problem s hdd segate...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
problem s hdd segate...
ahoj
mam docela problem s hardiskem vypada to ze odesel na vecnost,mam pc na chate v jiznich cechach a v lete jsem tam byl a jel jsem na pc 14 dni v kuse,hardisk no problemo.kdyz jsem prijel ted v lednu a zapnu pc tak hardisk zacne hrabat ale pri post tabulce se zastavi.bios ho normalne najde.nevi nekdo co stim.podotikam ze pc mam odtud 150km...
dekuji za kazdou radu....
jo hardisk je segate 20gb 5400 otacek rok vyroby 2000
mam docela problem s hardiskem vypada to ze odesel na vecnost,mam pc na chate v jiznich cechach a v lete jsem tam byl a jel jsem na pc 14 dni v kuse,hardisk no problemo.kdyz jsem prijel ted v lednu a zapnu pc tak hardisk zacne hrabat ale pri post tabulce se zastavi.bios ho normalne najde.nevi nekdo co stim.podotikam ze pc mam odtud 150km...
dekuji za kazdou radu....
jo hardisk je segate 20gb 5400 otacek rok vyroby 2000
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, kdyz jsi prijel tak jsi ten pocitac nechal aby se aklimatizoval nebo jsi to hned zapnul? Jestli jo, tak sis ho odelal sam ...
Naposledy upravil(a) pavel.minarik dne pát 20. úno 2004, 10:17, celkem upraveno 1 x.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Slezman
- Středně pokročilý

Já vozím HDD každej víkend 236 km tam a zase zpátky, s MHD celkem tak 500 km tejdně, a když si dáš pozor, tak se mu nemůže nic stát.wolf00 píše:teplota v chate byla tak -7stupnu a stim vyzkousenim je to na levacku nechci ho po ceste na kladno dodelat.preci jen je to 150km..
da se to v pripade zimy nejak zajistit izolovat?
jinak zatim nejvetsi podezreni mam na spadlou fatku.nechci o ten hardisk prijit prosel uz se mnou 3 pocitace...
diky
Nevím, co čekáš, když ho máš při -7, buď rád, že ještě jede , jestli jsi to ty s tou 486 v chatě, tak si tam kup nějakou hujdu aa tenhle disk si schov na důležitější věci...
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

no tak něco lepšího bych na chatě teda nenechával,wolf00 píše:tak 486 na chate rozhodne nemam protoze se obavam ze by neskousla 20gb disk.
to pavel minarik-jo pc jsem nechal aklimatizovat dostatecne v mistnosti u nej byli pusteny naftovy kammna a zapnul jsem to az po 2.5 hodinach...
aklimatizace = co možná nejpomalejší návrat k pokojové teplotě, takže pokud jsi ho dal k topení, tak jsi tomu moc neprospěl, doufám, žes v té místnosti ještě nesušil prádlo, to se pak nediv, že šel zprominutím do pr.ele
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rozhodne ne primo k topeni ty kaminka na to hrali asi z 2.5metru....Slezman(CZE) píše:no tak něco lepšího bych na chatě teda nenechával,wolf00 píše:tak 486 na chate rozhodne nemam protoze se obavam ze by neskousla 20gb disk.
to pavel minarik-jo pc jsem nechal aklimatizovat dostatecne v mistnosti u nej byli pusteny naftovy kammna a zapnul jsem to az po 2.5 hodinach...
aklimatizace = co možná nejpomalejší návrat k pokojové teplotě, takže pokud jsi ho dal k topení, tak jsi tomu moc neprospěl, doufám, žes v té místnosti ještě nesušil prádlo, to se pak nediv, že šel zprominutím do pr.ele
- Slezman
- Středně pokročilý

Normálně to odvez na zkoušku, nic se tomu nestane, já už takhle disky vozím 2 roky a žádnej neodešel, akorát jsem viděl umřít jeden, kámoš mi ho podával v šuplíku, vyklouzl mu, spadl na zem a bylo po něm.
Přece jenom nesnesou všechno....
každopádně nesnášej teplotní šoky na obě strany, tady kolega zapíná novej komp po dodání (v zimě) až po 6 hodinách.
Přece jenom nesnesou všechno....
každopádně nesnášej teplotní šoky na obě strany, tady kolega zapíná novej komp po dodání (v zimě) až po 6 hodinách.
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

