v té cenovce beden kde koukaš NE a i tak je to celkově tak zanedbatelnej rozdíl, že to nemá cenu řešit... kor u PC zvukovky na desce a bedniček za 2500,-qwerty14 píše:a pomohly by něco zlepšit ty pozlacené jacky? https://www.alza.cz/hama-propojovaci-3- ... 7.htm?o=49
kvalitní repro 2.0 kolem 2000 Kč
Moderátor: CageJ
- marvinnrv
- Začátečník

-
Re: kvalitní repro 2.0 kolem 2000 Kč
MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"
- morke
- Moderátor

U tohoto segmentu je to pěkný vizuální dojem z jackůa pomohly by něco zlepšit ty pozlacené jacky? https://www.alza.cz/hama-propojovaci-3- ... 7.htm?o=49
Neměl bys lepší si došetřit na nějaké obstojné studiové monitory? Teď koupíš do dvou tisíc a za rok je budeš měnit.
Třeba https://www.thomann.de/cz/jbl_lsr_305_bundle.htm a máš klid.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- marvinnrv
- Začátečník

-
myslím že by mu opravdu skvěle posloužili i tyhle
https://kytary.cz/alesis-elevate-5/HN151652/
a jsou za půlku ceny ... 5' středobas už něco podá a když to bude vedle monitoru, tak poslech bude parádní ...
a jsou za půlku ceny ... 5' středobas už něco podá a když to bude vedle monitoru, tak poslech bude parádní ...
MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"
- crashPC
- Mírně pokročilý

Jste se rozepsali, že nevím jak na to odpovědět....
----------------------------------------------------------------------------------
marvinnrv, příspěvek 1: Jsem rád za konstruktivní diskusi.
Nerad bych tu poměřoval pindíky kdo co má, kolik wattů a za kolik. Chvilku by každý měl pocit, že má to lepší, a pak bychom si museli roztrhat občanky. Já se vydal kvůli výkonu cestou profi, též zakázkově/vlastní koncepty.
Velká bedna se opravdu nemusí rovnat velký poslech, to je pravda.
Psal jsem to spíš v konstalaci s konkrétní porovnávačkou. PC spotřebkových reproduktorů mi prošlo rukama a měřením dost na to, abych fundovaným odhadem měl šanci mít při konkrétním porovnání pravdu. Vím co Logitech, Genius, Creative, Redstar, Microlab, Trust, Hercules, Harman Cardon, Altec Lansing, Bose, české a německé plečky, na jejichž jméno si teď ani nevzpomenu, a další, osazují do svých cajků. a ten konkrétní diskutovaný Genius 1800A, který máme mimojiné doma, jsem si i letmo změřil (můžu dodat pár grafů z Arta).
Co se řešení soustavy týká, je to tak. Čím levnější klump to je, tím víc je jedno, co člověk vybere, ale tím víc se to na forech řeší. Prostě klasika. Zařadil bych to mezi nějaká Murphyho pravidla.
----------------------------------------------------------------------------------
marvinnrv, příspěvek 2: No, mám druhý úhel pohledu:
1) Jde to trochu vyštelovat (procesorem, zadarmo, na basech jde skoro spíš o rezonátor, kde to není takový problém)
2) Porovnej "hučí, duní, nemastné neslané" vs " nehraje vůbec + stále nemastné neslané.
Samozřejmě, že jsem slyšel mnohem lepší systémy, s cenou stovek tisíc korun za jednu bednu. I já vlastním velice slušný systém (stále in progress) kde každý jeden měnič v soustavě byl znatelně dražší než celá ta Genius soustava. (slušný 8" + 1" driver na zvukovodu + 18" zvěř na basy)
Porovnáváme tu ale dvě šunky za 1600. Jak může vůbec jedna nad druhou znatelně vyhrát?
O vkusu a názoru souhlasím.
morke: Z JBL se stala banda zlodějskejch hajzlů. Pakáž na úrovni Uli (Behringer), s líbivým konceptem ojebaným do morku kosti.
marvinnrv, příspěvek 1: Jsem rád za konstruktivní diskusi.
Nerad bych tu poměřoval pindíky kdo co má, kolik wattů a za kolik. Chvilku by každý měl pocit, že má to lepší, a pak bychom si museli roztrhat občanky. Já se vydal kvůli výkonu cestou profi, též zakázkově/vlastní koncepty.
Velká bedna se opravdu nemusí rovnat velký poslech, to je pravda.
Psal jsem to spíš v konstalaci s konkrétní porovnávačkou. PC spotřebkových reproduktorů mi prošlo rukama a měřením dost na to, abych fundovaným odhadem měl šanci mít při konkrétním porovnání pravdu. Vím co Logitech, Genius, Creative, Redstar, Microlab, Trust, Hercules, Harman Cardon, Altec Lansing, Bose, české a německé plečky, na jejichž jméno si teď ani nevzpomenu, a další, osazují do svých cajků. a ten konkrétní diskutovaný Genius 1800A, který máme mimojiné doma, jsem si i letmo změřil (můžu dodat pár grafů z Arta).
Co se řešení soustavy týká, je to tak. Čím levnější klump to je, tím víc je jedno, co člověk vybere, ale tím víc se to na forech řeší. Prostě klasika. Zařadil bych to mezi nějaká Murphyho pravidla.
marvinnrv, příspěvek 2: No, mám druhý úhel pohledu:
1) Jde to trochu vyštelovat (procesorem, zadarmo, na basech jde skoro spíš o rezonátor, kde to není takový problém)
2) Porovnej "hučí, duní, nemastné neslané" vs " nehraje vůbec + stále nemastné neslané.
Samozřejmě, že jsem slyšel mnohem lepší systémy, s cenou stovek tisíc korun za jednu bednu. I já vlastním velice slušný systém (stále in progress) kde každý jeden měnič v soustavě byl znatelně dražší než celá ta Genius soustava. (slušný 8" + 1" driver na zvukovodu + 18" zvěř na basy)
Porovnáváme tu ale dvě šunky za 1600. Jak může vůbec jedna nad druhou znatelně vyhrát?
O vkusu a názoru souhlasím.
morke: Z JBL se stala banda zlodějskejch hajzlů. Pakáž na úrovni Uli (Behringer), s líbivým konceptem ojebaným do morku kosti.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- qwerty14
- Začátečník

