MUCH TV karta

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
bfgskrkxx
Začátečník
Začátečník

MUCH TV karta

Příspěvek od bfgskrkxx »

Mam zakupenu tv kartu Manli much tv s radiom (chipset SAA 734 alebo nieco take) a neviem ako ho rozbehat pod linuxom. poadite?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Mne sa to zatial s touto kartou nepodarilo ani vo Windows.... :sad: ............... v Linuxe som to zatial neskusal....., ale tipujem ze to bude trochu problem......... snad da radu niekto skusenejsi...... na ich stranke tusim po ovladacoch na linux nieje ani stopa :(
bfgskrkxx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bfgskrkxx »

No vo windowse to islo velmi zle aj mne ale so sw windvr to bolo selkom sledovatelne
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Na ovladače od výrobce rovnou zapomeňte.

2 bfgskrkxx : Napiš přesný typ a já se ti po nich podívám. Hlavně potřebuju znát typ tuneru a video-enkodéru. Zjistíš to přímo z karty...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
bfgskrkxx
Začátečník
Začátečník

chipset

Příspěvek od bfgskrkxx »

tato karta ma chipset philips saa 7134. k ovladacom od vyrobcu som sa nedopracoval ani pod win, teda az na shitny sw dodavany s kartou
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

random píše:Mne sa to zatial s touto kartou nepodarilo ani vo Windows.... :sad: ............... v Linuxe som to zatial neskusal....., ale tipujem ze to bude trochu problem......... snad da radu niekto skusenejsi...... na ich stranke tusim po ovladacoch na linux nieje ani stopa :(
TY LAMA,vo windowse musis zapnut AmpCap compatible ci ako sa to volalo, potom ti to pobezi ok. :wink:
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

johny128 píše:
random píše:Mne sa to zatial s touto kartou nepodarilo ani vo Windows.... :sad: ............... v Linuxe som to zatial neskusal....., ale tipujem ze to bude trochu problem......... snad da radu niekto skusenejsi...... na ich stranke tusim po ovladacoch na linux nieje ani stopa :(
TY LAMA,vo windowse musis zapnut AmpCap compatible ci ako sa to volalo, potom ti to pobezi ok. :wink:
a este dodavam ze co sa tyka linuxu, v kontrolnom centru si das hardware, tam tv tuner a on ti drivery nainstaluje 8-) :wink: ,teraz uz len nejaky program zohnat :( :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

johny128 píše:teraz uz len nejaky program zohnat :( :(
http://www.linuxsoft.cz/sw_list.php?id_kategory=94

Přeju šťastnou ruku při výběru... :wink:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Ovladace jsou primo v jadre rady 2.6. Pokud mas starsi radu 2.4, musis instalovat ovladace z bytesex.org a postupovat podle navodu.

Program - suverenne nejlepsi je tvtime z tvtime.sf.net
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tosuja píše:Ovladace jsou primo v jadre rady 2.6. Pokud mas starsi radu 2.4, musis instalovat ovladace z bytesex.org a postupovat podle navodu.

dik, mrknem.Momentalne ale zvazujem ako si nainstalovat aj winXP(fuuuuj,fuuuuj,fuuuj) ale proste sem tam sa to xp zide :x , ale kuknem ten program este dnes, dik.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tosuja píše:Ovladace jsou primo v jadre rady 2.6. Pokud mas starsi radu 2.4, musis instalovat ovladace z bytesex.org a postupovat podle navodu.

tak som sa na to pozrel a je to snad prvy program ktory som uspesne naisntaloval.Teda, islo to z textoveho rezimu 8) , ale vsak ked uz linux tak linuxacky :wink: .Problem tu ale je :oops: :
videoinput: Cannot open capture device /dev/video0: No such file or directory

tak tuna to skonci ked to pustam.Mozem to pustat iba ako root, ale to nie je nic extra, pretozde ten program to tam vypise ked to pustim z mojho uctu a je tam aj prikaz ako to pustat mimo root.Tak ci onak, tu sa to zasekne a ja mam namiesto signalu modru obrazovku s napisom No video source a dole Cannot open capture device /dev/video0 .Ja sa mu necudujem, vsak taky adresar tam ani nemam :) , nevie niekto kde sa to prestavi na ten spravny adresar a hlavne, ktory adresar je ten spravny? :-D
dik :-D
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

johny128 píše:tak som sa na to pozrel a je to snad prvy program ktory som uspesne naisntaloval.Teda, islo to z textoveho rezimu 8) , ale vsak ked uz linux tak linuxacky :wink: .Problem tu ale je :oops: :

tak tuna to skonci ked to pustam.Mozem to pustat iba ako root, ale to nie je nic extra, pretozde ten program to tam vypise ked to pustim z mojho uctu a je tam aj prikaz ako to pustat mimo root.Tak ci onak, tu sa to zasekne a ja mam namiesto signalu modru obrazovku s napisom No video source a dole Cannot open capture device /dev/video0 .Ja sa mu necudujem, vsak taky adresar tam ani nemam :) , nevie niekto kde sa to prestavi na ten spravny adresar a hlavne, ktory adresar je ten spravny? :-D
/dev/video0 je soubor. MEL by tam byt, prinejmensim, pokud mas nahrany ovladac.
Tvuj problem zjevne souvisi s tim, ze jako bezny uzivatel nemas prava otevrit dany soubor. Takze do terminalu napis prikaz

Kód: Vybrat vše

chmod a+rw /dev/video0
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tosuja píše:
johny128 píše:tak som sa na to pozrel a je to snad prvy program ktory som uspesne naisntaloval.Teda, islo to z textoveho rezimu 8) , ale vsak ked uz linux tak linuxacky :wink: .Problem tu ale je :oops: :

/dev/video0 je soubor. MEL by tam byt, prinejmensim, pokud mas nahrany ovladac.
Tvuj problem zjevne souvisi s tim, ze jako bezny uzivatel nemas prava otevrit dany soubor. Takze do terminalu napis prikaz

Kód: Vybrat vše

chmod a+rw /dev/video0
[jj@jj jj]$ chmod a+rw /dev/video0
chmod: cannot access `/dev/video0': No such file or directory
[jj@jj jj]$

asi ta sklamem, ale taky adresar tam nie je ani ked sa prihlasim ako root :? .Je to daka blbost :) , raz to vykoumam :twisted: (raz.....)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“