SOUHLAS, zkuste si lehnout do peřin jen po 2,5 hodinách topení...poletíte jak střelapavel.minarik píše:Obavam se, že 2.5 hodiny nebylo dost pro návrat z -7. Bylo to moc rychle.
- zombux
- Odborník PCT

- zombux
- Odborník PCT

aktualizace: podal jsem si ten disk o víkendových testech a chová se následovně:
na mým Abitu NF7-S jako primary slave - BIOS ho detekuje, ale po nabootování woken (z mýho primary masteru) se komp zasekne, ani nezačnou nabíhat wokna (bílá čára před logem windows)
na MSI K7T Turbo jako secondary master - funguje, ale pouze na PIO, za boha jsem nerozchodil UDMA (zkoušel jsem triky s odebráním řadiče apod. ale nic)
na MSI K7T Turbo na příd. řadiči Promise U100 se chová jako na Abitu - systém nabootuje a zásek...
tak co vy na to? já tohle v životě neviděl...
na mým Abitu NF7-S jako primary slave - BIOS ho detekuje, ale po nabootování woken (z mýho primary masteru) se komp zasekne, ani nezačnou nabíhat wokna (bílá čára před logem windows)
na MSI K7T Turbo jako secondary master - funguje, ale pouze na PIO, za boha jsem nerozchodil UDMA (zkoušel jsem triky s odebráním řadiče apod. ale nic)
na MSI K7T Turbo na příd. řadiči Promise U100 se chová jako na Abitu - systém nabootuje a zásek...
tak co vy na to? já tohle v životě neviděl...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ok takze pridam neco do sbirky:
opet seagate tentokrat 80GB 7200ot. (koupeny asi pred mesicem)
suverene jsem jej zapojil do sveho epoxe 8RDA+ s tim ze konecne bude bez problemu (mel jsem totiz tesne predtim strasne moc problemu)
po zapojeni a spusteni mackam jak zbesilej DEL abych se dostal do BIOSu....ale nic bootuje dal....divny res a znovu...nic nevidim na monitoru a proto mackam DEL...po najeti monitoru jsem v biosu, ok usmeju se a dam sipku dolu, nacez zjistim ze nefunguje klavesnice....
fakt uz nevim cim to muze byt, odpojuji SEAGATE a znovu poustim komp se zjistenim ze klavesnice funguje..pripojim SEAGATE a nefunguje...
ok zanesu disk ke kamaradovi, pripojime vse ok, naformatujem a donesu ke me dom...tak a co ted si rikam....projistotu jeste jednou pripojuji do KOMPU a VONO TO JEDE!!!!
a vovovo TOM TO JE!!!!
PS: nepreji to nikomu, takove nervy jsem dlouho nemel, jak jsem psal tech problemu bylo vic a nebot to nebyl KOMP pro me ale pro zname a jiz jsem s predavkou mel ale tydeni zklus tak jsem opravdu byl trosku rozhozen ....
a proc jsem to psal? od teto chvile nekupuji SEAGATE a uz NIKDO me nepresveci o tom ze JE TO SOLIDNI FIRMA....jsem rad za svoje RYCHLE a BEZCHYBNE HITACHI/ibm
suverene jsem jej zapojil do sveho epoxe 8RDA+ s tim ze konecne bude bez problemu (mel jsem totiz tesne predtim strasne moc problemu)
po zapojeni a spusteni mackam jak zbesilej DEL abych se dostal do BIOSu....ale nic bootuje dal....divny res a znovu...nic nevidim na monitoru a proto mackam DEL...po najeti monitoru jsem v biosu, ok usmeju se a dam sipku dolu, nacez zjistim ze nefunguje klavesnice....
fakt uz nevim cim to muze byt, odpojuji SEAGATE a znovu poustim komp se zjistenim ze klavesnice funguje..pripojim SEAGATE a nefunguje...
ok zanesu disk ke kamaradovi, pripojime vse ok, naformatujem a donesu ke me dom...tak a co ted si rikam....projistotu jeste jednou pripojuji do KOMPU a VONO TO JEDE!!!!
a vovovo TOM TO JE!!!!
PS: nepreji to nikomu, takove nervy jsem dlouho nemel, jak jsem psal tech problemu bylo vic a nebot to nebyl KOMP pro me ale pro zname a jiz jsem s predavkou mel ale tydeni zklus tak jsem opravdu byl trosku rozhozen ....
a proc jsem to psal? od teto chvile nekupuji SEAGATE a uz NIKDO me nepresveci o tom ze JE TO SOLIDNI FIRMA....jsem rad za svoje RYCHLE a BEZCHYBNE HITACHI/ibm
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- Lemra
- Čestný člen

