Cenový rozdíl mezi B150 a Z170 už není takový a H110 prostě nechci. Takže pro mě jasná volba.anarkii píše:Za mne docela blbej vyber - deska, SSD, TN panel, periferie... S rozpoctem 30k bych vybral jinak. Ale jsou to tvoje prachyMimochodem, napajeci kabel bys mel dostat ke zdroji. Taky nechapu, proc si to nenechas v tom czc slozit kdyz to nic nestoji a ty s tim nemas zkusenosti.
SSD s kapacitou 250GB mi stačí. Mám hotl jen jiné požadavky. A 5 let záruky se hodí v každém případě.
TN monitor na hry je dobrý. Navíc preferuji značku Iiyama. Je to japonský výrobce, který má velké zkušenosti. Dostat zakázku na výrobu monitorů pro chirurgické sály také svědčí o nějaké kvalitě. Navíc záruka na 0 vadných pixelů to jen potvrzuje. Prostě to umí a za cenu 3000,-Kč není o čem přemýšlet.
Periferie pro moje účely dostačuje. Nepotřebuji žádné multifunkční klávesy nebo podsvícení. Navíc značka DELL je také kvalitní.
Napájecí kabel jsem u tohoto zdroje hledal a z fotek unboxingu jsem prostě napájecí nenašel.
Proč si nenechám sestavit PC u CZC? To má hned dva důvody. Stavěč - zaměstnanec CZC má stavění prostě jen jako práci. A podle toho k tomu přistupuje. Je to jednoduché. Stejně tak jako opravář aut si své auto opraví jinak než cizí v pracovní době. Stejně tak zedník postaví vlastní dům s jinou přesností a péčí než dům na klíč u svého zaměstnavatele. Z toho důvodu si myslím, že jen sám sobě můžu postavit PC perfektně. Neříkám, že to v CZC neumí, ale prostě jen nechci riskovat, že zrovna můj stavěč nebude mít dobrý den.
A druhým důvodem je fakt, že takhle mi domů dojdou 100% nové součástky. Po stavbě PC mi přijde hotový case, možná prázdné krabice. Ale jestli byl ten konkrétní komponent v nové nerozbalené krabici...to už si mohu jen myslet. Vrácené zboží ve lhůtě 14 dnů je sice také nové, ale já chci 100%. Ne 99. Nechci samozřejmě nařknout firmu CZC, že používá pro stavbu vratky. To rozhodně ne. Ale ta možnost tu samozřejmě je a já zase nechci nic riskovat.