V horizontu měsíců plánuji koupi nového PC. Určení bude primárně na hry. PC mám v obýváku, takže řeším malinko i hlučnost, ale nehrotím to. Rozpočet mám +/- 30tis. bez monitoru a OS. S tím, že některé komponenty plánuji pře použít ze stávajícího PC. Prosím o vaše názory zda mi to k sobě ladí, popř. co změnit.
Jako nové komponenty jsem si vybral toto: https://www.czc.cz/192956,176319,176244 ... 73348/kody .
Procesor: Intel Core i5-6600K
CPU chladič: Scythe SCNJ-4000 Ninja 4
Motherboard: ASUS Z170 PRO GAMING
Paměti: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666
Grafika: Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix GS GLH, 8GB GDDR5
Z aktuálního PC bych rád využil:
Case: Fractal Design DEFINE R3
SSD: Samsung 850 EVO - 500GB
Zdroj: Seasonic S12II-620W
HDD na data: WD 1,5TB
Zvukovka: SB X-Fi
DVD mechanika (no name)
Otázky:
- Asi pro mě nejpalčivější otázka je co k tomu vybrat za monitor. Teď mám DELL UltraSharp 23, ale chtěl bych přejít na lepší rozlišení (2560:1440). Původně jsem plánoval, že prostě koupím zase Dell(UltraSharp UP2716D), ale vůbec si nejsem jistý zda je to dobrá volba. Na monitor jsem si dal rozpočet max. 15-17tis. Určení bude primárně na hry, ale hraju z 99% strategie (Total War, UFO) a RPG (Zaklínač), takže nevím zda má cenu řešit vyloženě herní monitor. FPS nehraju a určitě nechci TN monitor. Co byste doporučili? Popř. má vyznám už uvažovat o 4K monitorech?
- Má smysl PC kupovat teď nebo se vyplatí např. počkat do ledna/února, protože např. klesnou ceny grafik/procesorů nebo budou nějaké přelomové novinky od AMD atd. Hardware scénu již tolik nesleduju takže nemám přehled.
- Nový OS. V aktuálním PC mám koupené OEM W7 s tím, že jsem upgradoval na W10. To mi asi u Microsoftu komplet výměna HW neprojde a budu muset koupit nové W10, což?
Díky moc
Martin