Dobrý den, již nějaký pátek vlastním 27' monitor Asus MG279 s rozlišením 1440p. Operační systém win 10. Grafická karta AMD r9 290x
Problém, který mám je to, zda se nedá zmenšit zobrazovaná plocha na monitoru. Jakoby, aby byl 27' monitor jako 24' s černými pruhy okolo. Jde mi o to, že používám fakturační program z roku 123 a ten si absolutně nerozumí s tímto monitorem. Pokud je v tomto měřítku, kraje jsou strašně rozpité a vznikají "artefakty". Pokud si dám 1080 rozlišení, program funguje bez problémů, ale zase na tomto monitoru to roztažené vypadá katastrofálně a je to hrozně neostré.
Neznáte nějakou funkci? Vím, že to kdysi to v CCC bylo a mohl jsem si měnit měřítko zobrazení a posouvat okraje. Dokonce i na starých CRT se okraje dali posouvat a nyní? Jsem ztracen! Vím, že monitory od BenQ toto podporují a jmenuje se to tuším SMART SCALING, nebo nějak podobně, ale já jsem to nikde nemohl najít. Nevíte o něčem, co by mi vyřešilo mé problémy?
Zkráceně: Chtěl bych na 27' monitoru zobrazit 24' s černými okraji kolem.
Děkuji za případné odpovědi.
"Zmenšení" obrazovky
Moderátor: Loki5567
- jdKstrejcek
- Nováček
-
- ToxicTears
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: "Zmenšení" obrazovky
Nejsem si přesně jistý jestli Váš monitor to bude mít, ale můj monitor má přímo v OSD nastavení, aby zachovával poměr stran a rozvržení, viz černé pruhy. Ale je pravda, že se spíše počítá s s poměrem stran v stranách monitoru, jako 16:9 na 4:3, tak v tomto případě můj monitor to neroztáhne, ale bude držet poměr stran, už právě kvůli starým aplikacím....zkuste spíše prohledat nastavení monitoru přímo v něm. Popřípadě k mému monitoru od LG byl dodávat i software na vytvoření zobrazovacího pole, kam jsem si mohl fixnout okno, aby se neroztahovalo a myslím, že tam byla i funkce mít jakoby 22" v panelu větším s černými okraji...
- jdKstrejcek
- Nováček
-
Toto řešení můj monitor bohužel nenabízí. V nabídce má pouze 1:1, 4:3 a nebo full.
- Krteq
- Čestný člen
-
Přes jaké rozhraní je ten monitor připojen k PC? Koukal jsi na nastavení škálování obrazu v control panelu driveru?
- jdKstrejcek
- Nováček
-
Abych to upřesnil. Na 24' monitoru jsem si při používání programu vždy zvolil rozlišení 1280*1024, překlikl na 4:3 a pracoval jsem (ano já vím, je to hrozné ale fungovalo to! ) nyní, když udělám to samé, monitor mě to roztáhne na celých 27' a nastává přávě onen problém, který jsem popisoval. Pokud použiji 1:1 z funkce monitoru, je to zase jak kdybych si tam pomalu položil display telefonu. Chtěl bych zkrátka sežíznout obraz z 27' na 24', kde vím, že to fungovalo bez problémů.
- jdKstrejcek
- Nováček
-
monitor je připojen přes Mini Display Port. To škálováni obrazu v driveru od AMD nefunguje. Vím, že to tam dříve bylo, takový posuvník a ten vám dělal přesně to, co bych si přál, bohužel tyto nové ovladače AMD nabití pouze to samé co monitor. Pokud dám rozšířené nastavení (takové to staré zobrazení ovladačů co mělo amd), již tato možnost tam není.