Zakladna porovnavacka oproti Z170

MSI dosky

Z270 GAMING M7 full leak
celkom masaker ten design, mozno az moc, ale preco nie

Z270 Tomahawk

Moderátor: Eddward

Od toho mají nové desky už i interní USB 3.1 konektor pro panel skříně, kdy si myslím, že ty skříně s USB 3.1 už budou mít často na panelu i USB-C. Uvidíme. Každopádně já větší nasazení USB-C vítám a určitě to uvítají lidé, kteří si koupí telefon, který má jen C-C kabel (aktuálně např. Nexus 5X). USB-C zařízení bude více a více, takže se to bude hodit.Eddward píše:Pri USB-C zatial nevidim extra prinos v desktope... viem si to predstavit ako uzitocnu vec na vystupoch vpredu na skrinke, ale ci su take skrinky som zatial nehladal... 99% USB konektorov vzadu je zapojenych len raz, cize nemyslim ze je to "dnes" krucialna vec aky typ konektoru tam je...
Jo, to "chlazení" M.2 SSD vypadá nadějně, ale doufejme, že ten teplovodivý materiál je nějaký rozumný a není to ta nejhorší "žvýkačka", která by moc nepomohla.Eddward píše:Viac M.2 slotov preco nie, aj ked dnes 2xSSD obecne tiez neni masova zalezitost a u M.2 slotov uz vobec... skor ocenujem ten shielding co tu ukazuje MSI, co moze pomoct pri prehrievani tym najvykonejsim NVMe rieseniam
Já to zatím určitě prozrazovat nebudu, jelikož je vše pod NDA a nechci tedy prozrazovat ani výrobce... každopádně co můžu říct, tak to, že se mi do rukou snad již příští týden dostane deska i od, v ČR ne až tak tradičního, výrobce, tak jsem na ni zvědav.Leon_ píše:Blue Storm, Elkim : od akých výrobcov? ak môžete povedať aspoň to

Jestli se nepletu, tak je to jen pro lepší OC přes BCLK. To, jestli to bude podporovat i OC ne-Kčkových procáků, záleží na BIOSu a jak hodně by Intel řval.MrFann píše:Je tam nebo neni? Hyper BCLK Engine cip IDT na Z270. Podle mne tam je.
http://www.thinkcomputers.org/photos-of ... ard-leaked
Pokud ano melo by jit stale taktovat "stare" non k skylake ?
Výkon se mezi čipsety nemění už pěknou řádku let a tady to není jiné... poslední výkonové rozdíly mezi čipsety byly snad ještě u LGA 775 a to mezi Intely a Nforce.yut píše:Bude nejaky, aspon minimalni rozdil ve vykonu s chipsetem Z270 oproti Z170?