MV píše:Ripper6: a nemáš taky přetaktovanej cpu? Nebo co znamená ve výsledku v Heavenu ta frekvence 4013MHz x 4?
Jo je to pravda, ja zapomel ze Killer to nema s oc. Presto novejsi procak bych cekal ze to klidne predezene.
Me to zajma pro porovnani, kolik bodu ztracim x lepsi procak proto me to zaujalo A kolik by takovej podobnej co ma dal prave s oc
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Ripper6: no, rozdíl 700 MHz už je dost velký na to, aby se smazal novější generací CPU (viz dnešní článek Zdendy na PCT o rozdílu architektur).
Jak se to bude chovat na přetočené i5 6600K oproti přetočené i5-750 je rozhodně zajímavé. Na druhou stranu je to stále furt benchmark, ve hrách to bude zase trochu jinak.
Ju klidne zkuste to by me zajmalo treba u toho 6600K!! Ja to rad zkusil pac vyrobce sam Gainward pise ze mam udelat OC a ze tam na to mam proto ten dualni bios! Ten jeste zkusim pak, zatim jsem testoval takty a potom to zkusim tam nak dostat.
MV: pro zajmavost no, ja menit zatim nechci dokud me to dostacuje, ja pak rad menim kdyz uz mam dalsi technologie...mozna ten port thunderbolt kdyby se casem rozjel to me zaujalo, naky to 4K a pod a na to me to prijde zatim porad tak nejak slabota. Zatim ale toho nelituju,zkusim pak jeste jak dopadne test treba pod Windows 10 a dam to jsem pro zajmavost
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Ripper6 píše:
MV: pro zajmavost no, ja menit zatim nechci dokud me to dostacuje, ja pak rad menim kdyz uz mam dalsi technologie...mozna ten port thunderbolt kdyby se casem rozjel to me zaujalo, naky to 4K a pod a na to me to prijde zatim porad tak nejak slabota. Zatim ale toho nelituju,zkusim pak jeste jak dopadne test treba pod Windows 10 a dam to jsem pro zajmavost
Jop, to zkus, já taky lga1156 zatim neměnim, vyměnil jsem jen v létě (doslova za pár korun) i5-750 za osmivlákno a prodal grafiku s tim, že pořídím něco z těch novejch. No zatim mě nic v poměru cena/výkon nezaujalo a taky bylo venku hezky, uvidím, co na zimu Upgrade? uvidíme s čim přijde zen.
MV: ted urcite na zimu uz dalsi upgrade neplanuju, dostacuje me zatim toto coz byl chladic + grafika.
Az najdu vic duvodu, potom bych to resil. Idealni by bylo zachovat vetsinu komponent a moct zakoupit treba i za 2 roky desku + procak + ddr pameti. Pozdeji za dalsi rok treba zas jinou grafiku. Otazka je, v jakym stavu treba za ty 2 roky budou desky (pro SATA pro disky).
No co som videl testy na nete, jedina hra, kde sa nejakym masivnym sposobom prejavil nedostatok pamate, je Mirror's Edge: Catalyst na Hyper kvalite. Po nastaveni "len" Ultra kvality sa FPS opat vratia na porovnatelne hodnoty s 6GB kartou.
@Michal86: Jo, není nad videorecenze
V průměru z 10 her mi ta 3GB verze vyšla 6% pod 6GB verzi, a to ještě ta GTX 1060-6GB pracovala na vyšší frekvenci (o cca 40 MHz, jak kde).
@CageJ: Co je to za kartu ?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit. GPUreport.cz
webwalker - takže myslíš že ta karta bude mít opodstatnění a potenciál na FHD rozlišení? Budu stavět synovcovi PC něco jako I5 6400, z170 deska + SKYOC Bios. Akorát s grafikou pořád tápem. Přišla mi celkem sympatická 1050TI, asi ještě počkáme a uvidíme co recenze.
Zajímalo by mě chování karty ve hrách tombradier s texturama na very high, deus to samé, nebo i batman, ani jedna hra se do 3GB nevejde, některé sotva do 6ti, jinak výsledky pěkné no.