Doména jak se ji zbavit.
Moderátor: Loki5567
- *obelix*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Doména jak se ji zbavit.
Ahoj všem,
dostal jsem menší oříšek. Kolegyně dostala zdarma NB, který byl původně určen na výuku na školení z dotací udělených firmě. Zjevně doběhl nějaký timeout, kdy NB musí být k dispozici na tyhle účely (to mě netrápí). Nicméně Nb je po bývalém kolegovy, který už před delší dobou odešel a nidko heslo nezná.
NB byl navíc v doméně a při spuštění se tak k ni snaží přihlásit, lokální administrator je zaheslovaný a heslo zná je IT německá nedobytná podpora (šance na heslo = 0). Guest je zakázaný, User také, Další účty tam nejsou. Je nějaký způsob jak se do systému dostat a odhlásit jej z domény + vytvořit nový administrátorský účet (staré smazat), přeci jen je to ofiko Windows a officem a tož to je nemálo nikláků o to přijít. Instalační oddíl navíc NB nemá. A když spustím opravu systému rovněž vyběhně zadání admin hesla.
Za rady díky.
dostal jsem menší oříšek. Kolegyně dostala zdarma NB, který byl původně určen na výuku na školení z dotací udělených firmě. Zjevně doběhl nějaký timeout, kdy NB musí být k dispozici na tyhle účely (to mě netrápí). Nicméně Nb je po bývalém kolegovy, který už před delší dobou odešel a nidko heslo nezná.
NB byl navíc v doméně a při spuštění se tak k ni snaží přihlásit, lokální administrator je zaheslovaný a heslo zná je IT německá nedobytná podpora (šance na heslo = 0). Guest je zakázaný, User také, Další účty tam nejsou. Je nějaký způsob jak se do systému dostat a odhlásit jej z domény + vytvořit nový administrátorský účet (staré smazat), přeci jen je to ofiko Windows a officem a tož to je nemálo nikláků o to přijít. Instalační oddíl navíc NB nemá. A když spustím opravu systému rovněž vyběhně zadání admin hesla.
Za rady díky.
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
- Briketa
- Začátečník
-
Re: Doména jak se ji zbavit.
Já jsem to prováděl tímhle, založí to nový Admin účet bez nutnosti startu OS.
http://www.asunsoft.com/windows-7-password-geeker.html
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510
- zombux
- Odborník PCT
spíš bych jen unlocknul toho built-in Administratora a nastavil mu nové heslo.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- killerek
- Začátečník
-
Pokud byl ten system v domene, tak nejlepsi reseni je udelat reinstalaci Windows. Instalacku si stahni a seriove cislo bude na notebooku nalepene nebo soucasti BIOSu. Office dost pochybuji, ze bude moct dale pouzit, pokud nedostala instalacku se seriobym cislem.
- *obelix*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
myslíte že heslo na toho lokálního admina by šlo získat tímhle?
ophcrack LiveCD
jinak asi zkusim i ten doporučovanej softík:
jn ta nálepka tam je .. toho office by byla škoda no ale tak při nejhoršim mi stejně nic jinýho nezbyde..
ophcrack LiveCD
jinak asi zkusim i ten doporučovanej softík:
jn ta nálepka tam je .. toho office by byla škoda no ale tak při nejhoršim mi stejně nic jinýho nezbyde..
- killerek
- Začátečník
-
Zkus to, ale pokud tam nema zadne data, ktere by si potreboval dostat ven, tak format a cista instalace bude do budoucna idealni. Buhvi co tam v domene nastavili politikama, aby si pak neresil zbytecne nejake funkcni problemy. Prvni me hned napadne centralne spravovany a aktualizovany antivir ve vetsi firme, ktery bez spravneho hesla ani nevypnes/neodinstalujes a bude ti zastaravat.
- Alfajk
- Začátečník
-
ty office byly urcite vazany na domenu, ty stejne funkcni nebudou, stejne tak aktivace OS, nebo ten stitek se seriovym cislem ma i aktivacni klic k windows?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- killerek
- Začátečník
-
Ty stitky na notebooku/PC se seriovym cislem Win se ve vetsich firmach vubec nepouzivaji, tam se jede na multi licenci, takze se da smele pouzit pri nove instalaci.
- Alfajk
- Začátečník
-
tam bude aktivace vazana na domenu, alespon u nas to tak maji... jde o to, jestli to je vubec stitek k windowsum nebo jen nejakej seriak stroje
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- killerek
- Začátečník
-
Jasne, soucasna instalace Win i Office pujde vuci internim aktivacnim/licencnim MS serverum v domene a po cca trech mesicich bez firemni site zahlasi, ze nejsou aktivni. To nic nemeni na tom, ze firmy stejne kupuji PC/NTB s nalepenou licenci Win.
- *obelix*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem tomu dal akademickou půl hodinku a pak to dopadlo tak, že jsem nainstaloval čistej systém...
S tim antivirákem pravda ... je tam serverovej symatec
Každopádně díky za rady.
Nějakej free kancelářskej balík plně kompatibilní s office 2010? Dřív jsem měl open office a ten teda nic extra v dobách office 2007, teď nemam moc přehled, roky používám office 2003.
S tim antivirákem pravda ... je tam serverovej symatec
Každopádně díky za rady.
Nějakej free kancelářskej balík plně kompatibilní s office 2010? Dřív jsem měl open office a ten teda nic extra v dobách office 2007, teď nemam moc přehled, roky používám office 2003.
- *obelix*
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
dal jsem tam nakonec LibreOffice