Windows 10 a starší drivery

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

smile4me
Začátečník
Začátečník

Re: Windows 10 a starší drivery

Příspěvek od smile4me »

Prosím o radu. Chci upgradovat na W10, nikdy jsem to neřešil a nechal všechno udělat systém za mě, jen co nebylo nainstalováno dle správce zařízení, to jsem doinstaloval a vše fungovalo (kromě w98, wXP.....), ale rád bych se zeptal.
Po čisté instalaci systému, necháváte systém nainstalovat všechny ovladače za vás nebo používáte nejaktuálnější ovladače ze stránek výrobce základní desky (v mém případě ASUS)? Nebo stahujete nejaktuálnější ovladače úplně odněkud jinud?
Např. Asus přestane s podporou dotyčné desky, ale třeba vyjdou nové drivery zvukovky na stránkách relateku....
Děkuji za rady na pro vás asi hloupý dotaz :-D Použil jsem i Search, ale asi jsem použil špatnou kombinaci slov. :) Jen jsem někde slyšel, že né vždy systém použije správný driver. Děkuji
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Zalezi, jak ti to funguje. U hodne HW staci ty defaultni ovladace z Win, jen maji ne/vyhodu v tom, ze neobsahuji ruzne GUI. Ovladace pro zvukovku, sitovku, grafiku, atd stahovat v pripade problemu spise aktualni od vyrobce chipu nez od vyrobce karty/desky.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ty generické drivery bez balastu kolem jsou kolikrát spíš výhoda, funguje to a neblbne to. speciální driver bych asi řešil jen u grafiky, případně zvukovky (pokud potřebuješ ovládací panely a u generických ti to nestačí), případně pro nějaký řadič (kde taky můžeš potřebovat tu přidanou hodnotu v podobě extra ovládacího panelu). jinak bych to neřešil, nechal natahat z Windows Update co půjde a nechal to být :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
smile4me
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smile4me »

Super, děkuji chlapi. :)
Case:Nanoxia Deep Silence 4, Zdroj:Seasonic S12II-620, MB:Asus Z97M - Plus, CPU:Intel Core i5-4690K, Paměti:Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport , VGA:MSI R9 390 GAMING 8G, HDD:SSD Crucial M500 120GB, Toshiba P300 1TB, Mechanika:ASUS DRW-24F1ST, Monitor:Philips 246E7QDSW, Repro:Bose Companion 2 Series II
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“