Neustále padá PC kuli IastorA.sys
Moderátor: Loki5567
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
Neustále padá PC kuli IastorA.sys
Ahoj,
dříve mi sem tam nenaběhl PC s modrou smrtí IastorA.sys
Postupem času jsem začal startovat PC na 3x ale pak vždy naběhl a bežel bez chyby stále.
Ted se mi stává že při rozbalování souboru, stahování a nebo kopírování objevuje modrá smrt i při behu systému.
ovladače mám nejaktuálnější.
co s tím?
dříve mi sem tam nenaběhl PC s modrou smrtí IastorA.sys
Postupem času jsem začal startovat PC na 3x ale pak vždy naběhl a bežel bez chyby stále.
Ted se mi stává že při rozbalování souboru, stahování a nebo kopírování objevuje modrá smrt i při behu systému.
ovladače mám nejaktuálnější.
co s tím?
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- killerek
- Začátečník
-
Re: Neustále padá PC kuli IastorA.sys
To je ovladac Intel RST (Rapid Storage Technology) k radici disku.
A tady je screen:
http://imgur.com/a/Fuwsh
A tady je screen:
http://imgur.com/a/Fuwsh
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale toto moje deska vubec nepodporuje (nejdou ani nainstalovat pro to ovladače)
ASUS P8Z77-M PRO
hledal jsem v biosu a nic,
zkoušel stahovat a instalovat ovladače pro to a nejdou.
ASUS P8Z77-M PRO
hledal jsem v biosu a nic,
zkoušel stahovat a instalovat ovladače pro to a nejdou.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- killerek
- Začátečník
-
Tady mas ten driver:
https://uloz.to/!j0Fcf7fIVAsR/f6flpy-x64-rar
Pres spravce zarizeni na radici disku dej rucni aktualizaci ovladace.
- Krteq
- Čestný člen
-
Intel RST je využíván Intel SATA řadičem (předpokládám v chipsetu). Mrkni jak jsou na tom drivery pro SATA řadič a případně updatuj.
Další možností je umírající řadič, ke kterému je systémový disk připojen, zkus ho přepojit na jiný SATA port od druhého řadiče jestli to pomuže.
Další možností je umírající řadič, ke kterému je systémový disk připojen, zkus ho přepojit na jiný SATA port od druhého řadiče jestli to pomuže.
- killerek
- Začátečník
-
Problem je, ze ty Intel instalatory ve Win 10 moc nefunguji. Blbnul jsem s tim dost pres tim vyrocnim update kvuli vice diskum v PC (ty sem nakonec stejne radeji pred updatem odpojil).
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
mám prej v PC vhodnejší ovadače /takže budto stejné a nebo nevejší)killerek píše:Tady mas ten driver:
Edit: poslední pád byl při hraní Master of orion a skurvilo mi to save týden hrané mise sakra
- killerek
- Začátečník
-
Jak se ten tvuj radic jmenuje ve spravci zarizeni?
Zacni treba jen vymenou SATA kabelu a pak jak navrhl Krteq, tak dej disk do pridavneho radice na desce na porty s vetsinou jinou barvou. Kdyz ani to nepomuze, tak asi blbne disk.
Zacni treba jen vymenou SATA kabelu a pak jak navrhl Krteq, tak dej disk do pridavneho radice na desce na porty s vetsinou jinou barvou. Kdyz ani to nepomuze, tak asi blbne disk.
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
2x HDD
1x mechaniku
1x Esata
deska má 6 portu
Kabely zkusím objednat všechny nové,ale nové jsem při instalaci používal (rok zpět)
HDD jsem dukladně kontroloval a jediný vykazuje
ultra dma crc error count a to hodnotu data 12016 (v HD tune)
jedná se o SSD Samsung 850 PRO 256GB (je systémový)
HM, ted se mi PC seklo,zase iastora.sys a
ultra dma crc error count a to hodnotu data 12924
zítra vymením sata kabel a přehodím na jinej port.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Hladis
- Moderátor
Odinstaluj to a nech tam defaultni ovladac od Win. Na Z77 je jen stara verze RTS a zadny novy tam nedas. Anniversary update uz stary RST nebere, protoze tu funkci ma v sobe. Pokud nepomuze, zacni se nejspis loucit s radicem a tim i deskou.
