Doporučte monitor 27"-28"

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
TOC
Začátečník
Začátečník

Doporučte monitor 27"-28"

Příspěvek od TOC »

Ahoj!

Na Listopad/Prosinec plánuju velký update PC, budu dělat casemod, předělávat vodníka a kdovíco všechno no a můj starý 20" HP LP2065 společník, který jsem měl jako sekundární se odebral do křemíkového nebe.
Takže svůj Dell U2412M přesunu na sekundární (kde dost možná bude na Portrait = otočený o 90°) a primární si chci koupit nový.

A teď moje požadavky:

- 27"-28" úhlopříčka (možná 29", ale těma si nejsem vůbec jistej, takže spíš ne) - mívám toho dost otevřeného a potřebuju nějakou pořádnou pracovní plochu, 24" už mi tak úplně nestačí
- Cena do 13k (víc se mi za to nějak dávat nechce a pokud něco ušetřím, tak dobře, 13k je strop)
- Nějaká přidaná hodnota (4k nebo zakřivený displej by byl fajn)
- Stojan nemusí být nic extra, polohovat to moc nebudu a bude to stát na hodně stabilním stole, který se ani nehne)
- Pozorovací úhly mě nějak moc nezajímají, koukám víceméně z jedné pozice a můj pokoj je moje svatyně, kam nikdo nesmí, takže na to budu koukat v 99% případů sám)
- Ideálně Dell, aby mi to přecejenom trošku ladilo s tím U2412M (na estetiku si celkem potrpím)

Co na tom budu dělat?
- Sledovat filmy/seriály/youtube - tím trávím celkem dost času
- Budu na tom celkem dost psát a číst - píšu různé články do eSport magazínů + maily, atp., čtení asi specifikovat nemusím, ale čtu na monitoru hodně
- Casually hrát: Bioshock, Dragon Age, nějaké strategie a celkem dost LoLka - žádná FPS divočina
- Občasná práce v Photoshopu (ale toho moc není, fakt jenom občas)
- Hraní ve 4K moc nehrozí, max to LoLko (což by mohlo být celkem fajn, ale Bioshock Infinite nebo Zaklínače mi ve 4K moje GTX770 neutáhne :D )

Moje nápady
Dell S2817Q (28", 4K, vypadá celkem v pohodě, ale odrazuje mě 30Hz obnovovací frekvence u 4K režimu)
Dell SE2716H (27", Curved, vypadá hezky a recenze na něj byly dobré,...)
AOC U2879VF (28", 4K, Freesync, skvělý poměr cena/výkon)
Samsung U28E590 (28", 4K, prostě 4K monitor :D )
Samsung S27D590C (27", Curved, ten křivej Dell se mi ale líbí víc)

Teď by mě zajímalo jestli s těmahle monitorama tady někdo má zkušenost nebo zná nějakou lepší alternativu. Přes víkend se půjdu na ty monitory mrknout do Alzy zapojené, tak bych rád věděl po čem se dívat. :)
Předem díky za rady a doporučení!
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
maross
Nováček
Nováček

Re: Doporučte monitor 27"-28"

Příspěvek od maross »

mám Dell SE2716H a v klidu nemůžu si stěžovat, nějak tu značku dell mám rád :-)
raju72pv
Nováček
Nováček

Příspěvek od raju72pv »

Acer H277HKsmidppx i když cena lehce přes 13k, ale IPS
jozzo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jozzo »

Raději si připlatit a to IPSko
CPU:i5 3570K 4100MHz (1,3V) + Noctua UH9 MB:Asus P8Z77-V LK RAM: 2x4GB Corsair Vengeance 2133 MHz CL11 GPU: MSI GTX760 HAWK LE PSU:Seasonic 650W G-serie + SSD 120GB Kingston HyperX + Crucial M500 500GB
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

To jo, ale furt tak nějak váhám jestli do 4k jít. Protože všechno musíš přibližovat abys nekoukal na miniatury.
Ten zakřivenej Dell tenhle problém nemá a docela mě láká.
Hodně toho rozhodne jak proběhne Alza. Podívám se na TN 4K monitory, na IPS 4K monitory a na ten zakřivenej Dell. Uvidím co se mi bude líbit.

Ale jak říkám, pozorovací úhly mě nijak extra nezajímají. U TN je problém lehkého colorshiftu u okrají obrazovky. Jinak tovární nastavení barev je OK.
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Tákže, obnovuji to tady trošku.

