Dishonored 2 + Death of the Outsider - Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- killerek
- Začátečník

-
Re: Dishonored 2 - technická
Vratili mi penizky, ikdyz jsem dle jejich pocitadla prekrocil hodiny u AOTS.
- Riku
- Začátečník

Hm a já blbec kvůli steelbooku bral preorder, to nevrátím
tak třeba si to za 4 roky zahraju plynule na GTX3080
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Vlastik80
- Začátečník

-
> nebrzdí tu GTX 1080 CPU (i7-4820K) ?T1ger píše:Po vymene Gpu v uliciach Dunwalu(ci ako sa to vola) mam 60fps na ultra. Ale furt je citit stutter. Nie je to plynule ani pri 100fps ...
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1070 stačí. Fakt. Já si tu hru užívámRiku píše:Hm a já blbec kvůli steelbooku bral preorder, to nevrátímtak třeba si to za 4 roky zahraju plynule na GTX3080
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Alfajk
- Začátečník

-
wow, sice to vypada hur, nez crysis 1 z roku 2007, ale k plynulymu pohybu potrebujes nejmin gtx 1070 a jeste k tomu mas podivnej stutter, to se vyplatiPaul píše: 1070 stačí. Fakt. Já si tu hru užívám
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- T1ger
- Začátečník

-
i7 na 4.5ghz? Urcite nie, karta ide na 100% cely cas. Tych 60fps je zatial minimum co som mal. Priemer je cca 75.Vlastik80 píše:> nebrzdí tu GTX 1080 CPU (i7-4820K) ?T1ger píše:Po vymene Gpu v uliciach Dunwalu(ci ako sa to vola) mam 60fps na ultra. Ale furt je citit stutter. Nie je to plynule ani pri 100fps ...
Hra taktiez nema poriadne AA. Bud tam dam TAA co mi sice zakryje aliasing ale maze obraz, alebo zvolim FXAA co prakticky robi velke kulove.
A toto su prosim pekne ultra nastavenia
prekrasne FXAA
mazanica a la TAA
fps pri tomto pohlade bolo 60.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
lololol ty jsi ale vtipnejAlfajk píše:wow, sice to vypada hur, nez crysis 1 z roku 2007, ale k plynulymu pohybu potrebujes nejmin gtx 1070 a jeste k tomu mas podivnej stutter, to se vyplatiPaul píše: 1070 stačí. Fakt. Já si tu hru užívám
Nikdo neříká že je to úžasně optimalizovaný, ale jede to (u mě bez stutteru) a vypadá to skvěle. Srovnání s Crysis je mimo, ty hry mají úplně jinej art design. Crysis se snaží hrát realitu, v Dishonored je kompletně všechno stylizovaný.
Jo, FXAA je naprosto nepoužitelný. Ten shimmer je neskutečnej, v Karnace je to nepoužitelný. TXAA přidá blur, ale zase je obraz dokonale stabilní a nikde ani zoubek, i při pohybu. K tomu artstylu mi ten blur při hraní na plazmě nevadí, vypadá to dobře. Ale na monitoru kde sedím blíž by mě to vadilo víc, tj.T1ger píše: Hra taktiez nema poriadne AA. Bud tam dam TAA co mi sice zakryje aliasing ale maze obraz, alebo zvolim FXAA co prakticky robi velke kulove.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Hladis
- Moderátor

K tem obrazkum jsem chtel rici, ze kdyz to nekdo hodi na TV, tak to nevadi. No a Paul to hraje na TV. Ony ty mazanice jsou ted popularni jako filmovy efekt, ale na monitoru to nevypada dobre. Me by ta mazanice vadila, ale pokud tam zadny jiny lepsi AA mod neni, tak smula. Jeste je mozny to treba poresit ReShade a dat sharpening.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Riku
- Začátečník

