Sestavu jsme si skládal, jen před 5-6 měsíci jsme k této sestavě přikupoval grafickou kartu GRX 1060.
První problém se objevil asi před 4 měsíci od používání grafické karty. (ale pár dnů. pak to přestalo a tak jsme to dál neřešil)
Teď poslední 3 týdny se to stáva celkem často, sice né vyloženě každý den ale na můj vkus celkem často tak +/- 4-5x do 7 dnů (PC zapínám když dorazím z práce většinou v odpoledních hodinách.
Moje sestava:
GPU: Palit Nvidia Geforce GTX 1060 6GB (tak 3-5 měsíců stará)
CPU: AMD FX (tm)-8300 (4,2 Ghz, s AM3+) (Tak 1-2 roky stará)
Ram: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600. (1-2 roky stará)
Zakl.Deska: Asus M5A97_R20
Deskop 24' Asus VP24H Gaming - 1ms (1-2 roky stará)
Vše mam správně aktualizované. (Kromě té hloupé aktualizace od W10 co mi totálně překopala cely windows tu aktualizace jsme nakonec vracel z5 do své staré zálohy (mam dojem že to byla 1607? nevím) Ale tyto experimentální aktualizace už mam vypnuté.
Tak popis problémů:
1) Stává se mi to, že když každý den, příjdu z práce a zapnu pc. Počítač se zapne, obrazovka se rozsvítí a zhasne při načítaní a pc jede dál a obrazovka je vypnuta a nejde s tím nic dělat (nepomůže ani zapnutí a vypnutí obrazovky) u tohodle bodu pomůže jen vypnutí na tvrdo.
2) Když se mi nestane bod 1 tak se mi stane něco podobného jako bod 1 akorát s tím že Pc se jakoby sám od sebe nesetne.
3) Když se nestane Bod 1,2 tak se mi stane bod 3 to, že se Pc načte , vše jede , vše ok, zapnu si klidně hru ale když to hodím na plochu, obrazovka je černá, bez ikon, poznámek a na myši je vidět že se stále načíta... (někdy se ta obrazovka načte a můžu si dál na pc dělat co chci, a někdy se totálně sekne, sekne se myš, klavesnice a pomůže jen resetnutí celého pc,
(Tento bod 3 se mi začal stávat až od minulé neděle.)
4) předevčírem se mi stalo, že jsme hrál online hru, vystřelil jsem, a celé se to seknulo, obraz,zvuk,myš, klavesnice a pomohl jen reset.
(Vlastně u těhle 3 bodů (1,2,3) vždy pomůže jen když se to resetuje, pak už jede vše v pohodě...)
Včera jsem udělal Reset biosu (propojení pinů a z5)
Dneska se chystám na test grafické karty pomocí Furmarku, ale myslím si že to grafickou kartou nebude... A pokud nebude, co by jste mi doporučily co dělat, a jak to řešit ? Předem děkuji za odpověď