Nakonec jsem po tom co jsem prohlédl v Alze jak co vypadá skončil u dvou možností.
1. Dell S2817Q
Pro něj mluví to že se mi designově hodí víc (mám sekundární Dell U2412M), má vestavěné repro (hodí se když mi přijde návštěva), je jemnější (4k na 28") a má dobrou konektivitu (super USB hub, MHL).
A hlavně lepší servis!

2. HP Pavilion 32
Pro tenhle mluví větší úhlopříčka, použitelnjší nativní rozlišení na hraní, lepší podání barev a lepší pozorovací úhly (zase když přijde návštěva, jinak je mi to šumák).

Jsem hodně nalomený pro ten Dell (lepší konektivita, lepší odezva, lepší design a repro), ale to HPčko taky nevypadá za tu cenu vůbec špatně. Budu to obědnávat zítra/pozítří. Chci to mít na víkend už doma.
Do jakého byste šli vy?
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

TOC píše:4k na 28"
Ber jen v případě, že máš opravdu prvotřídní zrak :)
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Za mna HP, kvoli uhlom, farbam a uhlopriecke, ktora sa pri 4K fakt hodi. Mal som 28" s 4k a bolo to vsetko hrozne prtave. Teraz mam 31" a je to OK.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

No, kamarád si teď kupoval nějaký 15" Dell noitebook s 4K displejem a úplně v pohodě. Nebylo nic prťavé nebo tak. A nastavené to má opravdu n a 4k, jenom je to fakt jemné. Velikostní rozdíly jsem nepozoroval, nevím jestli to má Dell na těch noteboocích nějak ošetřené, ale na stolním PC by se to mělo dát udělat taky.
Jak jsem uvažoval nad tím 27" fullhd prohnutým Dellem, tak jsem si řekl že to ani náhodou. Tam úplně jasně vidím pixely a vůbec se mi to nelíbí. Dělám hodně okolo mobilů, takže jsem zvyklý na hodně jemné displeje a moje trénované oko to celkem pozná musím říct. :D

Mimochodem HP je jenom 1440p, což se bojím že mi na 32" obrazovce bude vadit jako FullHD na 27". :/
knedla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od knedla »

Ahoj, nechci zakládat podobné téma, tak to dám s dovolením sem:
Potřebuji vybrat jeden z těchto, poradíte ? Domácí použití - hry, filmy, fotky, web.
https://www.czc.cz/asus-vc279h-led-moni ... 00/produkt
https://www.czc.cz/lg-27mp68hm-p-led-mo ... 14/produkt
https://www.czc.cz/benq-ew2775zh-led-mo ... 39/produkt
https://www.czc.cz/dell-se2717h-led-mon ... 07/produkt
Úhlopříčka a rozlišení mě plně vyhovuje a je finální.
Děkuji.
Gigabyte B 660 gaming X, intel i5 12 600, 850 W MSI, MSI RTX 4070 Ti trio Gaming X
x_based
Nováček
Nováček

Příspěvek od x_based »

Benq EW2775ZH
Vynikající na filmy a práci, profi hráčům se asi AMVA nebude líbít ale ten kontrast 4000+ dodá hrám hloubku a občasného rozmáznutí si nevšimnete. Nejlepší obraz, který jsem kdy viděl, měl jsem dříve GW2750HM, kontrast a černá srovnatelná s Eizo Foris FG2421 (měl jsem ale dost malá úhlopříčka + postranní průsvity)
+Brutální černá a kontrast, absolutně bez průsvitu (ale může být kus od kusu)
+Matný, matné šasi, flicker free, senzor světla
-Absence freesync, pouze 60Hz, přetaktovat mi jde na 72Hz (3x24 vhodné pro filmy)
-HDMI, nutno nastavit RGB full range v ovladačích, a přepnout v menu monitoru
+-Zvuk je nouzovka
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

TOC píše:No, kamarád si teď kupoval nějaký 15" Dell noitebook s 4K displejem a úplně v pohodě. Nebylo nic prťavé nebo tak. A nastavené to má opravdu n a 4k, jenom je to fakt jemné. Velikostní rozdíly jsem nepozoroval, nevím jestli to má Dell na těch noteboocích nějak ošetřené, ale na stolním PC by se to mělo dát udělat taky.
To je pekne, ale iba do doby, ked narazis na nevektorove pismo, grafiku alebo GUI. Tam ti ani lupa nepomoze. A taktiez sa u NB sedi blizsie nez za monitorom. ;)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“