Na Listopad/Prosinec plánuju velký update PC, budu dělat casemod, předělávat vodníka a kdovíco všechno no a můj starý 20" HP LP2065 společník, který jsem měl jako sekundární se odebral do křemíkového nebe.
Takže svůj Dell U2412M přesunu na sekundární (kde dost možná bude na Portrait = otočený o 90°) a primární si chci koupit nový.
A teď moje požadavky:
- 27"-28" úhlopříčka (možná 29", ale těma si nejsem vůbec jistej, takže spíš ne) - mívám toho dost otevřeného a potřebuju nějakou pořádnou pracovní plochu, 24" už mi tak úplně nestačí
- Cena do 13k (víc se mi za to nějak dávat nechce a pokud něco ušetřím, tak dobře, 13k je strop)
- Nějaká přidaná hodnota (4k nebo zakřivený displej by byl fajn)
- Stojan nemusí být nic extra, polohovat to moc nebudu a bude to stát na hodně stabilním stole, který se ani nehne)
- Pozorovací úhly mě nějak moc nezajímají, koukám víceméně z jedné pozice a můj pokoj je moje svatyně, kam nikdo nesmí, takže na to budu koukat v 99% případů sám)
- Ideálně Dell, aby mi to přecejenom trošku ladilo s tím U2412M (na estetiku si celkem potrpím)
Co na tom budu dělat?
- Sledovat filmy/seriály/youtube - tím trávím celkem dost času
- Budu na tom celkem dost psát a číst - píšu různé články do eSport magazínů + maily, atp., čtení asi specifikovat nemusím, ale čtu na monitoru hodně
- Casually hrát: Bioshock, Dragon Age, nějaké strategie a celkem dost LoLka - žádná FPS divočina
- Občasná práce v Photoshopu (ale toho moc není, fakt jenom občas)
- Hraní ve 4K moc nehrozí, max to LoLko (což by mohlo být celkem fajn, ale Bioshock Infinite nebo Zaklínače mi ve 4K moje GTX770 neutáhne
Moje nápady
Dell S2817Q (28", 4K, vypadá celkem v pohodě, ale odrazuje mě 30Hz obnovovací frekvence u 4K režimu)
Dell SE2716H (27", Curved, vypadá hezky a recenze na něj byly dobré,...)
AOC U2879VF (28", 4K, Freesync, skvělý poměr cena/výkon)
Samsung U28E590 (28", 4K, prostě 4K monitor
Samsung S27D590C (27", Curved, ten křivej Dell se mi ale líbí víc)
Teď by mě zajímalo jestli s těmahle monitorama tady někdo má zkušenost nebo zná nějakou lepší alternativu. Přes víkend se půjdu na ty monitory mrknout do Alzy zapojené, tak bych rád věděl po čem se dívat.
Předem díky za rady a doporučení!