Instrukce..... chyby

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Instrukce..... chyby

Příspěvek od Jirass »

Mám problém s některýma hrama.
Delta Force3- Istrukce na adrese 0x77f58267 odkazovala na adresu paměti 0x00000078. S pamětí nelze provést operaci: read

Colin McRally3-Istrukce na adrese 0x6d3a47cf odkazovala na adresu paměti 0x001e3b34. S pamětí nelze provést operaci: writen.

3DMark2001 jede v pohodě a projdou všechny tesky OK, tak třeba verze 2003 taky hlásí Istrukce........

Třeba Counter Strike nebo Hidden and Dangerous2 a spouta jinejch her jede v pohodě, winXP jedou taky naprosto stabilně, nic se jinak neseká, nekouše, stříhám video z kamery a taky v pohodě. Nevim čím to je. Chlapi pomozte :( A ještě mam dvě DDR333 Kingston 256Mb a když je dám po jedné, chová se to úplně stejně.)
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Ze vseho nejdrive proved standardni sadu testu (prime95, memtest). To je zaklad na kterem se teprve da stavet dalsi hledani potizi.

To ze pocitac blbne jen v urcitych aplikacich neni vubec divne. Znam pripad, kde k vyvolani chyby vedla teprve urcita kombinace dvou soucasne spustenych programu a presto slo o HW problem.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Memtes nerozjedu

Příspěvek od Jirass »

Prostě ten Memtest nerozjedu. V dosu spustim Install.bat na disketě, chce to novou formátovanou disketu, zapisuje, nejde z ní číst, nevadí, restartuju, ale nenabutuje to z ní. Doprčic. Zkoušel jsem test WinDiag od Microsoftu a ten žádný chyby nehlásil. Asi mě z toho jebne.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Hledej chybu u někde u sebe, ještě se mi nestalo, že bych memtest někde nerozjel.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Kdysi jsem spoustel memtest z HDD (da se osalit prikazem subst :-D ) protoze uz pres 5 let zadnou flopy mechaniku nemam. Ted mam primo v bootloaderu (LILO) polozku memtest a tak to je myslim nejpohodlnejsi zpusob.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dík

Příspěvek od Jirass »

Z HDD to asi nepůjde, mam ho na NTFS. Jinak jsem ty paměti otestoval GolMemory a ten nic nenašel. Takže WinDiag a GoldMemory nic nenašly. Mam pocit, jestli neni něcio v řiti na desce. Neni nějakej tester na desku? Jestli něco neni na AGP. Měl jsem tu člověka, kterej pomocí vědecký kalkulačky zjistil, že podle těch adres to chce zapisovat do paměti, která je na 1 776 176 048 bajtech což je nesmysl, tolik paměti ani nemám. prostě něco v systému si vymejšlí a chce to zapisovat nesmyslně do paměti, která neexistuje. Docela drsná zkušenost, docela by mě opravdu zajímalo, čim to je, než tu desku vyhodim.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

nepřehřívá se ti tam něco ? cpu, northbridge....
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Dík

Příspěvek od miho »

Jirass píše:Měl jsem tu člověka, kterej pomocí vědecký kalkulačky zjistil, že podle těch adres to chce zapisovat do paměti, která je na 1 776 176 048 bajtech což je nesmysl, tolik paměti ani nemám.
To spocital sice hezky ale nic to nerika. Ta adresa se totiz tyka virtualniho adresniho prostoru (je to logicka adresa). Do casti virt. prostoru je mapovana (klidne i nespojite) skutecna pamet procesu, do casti systemove dllka, do casti soubory mapovane do pameti , do casti swap a konecne cast je vyhrazena pro jadro a ovladace. Virtualni adresni prostor je deravy jak emental. Tzn. mista, ktera maji nejakou skutecnou, fyzickou reprezentaci at uz na pam. modulech ci na disku se stridaji s "pametovym vakuem".

