Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od racecar »

Která to je?
Táto: http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=OTkzNj ... NDU6MXw%3d :)

Ale ta EKWB posluszi rovnako, iba skaredsie.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

racecar píše:
Která to je?
Táto: http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=OTkzNj ... NDU6MXw%3d :)

Ale ta EKWB posluszi rovnako, iba skaredsie.
Ok díky. Zajímala by mě jedna věc, chtěl bych to udělat stejně jako na obrázku ale do svítivě zelené. Nechci tmavou zelenou tekutinu. Jak to je udělané? Zbarvená hadice? I ty větráky s tim ledovym okrajem to dělá Thermaltake. Kabeláž si objednám na https://eustore.cablemod.com/why-cablemod/

Takhle poskládané je to fajn je to menší case Define S já mam větší R5. Ale takhle jsem chtěl dát původně 4 radiatory. To mi nerikejte že nestačí. Ještě se podivám co se vejde ale 2x 360 + 1x240 myslim. Utáhne to ta jedna expancka s pumpou?

Jako EKcko udává na jeden block 360 tusim 440w
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ryzen 7950X3D│ 64GB - 4x 16GB G.Skill Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 │ Gainward 4090 Phoenix GS │ Asus ROG Strix X670E-E Gaming Wifi
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

3 rady, dva fc bloky a procesor... ta pumpa dostává assi celkem dost záhul...

A k tomu jestli je ok si dát okruh jenom cpu... Když na tom nebude hrát a grafiky pojedou na idle, tak je blbost to tahat do okruhu. Pokud ti nejde o supertichý chod, tak je blbost je tam cpát taky.
Ten okruh se ti zjednodušší, o hodně zlevní a bude s tím míň sraní.
V tomhle případě bych byl pro CPU okruh only.
A v ideálním případě bych koupil jednu miltimonitorovou grafiku a tu bys ani nemusel co se chlazení týče řešit.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

TOC píše:3 rady, dva fc bloky a procesor... ta pumpa dostává assi celkem dost záhul...

A k tomu jestli je ok si dát okruh jenom cpu... Když na tom nebude hrát a grafiky pojedou na idle, tak je blbost to tahat do okruhu. Pokud ti nejde o supertichý chod, tak je blbost je tam cpát taky.
Ten okruh se ti zjednodušší, o hodně zlevní a bude s tím míň sraní.
V tomhle případě bych byl pro CPU okruh only.
A v ideálním případě bych koupil jednu miltimonitorovou grafiku a tu bys ani nemusel co se chlazení týče řešit.
Ano máš pravdu čim víc o tom přemýšlím tak k tomu docházim jen CPU. Jako Multi-grafiky jsou ale prozatim si vystačim, tak proč špekulovat. Grafiky jedou na min. defakto bych pak mohl ještě klidně případně snížit otáčky a budou tiché. Takže budu řešit čistě CPU.

Potom tedy otázka kolik bloků. Vejde se mi tam Slim 420 + 280 nebo 2x 240 a zůstane me i DVDromka. Maximum je 1x 420 + 280 + 240 + 140 :-D

Naprosto netušim, když už to budu stavět můsí to mít smysl. Abych si nepostavil něco na urovni AIO a budu natom stejne jak s D15kou. Jakmile to zatížim lezu k 90 takže to chci vyřešit asi svižně. Průměrně jsem na 65 ale to je tim že většinu času mam vytížení kolem 15% ale jakmile k tomu pustim eště komprimaci videa co občas potřebuju sem na 85 max dneska mam 88. To není stav ve kterém bych to chtěl dlouho provozovat. Dneska udělám soupis dílů hodim to sem pokud mě to potvrdíte tak si to objednám.

Jestli ted mám max. teplotu 88 tak moje představa s vodníkem je 58 max. - 45 při těch 15% vyuziti 1core 1 thread 100% + systém v idlle.