- Krteq
- Středně pokročilý

-
To jako vážně? Textury, nasvícení, stíny, AA i FPS - všechno na těch screenech stojí za starou bačkoru a ne za 60 eček :/
- Riku
- Začátečník

To tvrdím od začátku, jen někteří jedinci tady pořád tvrdili jak ty vypadá dobře, jen je to trochu hůř optimalizované.. je vidět že to ani nehráli. Najednou měníte všichni názor.
Jsem zvědav, kdy laskavě vydají ten update, který měl vyjít v týdnu a jestli to vůbec něčemu pomůže.
Jsem zvědav, kdy laskavě vydají ten update, který měl vyjít v týdnu a jestli to vůbec něčemu pomůže.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty screeny nejsou reprezentativní za celou hru. V Karnace to vypadá líp. Textury jsou neostrý naschvál stejně jako v jedničce, ale nasvětlení je tady mnohem lepší než v prvním dílu.Krteq píše:To jako vážně? Textury, nasvícení, stíny, AA i FPS - všechno na těch screenech stojí za starou bačkoru a ne za 60 eček :/
Jinak teda moc nechápu tu korelaci grafika - cena. To jako hratelnost, atmosféra a tak jsou irelevantní? Když hra nevypadá jako AC Unity tak nemůže být za plnou cenu ? (samozřejmě, nižší cenu bych uvítal, ale ta logika je mimo).
Btw první patch je venku, ale zatím jako beta. Stejně tak nVidia vydala zase nový drivery. Příští týden bude další patch.
- Riku
- Začátečník

