Jaké Eizo na focení a hry

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
sierpe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaké Eizo na focení a hry

Příspěvek od sierpe »

Zdravím všechny :)

mám jedno velké dilema. Chci si k nové velmi výkonné PC sestavě pořídit kvalitní monitor který by byl co nejlepší na editaci fotek (fotím s 6D a 7DmII převážně v SRGB a prezentaci na Webu) ale zároveň byl obstojný u mého druhého koníčku což je hraní her :) a tady nastává problém. Mám tři adepty -

Eizo CX271 ColorEdge - Asi nejúžasnější volba co se týče fotek. Co se týče hraní velká neznámá protože nikde jsem se nedočetl jaké jsou zkušenosti s input lagem. Jestli obraz trpí na ,,duchy,, třeba při hraní FPS jako Battlefield

Eizo FS2735 Foris - Herní špička co se týče rychlosti ale otázka jak moc dobrý na fotky. Pokrytí sRGB - 99,2 %, Adobe RGB - 77,1 %.

Eizo EV2750 EcoView - Takový Kočkopes :D Skvělý design, údajně snesitelná odezva na hraní a co se týče barev tak obstojný sRGB - 98.8%, Adobe RGB ??%

V kalibraci monitoru se moc nevyznám a ani nevím jak moc jsou kromě skvělého CX271 kalibrovat. Sondu Eizo EX3 klidně pořídím. Do teď jsem používal Eizo FS 2332 Foris sRGB - 96% a nezkalibrovaný :D Takže si polepším hoodně. Kromě CX 271 jsou monitoryx v rezimu Adobe RGB nejspíš nepoužitelný (sice netisknu ale kdo ví co bude v budoucnu) O peníze mě momentálně nejde mám stop 35k. Hlavní je to pokrýt oba dva nároky jak rychlost tak kvalitní barvy.

Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo typ. děkuji
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jaké Eizo na focení a hry

Příspěvek od Spirit »

Neuvazoval si napriklad aj nad LG 31MU97? Mam ho doma a obraz lahodny - widegamut, 10bit, aRGB >99.5%... Sice som este FPS neskusal, ale ziatial som si neduhu nevsimol. Ked tak mozem vecer doma otestovat na niecom rychlom a dam ti vediet. Pripadne ak by si nemal od ruky Brno, tak sa mozes prist podivat. :)
sierpe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sierpe »

Díky za typ. Asi jsem měl doplnit že hledám jen 27 - 2k.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Co je mozna trosku skoda, pretoze cenovy strop mas dost vysoko aj na slusne 4k. Predovsetkym u tej grafiky by sa ti to mohlo hodit, plochy nikdy nie je dost. :)
sierpe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sierpe »

4K na hraní i když mám GTX 1080 proste není.. Nepotřebuji se honit za pixelama. 2K je pro mě naprostý luxus..Jinak vzal jsem to Eizo FS2735 Foris (v alze přez noc sleva ještě 5k super). Příští rok pak pořídím asi ještě druhý Eizo CS2420 čistě jen na fotky. Ale i tak díky za typ...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“