Tak dneska vyzvednuto, vše zapojeno, ihned jsem updatoval BIOS na verzi 0034 (z verze 0033), windows 7 SP1 x64 nainstalován cca za 8 minut na plochu z USB, takže fofr. PC jsem zatím provozoval jen v COOL modu (ten je přídán do BIOS právě tou verzí 0034), tzn. v tom nejchladnějším modu, ale i nejhlučnějším modu. V IDLE nebo do cca 10% zátěže je ten NUC opravdu tichý (klasické prohlížení webu, filmy...), ale jakmile hrajete hru nebo nedej bože spustíte test zatížení třeba v né tak náročné AIDA 64, tak už je to docela hlučné (otáčky větráku v AIDE 64 na cca 6700 ot/min).
Teplota jader v AIDA 64 při testu okolo 88-98 stupňů, podle jádra, takže to je docela mazec. CPU samozřejmě throttluje, podle AIDA až 15%. Při hraní her se teplota drží okolo 80-85 stupňů, takže to není úplně tak hrozné, ale lepší by to rozhodně být mohlo.
Docela mě překvapilo, že k tomu intel nedá ani CD či flashku s ovladači
NUC jsem si vzal dneska do práce na noční, rozebral, přepastoval (bohužel tu mám jen pastu Noctua NT-H1) a určitě to bude o nějaké procento lepší, než ta šedivá srajda od Intelu. Teploty vyzkouším zítra doma a doplňím.
V každém případě jsem zkoušel v rychlosti hrát BF4 v FHD na střední až nízké detaily v multiplayeru a prostě to není ono, hrát se to tedy dá, ale FPS budou asi dost nízko.
Dotu 2 jsem zkoušel na plné detaily v FHD a bylo to o trochu lepší jak BF4, tak zítra zkusím ubrat detaily, to snad pomůže, nestíhal jsem...
ELKIME, zkoušel jsi tu tvojí Iris 540 taktovat? Nějaké volby v BIOSU jsou, ale zatím jsem nic nezkoušel. Kdyby se to jádro dokázalo dostat z 950MHz na 1,3GHz, tak by to výkonu dost pomohlo

Jestli to teda není locknuté. Co tedy otestujeme?
FOTO (dají se ještě 2x rozkliknout):