Translaci z log. na fyzickou adresu dela procesor. Ale ani kdybys znal fyzickou adresu tak ti to nepomuze protoze northbridge muze rozdelovat adresy mezi moduly dle ruznych pravidel. Takze shrnuto a podtrzeno- urcit na kterem modulu se nachazi nejaky konkretni bajt je velmi netrivialni problem.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od Jirass »

Tak to jsem zase na začátku. Asi o tom víš o dost víc, než já. Asi zkusim tu desku vyreklamovat. Mam ji asi rok a půl a je na ní celkově 3.roky záruka. Jen nevim, jestli uznaj, že je třeba deska v háji. Jedině jí ještě pomoct,ale nevim jak, protože kladivo by asi poznali :D Jsem z toho docela hotovej.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Chybný sektory

Příspěvek od Jirass »

Tak i Memtest86 projel paměti a vše v pohodě, ale zjistil jsem, že mam chybný sektory na HDD. Mám ho pár měsíců tak ho dam reklamovat. Je to Western SATA 120GB. Je na něm chybnejch 12 288bytes. Je možný, že by ty chyby dělal HDD??? Existuje nějakej soft na důkladnej průzkum HDD?? :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Asi nejjednodušší je ten disk reklamovat a zkusit co se bude dít s novým diskem. Sice bych si tipl, že to tím není, ale člověk nikdy neví.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Chybnejma sektorama to neni. Máš pravdu.

Příspěvek od Jirass »

:sad: Tak jsem ten disk sformátoval a chybný sektory zmizely. A samozřejmě se to chová úplně stejně, tak to asi bude deskou. Jinak už fakt nevim. Nejlepší na reklamaci je to, že ji tam budou mít měsíc. Asi budu muset koupit nou desku a pak tu starou vyreklamovat. děs a hrůza.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Už vim.

Příspěvek od Jirass »

Tak už jsem na to přišel, v čem je chyba. Za všechny ty chyby může ve SPRÁVCI ZAŘÍZENÍ """Složené zařízení USB""" Když tohle zařízení odinstalim, tak žádný chyby nejsou a všechno jede v poho. A i USB funguje, tak nevim, co to je za zařízení. Pakárna je, že to "Složené zařízení USB nejde zakázat, při každym restartu se objeví znova, tak ho musim pořád dokola odebírat. Dá se stim něco udělat? Dík všem
Intel + NVidia.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak ho neodebírej, ale místo toho zakaž. Třeba to bude stačit.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejde zakázat.

Příspěvek od Jirass »

No právě, že zakázat nejde. Tuhle položku na výběr nemám, jedině že by to šlo nějak v registrech, ale to bych nezvládl najít. Takže při každym spuštění počítače musim odinstalovat ten debilní rozbočovač. Achjo :sad:
Intel + NVidia.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

mas na ten "debilni" rozbocovac aktualizovane drivery?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Drivery nejsou.

Příspěvek od Jirass »

To USB je 2.0 a nikde jsem nový drivery nenašel. Všude se píše, že nejnovější drivery již obsahuje SP1 v XP. Ale přišel jsem na další věc, že s tim Rozbočovačem se doinstalovává další "Standardní zařízení HID" a to když zakážu, tak je vše v pohodě. Tak jsem to nakonec vyřešil. Jen mě štve, že vše neni na 100% a musim mít něco zakázaný v systému. To nemám rád. Hlavně že to jede. Tak dík všem za připomínky.
Intel + NVidia.
Smilky_cs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smilky_cs »

To já zkoušel Memtest a po chvilce se mi tam ukázalo Error a písmenka přes celou borazovku, že sem musel vypnout celej komp. :cry:
Intel Celeron 2,40@3,2GHz 24*133, 256DDR/400 MUSHKIN, HDD 40GB 7200 ot/8MB, VGA GF4 MX440 64MB DDR, CD-RW Teac, Case black MidiTower ATX 300W P4, monitor 17"
Odpovědět

Zpět na „Paměti“