2 Zombie: vypadá to, že se řadič disku nedokáže přepnout do jinýho než real/slave módu. BIOS real mod vidí, tak si stáhni nějakou firemní utilitku (SeaTools jsou takový dost mizerný, lepší je třeba novej IBM DFT nebo Maxtoří soft, ale musíš mít v PC ještě jeden disk od IBM/Maxtor) - spusť komplexní test. Elektronika se testuje hned na začátku, tak by to mohlo bejt dost rychlý.
2 Wolf00: disku těch hodně mínus nevadí a v pohodě běží i při -15 (mnohokrát vyzkoušeno). Problém je ovšem se zkondenzovanou vodou - kdybys PC zapnul hned při příjezdu, disk by se ohřál a vše by pravděpodobně naběhlo v pohodě. Postupným ohřátím dosáhneš rosného bodu vzduchu v místnosti, na studených předmětech se Ti začne pára ze vzduchu srážet v podobě malejch kapiček a zatlačí elektronice celkem spolehlivě oči.
2 Wolf00: disku těch hodně mínus nevadí a v pohodě běží i při -15 (mnohokrát vyzkoušeno). Problém je ovšem se zkondenzovanou vodou - kdybys PC zapnul hned při příjezdu, disk by se ohřál a vše by pravděpodobně naběhlo v pohodě. Postupným ohřátím dosáhneš rosného bodu vzduchu v místnosti, na studených předmětech se Ti začne pára ze vzduchu srážet v podobě malejch kapiček a zatlačí elektronice celkem spolehlivě oči.
..
- Pepo
- Začátečník

mohlo ta niekedy napadnut ze to moze byt aj maticnou doskou?Paja píše:ok takze pridam neco do sbirky:
a vovovo TOM TO JE!!!!
odjakziva pouzivam seagate a aj ked som mal problem bolo to maticnou doskou resp biosom a jeho nie uplnej podpore
MB: Epox 8RDA3+ rev2.1 nForce2 400 MHz FSB,CPU: AMD Athlon 2500+ /333 Barton,HDD: S-ATA Seagate 120 GB 8MB Cache,VGA: Ati Saphire Radeon 9600 XT,SOUND CARD:Hercules Gamesurround DigiFire 7.1,LCD: Proview 17" 780,REPRO: Genius HT 5.1,CD-RW: Asus 52x32x52
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pro upresneni je to-hdd segate 20gb 5400 rpm a rokem vyroby 2000 nebo konec roku 1999.zatim slouzil bezchybne ve 3pc.atd1 lemra-diky ze jsi se ozval sorry vcera ja sem trosku ulitnul,ale ted k veci kdyz jsem prijel v lednu do tyna nad vltavou kde mame chajdu tak jsem nechal disk asi 90minut postupne zahrat respektive asi 3m od pc staly pojidny plynove kamna,protoze kdyz jsem to zapnul hned tak strasne jecel vetrak ve zdroji,a jak vim tak starsi zdroje pokud jsou na mrazu tak radi prichazeji o lopatky vetraku.opravdu nevim jestli je starim disku..
atd2-zombie diky moc za cas co jsi stim stravil,co znamena pio mod?
atd2-zombie diky moc za cas co jsi stim stravil,co znamena pio mod?
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data