A co je další podstná věc proč to taky řeším ten PC jede non-stop. To mě přivádí na další věc jsou ty pumpy od EKWB stavěné na nonstop provoz? Nemam to řešit nějakym Eheimem nebo tak?
Ryzen 7950X3D│ 64GB - 4x 16GB G.Skill Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 │ Gainward 4090 Phoenix GS │ Asus ROG Strix X670E-E Gaming Wifi
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Ty pumpy co házel nahoře racecar jsou dobré. Klasické D5ky, jednu z nich bych tam šoupnul. Jsou spolehlivé a fakt mají slušný výkon. Je jedno kdo na tom má nálepku, je to furt jedna a ta samá pumpa.
Na druhou stranu já jedu na DDCčku a taky si rozhodně stěžovat nemůžu. :)

A k těm radiátorům, hodil bych tam 2x 240mm. Je to lepší než několik různých a slimka jsou fujky.
Jestli se ti tam vejde tenhle, tak do toho bych šel bez zaváhání. Je to celoměděnej rad s úžasným výkonem, kterej i slušně vypadá a není zas tak drahej. :)
Dělá se ještě 60mm tlustá UT60 verze, ale ta je tlustá, do case se moc nehodí a profouknout to chce už trošku výkonnější ventilátory, ne nějaké low RPM ticháčky.
Já na té XT45 mám Clustery od Enermaxu na 800rpm a profouknou to v pohodě, do tichého pc ideální.
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

TOC píše:Ty pumpy co házel nahoře racecar jsou dobré. Klasické D5ky, jednu z nich bych tam šoupnul. Jsou spolehlivé a fakt mají slušný výkon. Je jedno kdo na tom má nálepku, je to furt jedna a ta samá pumpa.
Na druhou stranu já jedu na DDCčku a taky si rozhodně stěžovat nemůžu. :)

A k těm radiátorům, hodil bych tam 2x 240mm. Je to lepší než několik různých a slimka jsou fujky.
Jestli se ti tam vejde tenhle, tak do toho bych šel bez zaváhání. Je to celoměděnej rad s úžasným výkonem, kterej i slušně vypadá a není zas tak drahej. :)
Dělá se ještě 60mm tlustá UT60 verze, ale ta je tlustá, do case se moc nehodí a profouknout to chce už trošku výkonnější ventilátory, ne nějaké low RPM ticháčky.
Já na té XT45 mám Clustery od Enermaxu na 800rpm a profouknou to v pohodě, do tichého pc ideální.
Zrovna to konfiguruju :). Náházim to zachvíli sem. Větráky nevim mám doma haldu nepoužitých noctua větráků sice nejsou estetické tolik ale jsou kvalitní zase tak uvidim dám asi ty. Thermaltake vypadá super ale jak foukaj nevim a taky nebudou asi levný :) už takhle to bude palička :). Zachvili to tu je.
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

Co takhle:

Sestava:

Pumpa - expa - EK-XRES 140 DDC 3.2 PWM Elite (incl. pump) - https://www.ekwb.com/shop/ek-xres-140-d ... -incl-pump

Radiator: 2x EK-CoolStream PE 240 (Dual) 280 x 130 x 38mm - https://www.ekwb.com/shop/ek-coolstream-pe-240-dual

Blok: EK-Supremacy EVO Elite Edition - Intel 115x - https://www.ekwb.com/shop/ek-supremacy- ... intel-115x
EK-Supremacy EVO Backplate

EK-UNI Pump Bracket (140mm FAN) Vertical - https://www.ekwb.com/shop/ek-uni-pump-b ... n-vertical

EK-AF FillPort G1/4 - Black - nakej ten plnici sroub

Fitinky: 10ks EK-ACF Fitting 13/19mm - Black radši navic dvě - https://www.ekwb.com/shop/ek-acf-fittin ... mm-black-2

TUBE PrimoChill PrimoFlex™ Advanced LRT™ 19,1 / 12,7 mm - Crystal Clear RETAIL 3m

EK-AF Ball Valve (10mm) G1/4 - Black - myslel sem něco na vypuštění - ještě přidám případně kostku a záslepku tam mam.

