Disk M.2 do PCIEX 4
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- panama252
- Nováček
-
Disk M.2 do PCIEX 4
Dobrý den a moc prosím o radu. Mám tuto desku https://www.alza.cz/gigabyte-z97p-d3-d1511449.htm a chtěl bych jí osadit tímto diskem https://www.alza.cz/samsung-950-pro-512 ... d=18845887 Myslím si, že jediná možnost je, disk vložit přes redukci do PCIEX 4 (v PCIEX 16 , první slot od shora mám grafiku, dále v jedničce zvukovku, ostatní sloty jsou volný) Mám pravdu? Pokud ano, nesnížím zapojením disku do PCIEX 4 výkon grafiky a pojede disk plnými rychlostmi? Všem moc děkuji za věcné odpovědi.
Petr Liberec.
//morke - přesun do podsekce
Petr Liberec.
//morke - přesun do podsekce
- Leon_
- Začátečník
- racecar
- Středně pokročilý
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Disk M.2 do PCIEX 4
Ne, tahle deska má jen 1x 16x slot z CPU. Tzn nic se omezovat nebude. Druhej slot je 4x ze southbridge a je komplet nezávislej. Bohužel Z97 má southbridge PCI-E jen standardu 2.0, tzn NVME SSD tam nepojede na full výkon. Pro NVME to chce ideálně Z170 nebo X99 (X79 jde taky ale ta neumí NVME boot).
- panama252
- Nováček
-
všem děkuji za odpověď, i když mě žádná nepotěšila
- Leon_
- Začátečník
Načo ti vôbec ten disk je? kopíruješ velke mnozstvo velkych dat?
Ak to chces fakt len na bezne pouzivanie a nejake hranie, tak si kup radšej 850 Pro a hotovo. Vykonovo su si disky skoro rovnake. Zaujima ta druhy riadok a hlavne read. Že je tam nejake 200 tisic MB sekvenčené čítanie, nato zabudni. Win pracujú hlavne s malými súborami.

Ak to chces fakt len na bezne pouzivanie a nejake hranie, tak si kup radšej 850 Pro a hotovo. Vykonovo su si disky skoro rovnake. Zaujima ta druhy riadok a hlavne read. Že je tam nejake 200 tisic MB sekvenčené čítanie, nato zabudni. Win pracujú hlavne s malými súborami.

.
- panama252
- Nováček
-
Jj, 850 Pro byl můj druhý favorit a teď už vlastně jediný.