MUCH TV karta
- bfgskrkxx
- Začátečník

-
MUCH TV karta
Mam zakupenu tv kartu Manli much tv s radiom (chipset SAA 734 alebo nieco take) a neviem ako ho rozbehat pod linuxom. poadite?
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bfgskrkxx
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

TY LAMA,vo windowse musis zapnut AmpCap compatible ci ako sa to volalo, potom ti to pobezi ok.random píše:Mne sa to zatial s touto kartou nepodarilo ani vo Windows................... v Linuxe som to zatial neskusal....., ale tipujem ze to bude trochu problem......... snad da radu niekto skusenejsi...... na ich stranke tusim po ovladacoch na linux nieje ani stopa
- johny128
- Začátečník

a este dodavam ze co sa tyka linuxu, v kontrolnom centru si das hardware, tam tv tuner a on ti drivery nainstalujejohny128 píše:TY LAMA,vo windowse musis zapnut AmpCap compatible ci ako sa to volalo, potom ti to pobezi ok.random píše:Mne sa to zatial s touto kartou nepodarilo ani vo Windows................... v Linuxe som to zatial neskusal....., ale tipujem ze to bude trochu problem......... snad da radu niekto skusenejsi...... na ich stranke tusim po ovladacoch na linux nieje ani stopa
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://www.linuxsoft.cz/sw_list.php?id_kategory=94johny128 píše:teraz uz len nejaky program zohnat![]()
Přeju šťastnou ruku při výběru...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- tosuja
- Začátečník

-
- johny128
- Začátečník

dik, mrknem.Momentalne ale zvazujem ako si nainstalovat aj winXP(fuuuuj,fuuuuj,fuuuj) ale proste sem tam sa to xp zidetosuja píše:Ovladace jsou primo v jadre rady 2.6. Pokud mas starsi radu 2.4, musis instalovat ovladace z bytesex.org a postupovat podle navodu.
Program - suverenne nejlepsi je tvtime z tvtime.sf.net
- johny128
- Začátečník

tak som sa na to pozrel a je to snad prvy program ktory som uspesne naisntaloval.Teda, islo to z textoveho rezimutosuja píše:Ovladace jsou primo v jadre rady 2.6. Pokud mas starsi radu 2.4, musis instalovat ovladace z bytesex.org a postupovat podle navodu.
Program - suverenne nejlepsi je tvtime z tvtime.sf.net
videoinput: Cannot open capture device /dev/video0: No such file or directory
tak tuna to skonci ked to pustam.Mozem to pustat iba ako root, ale to nie je nic extra, pretozde ten program to tam vypise ked to pustim z mojho uctu a je tam aj prikaz ako to pustat mimo root.Tak ci onak, tu sa to zasekne a ja mam namiesto signalu modru obrazovku s napisom No video source a dole Cannot open capture device /dev/video0 .Ja sa mu necudujem, vsak taky adresar tam ani nemam
dik
- tosuja
- Začátečník

-
/dev/video0 je soubor. MEL by tam byt, prinejmensim, pokud mas nahrany ovladac.johny128 píše:tak som sa na to pozrel a je to snad prvy program ktory som uspesne naisntaloval.Teda, islo to z textoveho rezimu, ale vsak ked uz linux tak linuxacky
.Problem tu ale je
:
tak tuna to skonci ked to pustam.Mozem to pustat iba ako root, ale to nie je nic extra, pretozde ten program to tam vypise ked to pustim z mojho uctu a je tam aj prikaz ako to pustat mimo root.Tak ci onak, tu sa to zasekne a ja mam namiesto signalu modru obrazovku s napisom No video source a dole Cannot open capture device /dev/video0 .Ja sa mu necudujem, vsak taky adresar tam ani nemam, nevie niekto kde sa to prestavi na ten spravny adresar a hlavne, ktory adresar je ten spravny?
![]()
dik
Tvuj problem zjevne souvisi s tim, ze jako bezny uzivatel nemas prava otevrit dany soubor. Takze do terminalu napis prikaz
Kód: Vybrat vše
chmod a+rw /dev/video0- johny128
- Začátečník

[jj@jj jj]$ chmod a+rw /dev/video0tosuja píše:/dev/video0 je soubor. MEL by tam byt, prinejmensim, pokud mas nahrany ovladac.johny128 píše:tak som sa na to pozrel a je to snad prvy program ktory som uspesne naisntaloval.Teda, islo to z textoveho rezimu, ale vsak ked uz linux tak linuxacky
.Problem tu ale je
:
tak tuna to skonci ked to pustam.Mozem to pustat iba ako root, ale to nie je nic extra, pretozde ten program to tam vypise ked to pustim z mojho uctu a je tam aj prikaz ako to pustat mimo root.Tak ci onak, tu sa to zasekne a ja mam namiesto signalu modru obrazovku s napisom No video source a dole Cannot open capture device /dev/video0 .Ja sa mu necudujem, vsak taky adresar tam ani nemam, nevie niekto kde sa to prestavi na ten spravny adresar a hlavne, ktory adresar je ten spravny?
![]()
dik
Tvuj problem zjevne souvisi s tim, ze jako bezny uzivatel nemas prava otevrit dany soubor. Takze do terminalu napis prikazKód: Vybrat vše
chmod a+rw /dev/video0
chmod: cannot access `/dev/video0': No such file or directory
[jj@jj jj]$
asi ta sklamem, ale taky adresar tam nie je ani ked sa prihlasim ako root