necim podminena. Pokud jen sestavite komp z vybraných komponent a date to zakaznikovi se stemplem 5 let záruka bez podminek, tak to tedy jste dobri kaskaderi. Uvedomte si, ze s kazdym prodanym kusem můžete mit po jeho 3-4 letech provozu problemy, ze na tom místo zisku prodelate a zakaznici se vam v tom budou hrabat jak se jim zachce, cimz riziko poruchy vzrusta exponencialne. Muzu si představit takovy servis na 3 roky maximalne a to ještě stale s tim, ze to bude zapeceteny a pripadny zmeny/upgrade musite delat jen vy.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“