GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od racecar »

Ano iba na cip: https://www.ekwb.com/shop/ek-vga-suprem ... tal-nickel

Akurat zvysok karty sa bude zhavit, takze oblepit pasivmi a fanom.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

Tak naprd. Do toho nejdu. To nak vymyslim :)
Ryzen 7950X3D│ 64GB - 4x 16GB G.Skill Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 │ Gainward 4090 Phoenix GS │ Asus ROG Strix X670E-E Gaming Wifi
midlan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od midlan »

Tak mi přišla z reklamace od EVGA nová (už moje třetí) GTX 1080 FTW. Už nanastává problém kdy vypadne obraz a fany se roztočí na 100 % (ta sériová vada). Cívky pořád bzučí, s tím asi nic nenadělám. Podle mě to dělají snad všechny 1080 FTW. Další kola reklamací už nehodlám absolovovat, když by se pravděpodobně nic nevyřešilo. Dělá to jen ve hrách, sluchátka to odtlumí. A taky to snad trochu ztlumí bedna až sestavu umístím dovnitř. Takty karta drží ze všech třech nejvýše, minimum 1936 MHz ale dost často i 1950 MHz. Předchozí 1922 MHz a 1911 MHz. Tak snad je to dobrá předzvěst OC :) Ještě zkusím rovnou SLI s tou druhou (vadnou) 1080 FTW co zatím mám, než ji odešlu.
Pulec7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pulec7 »

midlan píše:Tak mi přišla z reklamace od EVGA nová (už moje třetí) GTX 1080 FTW. Už nanastává problém kdy vypadne obraz a fany se roztočí na 100 % (ta sériová vada). Cívky pořád bzučí, s tím asi nic nenadělám. Podle mě to dělají snad všechny 1080 FTW. Další kola reklamací už nehodlám absolovovat, když by se pravděpodobně nic nevyřešilo. Dělá to jen ve hrách, sluchátka to odtlumí. A taky to snad trochu ztlumí bedna až sestavu umístím dovnitř. Takty karta drží ze všech třech nejvýše, minimum 1936 MHz ale dost často i 1950 MHz. Předchozí 1922 MHz a 1911 MHz. Tak snad je to dobrá předzvěst OC :) Ještě zkusím rovnou SLI s tou druhou (vadnou) 1080 FTW co zatím mám, než ji odešlu.
Když sem si to přečetl, otevřel jsem bednu a taky mě piští. Ale v zavřenym Fractalu bych to nevěděl, kdybych si to nepřečetl. Já jsem s tou extreme prakticky neměně ve hrách 2012 MHz na jádru prakticky to tam skočí vždycky a níž to nepadá.
Ryzen 7950X3D│ 64GB - 4x 16GB G.Skill Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 │ Gainward 4090 Phoenix GS │ Asus ROG Strix X670E-E Gaming Wifi
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Bez kablov?
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

asi tak :D
btw tie podušky čo tam sú ani moc nepripomínajú nič teplovodivé :?
vyzerá to skorej ako molitan :mrgreen:
ešte šťastie že som proste zhodil chladič a dal tam hned vodu ;-)
ešte mám na tom igelit
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Evga ma chladic na hovno.Ty VRM vubec nechladi.
https://www.techpowerup.com/reviews/EVG ... _SC/4.html
Gainward/palit tam je to spojeny s masivnim chadicem.
https://www.techpowerup.com/reviews/Pal ... ock/4.html
Naposledy upravil(a) HEAD dne stř 2. lis 2016, 13:59, celkem upraveno 1 x.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

mno podobné chladenie VRM má aj FE edícia , 480GTX to má tiež rovnaké a nič na tom nehorí
rovnako Titany
proste spúsat GK od nvidie , často aj aftermarket chladenia
proste hliníkový plát + teplovodivá podložka a to je všetko
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
midlan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od midlan »

Tak SLI dvou GTX 1080 otestováno. Můj 520W zdroj měl co dělat to utáhnout, musel jsem dát CPU takty/napětí na default :D Jinak Asus to má u desky promáklé, jakmile zjistí odchylky v napětí tak se PC vypne a při dalším bootu napíše důvod. Na ochranu přetížení ve zdroji tedy ani nedošlo.

