MCH zvýšit vyzkoušej, moje zkušenost je taková, že to byl u 2jádra jediný ukazatel, který ovlivňoval výši dosažené FSB při přetaktování. Mám nastaveno 1,4v, měl jsem i předtím.. jak to dám níže, ve windows nenajde zvukovka, nebo něco jiného = málo napětí a projevy nestability právě NB. Kromě toho zvedám jen napětí CPU a dle potřeby MEM.
Teplotu NB mám naprosto stejnou jako ty

Gigabytka EP45-UD3LR má jen velký pasivní heatsink na NB, lepší GB desky stejné řady mají na NB kombinovaný heatpipes chladič. Tzn. pár sekund tam prst udržím, pak už se to nedá

heatsink je ofukován větráky od chladiče procesoru, wind tunnel ve skříni funguje obstojně, takže se to po zavření skříně (a dlouhodobě, 2-3roky provozu) uchladí.
Článek na pctuningu, ze kterého jsem mj. také zkoušel čerpat, je určitě plný dobrých informací, ale mě k taktování 4jádra a lepšímu výsledku nepomohl.
http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... te_oc_guru
Co se týče balíku z Číny do ČR, jasně koukal jsem, že ty jsi aktuálně na NZ. Celní správa zadrží všechny zásilky do ČR ze zemí MIMO EU, kde se domnívá, že by měly projít celním řízením (musí se jim doložit hodnota fakturou, výpisem platby, nejsou moc blbí viz. výše můj případ s SO-DIMM DDR3).