EK-Ekoolant EVO UV Lime GREEN (premix 1L) 3L do foroty

Mám řešit nějakej ten výpustní kohout?
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Ty radiátory co jsem posílal jsou better a v česku bych věci do vodníka kupoval v alphacoolu.
http://www.alphacool.cz/ - tady
A asi sis nevšiml toho hypertextovýho odkazu co jsem měl v minulém postu, tady tenhle radiátor jsem myslel: http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... 1=01060104

Je lepší než EK, protože je celoměděnej. :)
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

V Elite bloku priplacas iba za tu pastu, inac staci full nickel.
Pumpu zmen za D5 co si postol hore je lepsia ako DDDC. Jo a zvlada 24/7.
Hadice radsej 16/11 inac ich budes velmi tazko ohybat.

A tie EK su z plastu? :-D
Su rovnako medene a obal nieje medeny tak nepis bludy, lebo budes vyzerat velmi zaujato.
Naposledy upravil(a) racecar dne úte 18. říj 2016, 20:31, celkem upraveno 2 x.
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

TOC píše:Ty radiátory co jsem posílal jsou better a v česku bych věci do vodníka kupoval v alphacoolu.
http://www.alphacool.cz/ - tady
A asi sis nevšiml toho hypertextovýho odkazu co jsem měl v minulém postu, tady tenhle radiátor jsem myslel: http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... 1=01060104

Je lepší než EK, protože je celoměděnej. :)
Ok vemu tam, ten vypada super ten radiator.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Nope, není. Komplet meď (barvená) je u toho ek přítomná pouze v žebrech, trubky jsou s 10% příměsí mosazi a komory (rozuměj, vstup, místo kde se voda otáčí a výstup) jsou komplet mosaz.
Ten Alphacool má tohle všechno měděné. :)
Takže má o chloupek větší výkon, vzhledově se mi osobně líbí víc a je levnější, protože neplatíš za branding EK.
Než se do mě začneš navážet, zjisti si podrobnosti. :)

Jinak DDC vs D5 je celkem šumák. Obojí je úplně v pohodě. D5ka je o něco málo lepší, ale zase dražší. Já jsem D5ku měl, ale odešla jí elektronika a z toho důvodu jsem přešel na DDC. A v tomle okruhu je úplně jedno jestli budeš mít DDC nebo D5, průtok bude víc než dobrej tak jako tak.

Co se hadic týče tak souhlasím že 16/11 jsou lepší volbou. Navíc bych nevolil Primochill, měl jsem je a nepracuje se s nima zrovna nejlíp. Momentálně používám XSPC hadice, ty jsou absolutně skvělý, co se flexibility týče, skoro jako Tygonky, které jsou o hodně dražší.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Alphacool ale nema o chlp vyssi vykon, ale o chlp nizssi + je horsej kvality oproti EKWB radiatoru. Hej a mam tu obe tak som videl. AC tiez nieje 100% Cu.

Osobne by som aj tak radsej kupil HWlabs radiator. Lepsi vykon, lepsi build quality. Sice nieje skladom ale obchod hore ti ho dokaze urcite objednat. :wink:

S hadicami sa pracuje normalne. Daju sa strihat noznicami. Drzia svoj tvar aj po dlhom case, hlavne su bez zmakcovadiel a "nemutia" sa po case. Nelamu sa a daju sa normalne ohybat. Tiez nemaju napisky ako Tygon, ako zahradna hadica.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Idk, co se flexibility týče, tak jsou Tygony/XSPC někde jinde než Primochill, ty co jsem měl (bílé, 16/11) se docela rády lámaly a nění to prostě guma jako XSPC/Tygon, ale přišlo mi to jako ... roztavenej plast na to jako popis sedí nejlíp. :D