PS: Osobne taky u Z77 s W10-AU jedu na Win driver a ne RST.
- killerek
- Začátečník
-
Jop, ta odinstalace Intel ovladace muze take byt reseni. Ja mam kupodivu starsi Intel ovladac nez ty a vse mi funguje v pohode. Odchazejici deska u tohole socketu uz je pomalu na vymenu platformy.
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
Vymenu planuji,ale cekam na AMD zen procesory
Zatim musim nejak vydrzet:(
Edit: vymenil jsem sata kabel a přehodil obe SSD mezi Sata portama. PC ani nenabehlo.
Odpojil jsem hisk ze sata portu kde dřív byl systémový SSD a testuji.
Zatim musim nejak vydrzet:(
Edit: vymenil jsem sata kabel a přehodil obe SSD mezi Sata portama. PC ani nenabehlo.
Odpojil jsem hisk ze sata portu kde dřív byl systémový SSD a testuji.
- _Jesper_
- Začátečník
Hladis , aspon netrep somariny...Hladis píše:Odinstaluj to a nech tam defaultni ovladac od Win. Na Z77 je jen stara verze RTS a zadny novy tam nedas. Anniversary update uz stary RST nebere, protoze tu funkci ma v sobe. Pokud nepomuze, zacni se nejspis loucit s radicem a tim i deskou.
Mam 14393.351 (AU) a verzia iastor.sys je v13.1.0.1058 a predstav si funguje to na 100% bez problemov a ten ovladac vobec nema ani podporu W10 , shvalne vam sem dam neskor screen. Teraz sa mi to neda , pisem cez mobil.
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
zatim to nespadlo.
asi fakt odchází jeden sata3 port(ze dvou)... sakra, druhé SSD je zapojeno v SATA2
Ještě že na nové desce v lednu/unoru bude M,2 SSD
Obe ssd prodam a dam si. Samaung 960 evo m.2 512gb
asi fakt odchází jeden sata3 port(ze dvou)... sakra, druhé SSD je zapojeno v SATA2
Ještě že na nové desce v lednu/unoru bude M,2 SSD
Obe ssd prodam a dam si. Samaung 960 evo m.2 512gb
- killerek
- Začátečník
-
Tak ti to snad vydrzi do ledna/unora, kdy by melo byt po letech moznost vybirat ze dvou platforem obou vyrobcu.
_Jesper_: Hladis ma pravdu. Hledal jsem pred AU Intel ovladace k radici a nejake baliky ani neobsahovali Z77 a instalatory vetsinou skonci s chybou.
_Jesper_: Hladis ma pravdu. Hledal jsem pred AU Intel ovladace k radici a nejake baliky ani neobsahovali Z77 a instalatory vetsinou skonci s chybou.
- Hladis
- Moderátor
WTF ? Nevim na jakyho Hladise reagujes ale na me asi ne. Znovu opakuju, zadny novy IRST pro W10 na Z77 neexistuje a nejde diky politice Intelu. Poslední je 13.1.0.1058, coz uz je myslim 3 roky stary, dal uz nic. Anniversary update ve svým defaultnim driveru uz obsahuje vlastní stejny reseni jako mel IRST a ten není uz potřeba. Ostatne IRST tenhle update vypinal při instalaci._Jesper_ píše:Hladis , aspon netrep somariny...
//Moje doporuceni: U starsich chipsetu, který uz nemaji soft podporu, nepoužívat prastary IRST, ale win ovladac.
Igoreso:
Tohle vypada bohužel na smrt HW nez SW problem.
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi ano.
Dnes uz nejsem doma a tak nemuzu testovat.
Zitra se uvydi
Dnes uz nejsem doma a tak nemuzu testovat.
Zitra se uvydi
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
tak už to padá jen nekdy při startu, při behu už ne
Hurá
Hurá
- Hladis
- Moderátor
No to bych moc nejasal, kdyz to vypada na odchazejici radic. Muzes taky prijit o data při manipulaci s nimi.
- killerek
- Začátečník
-
Zalohovat a modlit se, ze prezije do Kaby lake/Zen ...