Neostrý textury naschvál? To snad nemyslíš vážně. Jedna věc je stylizace, druhá věc je když je něco odfláknutý.
Jednička sice ve svý době taky nebyla po grafický stránce bůh ví co, ale právě díky jednoduchý a pěkně stylizovaný grafice vypadala pěkně a hlavně to v tý době jelo i na mainstreamu jak z praku a rozhodně se na to koukalo líp než na tenhle romatlanej paskvil.
Se 4x DSR je to pěkný, ale nevím co by na to bylo potřeba za grafárnu aby to utáhla v 60fps.
Jednička sice ve svý době taky nebyla po grafický stránce bůh ví co, ale právě díky jednoduchý a pěkně stylizovaný grafice vypadala pěkně a hlavně to v tý době jelo i na mainstreamu jak z praku a rozhodně se na to koukalo líp než na tenhle romatlanej paskvil.
Se 4x DSR je to pěkný, ale nevím co by na to bylo potřeba za grafárnu aby to utáhla v 60fps.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Ty textury jdou na vrub i enginu. IDTech ma nekolik vyhod pri texturovani, ale taky dost nevyhod v naslednym vizualu a jednou z nich je prave kvalita textur. Cely level je jedna obri textura klidne 128k x 128k, ktera je rozdelena na ctverce (treba takhle http://charles.hollemeersch.net/wp-cont ... _level.jpg ). Zvlast objekty a charaktery jsou opet dalsi obri textura. Tedy klidne ve dvou obrich texturach je vytvoren cely level a vsechen bordel na scene. No a ty textury je fakt prdel rucne nakreslit a dat je takhle dohromady, aby to ve vysledny scene vypadalo dobre, nebylo to neprimerene roztazeny na objektech a nevypadalo to jak mazanice. Vzpomente na Wolfa http://fg-2.com/wp-content/uploads/2014 ... tein-5.jpg U Dishonored 2 se s tim asi moc nesrali, nemeli s tim zkusenost, nebo prostredky, lidi, kaslali na to..... nevim. Jako da se neco svest na stylizaci, ale ne vse. Urcite neni stylizace mit vyblity textury.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nahrál jsem video z Karnacy, je tam vidět framerate i nastavení:
https://www.youtube.com/watch?v=6oUgUuKUsys
Obě hry jsou stylizovaný tak aby vypadali jako oil painting. Dvojka má ve skutečnosti ostřejší textury než jednička.Riku píše:Neostrý textury naschvál? To snad nemyslíš vážně. Jedna věc je stylizace, druhá věc je když je něco odfláknutý.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Tady jsme ale v technickém vlákně. Hra sama o sobě může být skvěle hratelná, ale po grafické a technické a stránce a z pohledu optimalizace je to prostě odfláknuté.Paul píše:Jinak teda moc nechápu tu korelaci grafika - cena. To jako hratelnost, atmosféra a tak jsou irelevantní? Když hra nevypadá jako AC Unity tak nemůže být za plnou cenu ? (samozřejmě, nižší cenu bych uvítal, ale ta logika je mimo)
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ta poznámka o ceně byla ale i tak mimo. Že se jim nevyvedla optimalizace souhlasím (ikdyž mi to běží dobře), ale graficky to vypadá jak jsem předpokládal že dvojka bude vypadat. Je to konzistentní a umělecky krásně vyvedená hra. A kromě toho frameratu je jinak PC verze perfektní. Nenarazil jsem na zádný bugy, ani jednou to nespadlo a nastavení všeho možnýho, od FoVu přes komplet konfiguraci HUDu, tam je taky.Krteq píše:Tady jsme ale v technickém vlákně. Hra sama o sobě může být skvěle hratelná, ale po grafické a technické a stránce a z pohledu optimalizace je to prostě odfláknuté.Paul píše:Jinak teda moc nechápu tu korelaci grafika - cena. To jako hratelnost, atmosféra a tak jsou irelevantní? Když hra nevypadá jako AC Unity tak nemůže být za plnou cenu ? (samozřejmě, nižší cenu bych uvítal, ale ta logika je mimo)
- iOioo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Paul pozerám, že sa snažíš, ale niektorým to nevysvetlíš
Ja som kúpil hru za 35€ a stojí za každé €, presne hra akú som očakával, len škoda tej optimalizácie.
Každopádne aktuálne sa nachádzam myslím tu - The Clockwork Mansion - a v interiéri mám 40fps, takže tu už počkam na patch, čo s tým spravia, lebo to je pre mňa dosť nehrateľné, ale nastavenia grafiky som zatiaľ neskúšal meniť.
Info o update
https://beta-community.bethesda.net/top ... eta-update
Každopádne aktuálne sa nachádzam myslím tu - The Clockwork Mansion - a v interiéri mám 40fps, takže tu už počkam na patch, čo s tým spravia, lebo to je pre mňa dosť nehrateľné, ale nastavenia grafiky som zatiaľ neskúšal meniť.
Info o update
https://beta-community.bethesda.net/top ... eta-update
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
- Riku
- Začátečník

Toho jsem si vědom, mám nainstalovanou i jedničku. Dvojka samozřejmě vypadá líp ve všech směrech a neřekl bych ani slovo proti vizuálu kdyby běhala adekvátně k tomu jak vypadá. Ale to bohužel tak není.Paul píše:Nahrál jsem video z Karnacy, je tam vidět framerate i nastavení:
Obě hry jsou stylizovaný tak aby vypadali jako oil painting. Dvojka má ve skutečnosti ostřejší textury než jednička.Riku píše:Neostrý textury naschvál? To snad nemyslíš vážně. Jedna věc je stylizace, druhá věc je když je něco odfláknutý.
A nejvíc jí mimo neoptimalizace mrví ten antiliasing (aliasing), protože zkoušel jsi to bez FXAA nebo TAA?
Takhle zubatou hru jsem sakra dlouho neviděl. Asi proto tam je TAA tak silně použit že to je celý rozmazaný hnusně, aby to zakrylo ten aliasing. I ve 4xDSR to je bez TAA dost zubatý.
Jinak vidím i u tebe propady na 50fps..
jdu zkusit tohle https://sfx.thelazy.net/games/preset/6456/
PS5 Pro | LG OLED CX55