A ty rady od AC... vnější obal je z Oceli, jinak je to fakt měď. Ty rady jsou fakt luxusní. Výkonostně, šel jsem se mrknout na testy a vychází even. HWlabs mají supr rady, jenom mají o kousek větší restriktivitu. SR2ka je fajn. Ale ty rozdíly meziradiátorama jsou minimální, shánět někde něco extra mi příjde celkem zbytečný. Chybu neuděláš ani s Alphacoolem, ani s EK. Já osobně doporučím Alphacool.

Jen tak pod čarou, nejlepší je stejně radiátor z klímy co tu mám, hozený na podstavec, na kterém si ohřívám na podzim/v zimě nohy. To prostě nemá chybu. :D
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

Tak mam vybráno, vzal sem na to alphacoolu no odkaz sem snad ani dávat nechci. Bo to nechci ani vidět rozpočet sem přešvihl ale když už tak to musí vypadat pořádně.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

To se s vodníkem stává no.

Hlavně si dej pozor až to budeš skládat dohromady a plnit. Když máš barevnou kapalinu, tak je takovej dobrej zlepšovák pro zjistění jestli ti to někde neteče, když to plníš. Obmotat všechnÿ fitinky papírovejma ubrouskama. Jestli ti to někde bude prosakovat, hned to uvidíš. :)
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Ved kludne sem posli kosik. Vodnik je super zrac penazi. Este ked sa rozhodnes zmenit EKWB za Bitspower vtedy to dostane novy rozmer. :D

Najlepsia vec na testovanie vodnika je toto: http://shop.aquacomputer.de/product_inf ... ts_id=3415 Poskladas okruh, napumpujes a cakas ci nesfukne. Urcite lepsie ako naliat vodu do expy (ja mam litrovku:D), pustit pumpu a zmyvat vodu. Naozaj super vec. Potom mozes s kludom pustit pumpu a skipnut leak test. :)
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

racecar píše:Ved kludne sem posli kosik. Vodnik je super zrac penazi. Este ked sa rozhodnes zmenit EKWB za Bitspower vtedy to dostane novy rozmer. :D

Najlepsia vec na testovanie vodnika je toto: http://shop.aquacomputer.de/product_inf ... ts_id=3415 Poskladas okruh, napumpujes a cakas ci nesfukne. Urcite lepsie ako naliat vodu do expy (ja mam litrovku:D), pustit pumpu a zmyvat vodu. Naozaj super vec. Potom mozes s kludom pustit pumpu a skipnut leak test. :)
Super tak to si objednám. To se mi tu hodí, počítám, že jak to uvidí kolegové budou chtít abych jim to postavil taky :-D asi se bude hodit.
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

Objednávku sem už zadal měnit nebudu :-). Ani hadice prej sou vpohodě a já tobudu kolinkovat nechci naky motanice.

http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosik?a ... NTA6MXw%3d
Jovzin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jovzin »

Ahojte,

Rad by som sa poradil s vodnym chladenim.

Od Alphacool.cz mi odporucali toto : http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_Ra ... g_Kit.html
A dat tam tieto fitingy : http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... Black.html

Ale prave pozeram ze ten KIT uz nemaju v nabidke :(

Tak rad si necham poradit nejaky all in one kit pre I5 - 2500K @ 4,3 sedi v bedni od Fractalu R3 este :)

Ake info este potrebujete ?
Primarne to mam na hry ale obcas nieco zamodelujem v Autodesk Maya a robim render pripadne textury spravim vo photoshope pre ten model.

Jj a este mam strop do tych 7 - 8 tisic Kc.

Dik za rady.
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

a chceš chladit jen CPU?Nebo je v plánu časem i chlazení grafiky?je pro Tebe důležité ticho?
Odpovědět

Zpět na „Voda“