Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Magicie
Začátečník
Začátečník

Re: Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]

Příspěvek od Magicie »

Ahoj, nakonec jsem to musel kvůli financím odložit. Nyní je to pro mne ale opět aktuální, protože mne práce na 24" po přechodu z 34" byť jen na pár dní neskutečně vytáčí a ATI6990M co mám v NTB ho v 3440x1440 neutáhne.

Měnili by jste prosím po 4 měsících na této sestavě něco?
https://www.czc.cz/413s8kkfp4hq98elvrnl1qv3j8/seznam
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Co by som menil? Drahe najpomalsie ram, SSD, doska chyba, platimax skoncil.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Desku mám jiz z minula pod stolem z reklamace, bylo řešeno o pár příspěvků výše.

Tady je odkaz:
https://www.czc.cz/msi-x99a-mpower-inte ... 52/produkt

Jaký dat tedy zdroj a RAM? SSD už se konečně cenově posunuly? :-)
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

dražší... ale rozhodně na poli SSD bych šel do nějakeho Samsungu 960 a do sata SSD asi do samsungu 750.

Jinak dle testu Noctua NH-D15 je sice fain ale Scythe FUMA uděla stejnou praci a je tichá

Skříň bych řekl že je velmi povedena teď od Corsairu - Carbide Clear 400Q Compact - a co se týče Grafiky tak jestli nějakou nVidiu tak bych bral Jet Steem nebo nějakou takovou protože ma slušné PCB i chladič.

Jinak ale když to dáš dokupy tak to je mailant!

https://www.czc.cz/192190,176897,184518 ... 56877/kody

no a teď taková blbost počkal bych asi po vanocích možna že decentně ceny HW spadnou, nebo budou nějake nevyprodané zasoby co by staly za zvážení? nevim ale 50 000 je docela dost a tam by to par stovek mohlo udělat
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Díky moc.

Cenově to tam dost zvedá např. ten 1 Tb datový disk a CPU (odvíjí se od desky což ji mám). Jsem si toho vědom.

U pamětí bych vzal rovnou 32 Gb.

Jinak v čem je lepší Corsair oproti Fractalu? Já mám s Fractalem výborné zkušenosti (stejně jako s Noctua NH-D15) z hlediska tichosti. Přijde mi, že podle fotek má Corsair jedno velké horní plato a tudiž bych nemohl jeho 1/3 odebrat a dát tam ten přídavný větrák.

Tahle sestava bude převážně na práci a chci ji stavět už na existující desce, dle toho se pak už veze i cena dalších komponent, s tím že u grafiky je to pak už ten nejmenší příplatek (na vyjímečné hraní).
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Ram 2x

Doplatil by som minimum na 850 EVO, a ked mas vela penazi tak miesto 960 Evo PRO :)

V nicom je to vec vkusu.

Oproti FUME nebude extra rozdiel, jedine cenovy.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

1) to jsou navrhy... například v době kdy jsi sestavoval sestavu tak prostě Samsung 960 tady nebyl ale když máš prostě na zakladce M.2 slot a budeš kopirovat a pracovat s větším objemem dat tak by se vyžší propustnost na větším hardu hodila. Pořad jen Samsung dává rychlosti přez 2 GB/s a SATA 6Gb/s max 550 MB/s ?

2) Fraktál není špatný jen jsem chtěl poukazat na ten model protože je to novější koncept se zaplatovanou komorou pro disky a taky tam je spousta mist případně na vodní chlazení. jestli máš rád ticho tak nevim třebas bys nahoru mohl dát Predatora od EK waterbloks s nasledným větším OC. jinak ten fraktal je o něco dražší a zpracovani bude asi lepší klidně ho vem

jestli tě teda PC živí tak přetaktovaná 6800K na vodě musí byt fain s tichám provozem.
racecar píše: Oproti FUME nebude extra rozdiel, jedine cenovy.
ja bych dokonce řekl že fuma bude i vykonější kdyby na sobě měla větráky od Noctuy?
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

1) Určitě souhlasím s M.2 a 2GB/s. Jestli tam půjdou oba disky M.2, tak to bude výborné v rychlosti přesunu dat. Jsem rád, že to deska podporuje a byla by škoda toho nevyužít.

2) Vodní chlazení bych z důvodu nutné údržby (více jak vysátí čas od času) asi vypustil. Už jsem to řešil u předchozí sestavy. Tichost Fractalu a těch přídvaných větráků je prakticky neslyšitelná (zejména i díky absenci klasických plotnových disků). Zvážím namísto Fractalu tedy rovněž Corsair a rozhodnu se asi až před objednávkou.

3) PC mně živí, taktovat netřeba (u takového výkonu prozatím není důvod).

Co je to prosím ta FUMA? Já jak vždycky na půl roku vypadnu z koloběhu výběru komponent, tak mám pocit, že tady každý chrlí cizí výrazy, kterým ani Google kvůli univerzálnosti nerozumí :).
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Scythe Fuma je chladič:

Obrázek

no nevim co je vykonější chtělo by to test se stejnými ventilatory. Ja ji instaloval kamaradovi do PC kde jsem si ty ventilatory vzal od FUmy a dal mu tam 2x:

https://www.czc.cz/noctua-nf-p14s-redux ... 33/produkt

a musím řict vypadalo to krasně a vykon to mělo za minimalní hlučnosti.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

To nech si radsej kupi tu noctuu ako menit fany.

Inac najlepsie fany do case su Silent Wings 3 ak chces ticho. Tie sive noctuye niesu nic moc a dost kusov je aj defektnych.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

no a nebo ještě corsair na tom levitujicím magnetickém polštáři ale jsou strašně drahé :D
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Nejake uzasne niesu, vyzeraju lacno a este nech to ma povestnu corsair (ne)kvalitu...

Osobne by som ich nekupil.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“