postavil jsem nové HTPC (i3 6100/GB B150 Phoenix/8 GB/M.2 SSD). Fáze první je za mnou počítač běží a počítá.
Teď se chci zaměřit na chlazení. Původně jsem měl v obýváku pasivně chlazenou mašinku, ale ta časem chcípla, dost možná právě na lokální přehřívání, proto jsem nástupce řešil s aktivním chlazením. Myslel jsem, že box nebude úplně nejhorší, přece jen ta i3 netopí, ale víc jsem se nemohl splést, u toho se nedá sedět na dva metry daleko na nejnižší otáčky
Problém není zdroj, ani intake, o těch nevím, ale jen ten BOX. Trochu mě překvapilo, že TCase je 65°C, teď jsem při 1050 RPM na CPU a 500 RPM na intake na 67-69°C, dost pomohlo otočit zdroj ventilátorem dolů, cca. 4°C.
Na pasiv mám 61 mm na výšku, nevíte o něčem použitelném? Co koukám v téhle velikosti, tak buď je to prostě kus hliníku, nebo dost pochybně vypadající chladiče (AC Freezer 11 LP) a ani NH L9i ve mě moc důvěry nevyvolává. Navíc upřímně nechci do toho zase zbytečně investovat.
Představuju si spíč kus mědi, ideálně s heatpipes, kde by se o airflow staral jen intake a zdroj.
Co vy na to? Kde sehnat? Dík