Firestrike:
http://www.3dmark.com/3dm/15785629

Fotka:
https://ctrlv.cz/shots/2016/11/01/Ef4K.png

Dojmy:
Za mě SLI absolutně NE. Horní karta se neskutečně peče, podpora u starších her mizerná. Někde dokonce nižší FPS ve SLI než s jednou kartou. A když už SLI fungovalo (DiRT Showdown) tak hra nechutně lagovala (suttering). Byl jsem z toho tak znechucený že jsem druhou kartu po hodině z PC vyndal :lol:
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

jeste aby se nepekla, kdyz tam holka nema kousek prostoru, kde cerpat vzduch. Bud mit horni kartu na vode nebo alespon to ofukovat, jinak si smaz vajicka:)
Nikdy bych nerekl, ze 520W da SLI 1080 i kdyz jsou na defaultu. Ja jsem nekde mezi 320 az 370W se sestavou dle hry.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
midlan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od midlan »

To já jsem o zdroji naopak nepochyboval že by to nedal. Mám velmi kvalitní zdroj, v přetížení zvládne 650W+
http://diit.cz/clanek/seasonic-platinum ... est/mereni
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

To pak jo. Jak jsi nepsal typ zdroje, tak jsem si prave rikal, ma cem to jedes.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

To video je absolutní nesmysl, nemá ani zapojený napájecí kabely, navíc se mu to ani nerozjede, takže nulové zatížení. Tohle spíš vypadá na nějakej zkrat, i podle toho záblesku. Tutově tam měl někde živý kablíky a šluslo mu to, nebo možná chyba v PCB z výroby. Schválně vezmu laserovej teploměr z práce a změřím VRM na svojí EVGA
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Přečti si pořádně o co šlo :roll:
The auxiliary 8-pin and 6-pin power connectors were unplugged in the troubleshooting process. Although that in no way prevents power from going to the graphics card via the PCIe slot. Which is capable of delivering 75 Watts of power and is why we clearly see the LED lights and the fans turn on before the VRMs suddenly go up in flames.

Normally, what would happen if you unplug the PCIe power connectors is that the card would power on normally. In this case the system will boot up as long as the monitor is plugged into the motherboard's on-board graphics. However, if you have the monitor plugged into the graphics card you will be greeted by an error screen reminding you to plug the power cables and restart. Or, you will hear a warning beep. In this case the card will also power on, but you won't get a video signal.

Mr. Duncan confirmed that the system refused to boot as long as the graphics card was installed with the monitor connected to it. Even with the PCIe power connectors plugged in. After all that's how he left them in the first place when his machine stopped working all of a sudden.
EVGA teď dokonce vydala nový BIOS, takže něco je tam opravdu špatně.
3tp2 píše:Schválně vezmu laserovej teploměr z práce a změřím VRM na svojí EVGA
Ani nemusíš, Hilbert už to udělal za tebe - Guru3D: EVGA GTX 1070/1080 Card update - Almost All Of Them Have Overheating Issues
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Ok takže jestli jsem teda správně pochopil,tak bez přídavného napájení se karta normálně spustí řekněme do Windows kde připomene že máme připojit přídavné napájení,fajn takže idle režim tj.bez zatížení a se sníženým napájením a i přesto mu to vyhořelo,tj.problém nemohla být teplota a přehřátí VRM ale fyzická vada karty. Pochopil bych kdyby mu to schořelo při max záteži ale takhle??

Dál EVGA vydala novej bios kterej pouze upravuje křivku fanů,zřejmě pro sichr aby zvětšili průtok vzduchu a k tomu dává zdarma thermal pad alá dodělej si sám

Co se týká měření zde http://www.guru3d.com/news-story/evga-g ... ssues.html tak teplotu 95st při Furmarku bude mít polovina starších karet a většina AMD :) přesci jen Furmark je extrem. Skutečná teplota při běžným používání bude o dost nižší

Já bych to nenazýval jako "něco je tam hodně špatně" ale spíš nafouklá bublina..
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Nj, ale reference AMD karet používali a používají mosfety s teplotním limitem 125°C - 150°C podle typu.

Ty co jsou na ref. PCB GTX 1070/1080 mají Tmax 110°C a už při 85°C dochází k degradaci křivky.
midlan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od midlan »

Asi tak. Já si thrmal mod pro klid duše udělám ale víc to řešit nebudu. Hned od začátku plánuji prikoupeni prodloužené záruky. Když karta odejde tak dostanu novou nebo nástupce o minimálně stejném výkonu.
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Asi si taky nechám poslat tu podložku co nabízej zdarma a frknu jí tam, pro jistotu :wink:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tohle nebyl problem jen EVGA, ale i jinych vyrobcu, co davali na kaskadu jen maly plisek. (marketingove je zajimavejsi teplota jadra, ze se VRM vari, koho to zajima). Proto i nekteri vyrobci zmenili chladice za "Gigabyte style", jako ASUS. Gainward ma vyborny chladic taky tim, ze kryje vse celym masivem. EVGA mela tu smulu, ze se to zrovna u nich rozmazlo, ale je to dobre. Snad tyhle nesmyslny reseni chlazeni z karet zmizi.
dexterav píše:mno podobné chladenie VRM má aj FE edícia , 480GTX to má tiež rovnaké a nič na tom nehorí
Tam neni jen hlinikovy plisek, ale hlinikovy masivni odlitek. To je samozrejme rozdil.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“