-
koneckonců mám v plánu koupit batoh za necelých 3000 kč tak proč ne monitory... otázkou je jak to bude hrát když si pustím upirátěnej seriál (co má okolo 300MB - tam ta kvalita zvuku nebude moc nic, nebude ten zvuk pak moc hnusnej?)marvinnrv píše:myslím že by mu opravdu skvěle posloužili i tyhle
- marvinnrv
- Začátečník

-
Piňďoura tu neporovnávám
... ptal se co mám, já, tak jsem jen nahodil foto, že se opravdu nejdná o žadnou tuctovku ... no nic
To už jsem psal předtím, že se tu bedny za 2500,- řeší, jak kdyby šlo o nějakej high-end.
Mě ty Genisku prostě přijdou strašně ošizený. Už jen ta prdel, že vzadu je BR nátrubek, přitom ty středobasy mají uzavřenej koš
http://www.ixbt.com/multimedia/acoustic ... /gen_m.jpg
Já to uzavřu tím, že osobně bych bral Alesis Elevate 5
Bude to poměrem cena/výkon možná nejlepší volba ... zabasuje to si dovolim tvrdit lépe než ty Geniusky, zpracování bude na jiné úrovni a velké plus nahoře bude hedvábná kalota... za tohle bych si já osobně tu tisícovku ještě přidal ...
To už jsem psal předtím, že se tu bedny za 2500,- řeší, jak kdyby šlo o nějakej high-end.
Mě ty Genisku prostě přijdou strašně ošizený. Už jen ta prdel, že vzadu je BR nátrubek, přitom ty středobasy mají uzavřenej koš
http://www.ixbt.com/multimedia/acoustic ... /gen_m.jpg
Já to uzavřu tím, že osobně bych bral Alesis Elevate 5
Bude to poměrem cena/výkon možná nejlepší volba ... zabasuje to si dovolim tvrdit lépe než ty Geniusky, zpracování bude na jiné úrovni a velké plus nahoře bude hedvábná kalota... za tohle bych si já osobně tu tisícovku ještě přidal ...
- marvinnrv
- Začátečník

-
No tohle už jsem odpovídal myslím na první stránce.
Shitovej záznam bude znít na dobrejch bednách "stejně" shitově jak na špatnejch, za to kvalitní záznam bude na dobrejch bednách znít o dost lépe než na těch shitovejch.
Shitovej záznam bude znít na dobrejch bednách "stejně" shitově jak na špatnejch, za to kvalitní záznam bude na dobrejch bednách znít o dost lépe než na těch shitovejch.
- crashPC
- Mírně pokročilý

marvinnrv: No, pozoooor
Horní měnič je uzavřenej středobas, a tak je to správně. Spodní je basák, kterej uzavřenej není, a má celý objem budky jen pro sebe. To je naopak dobrý počin. Nevím, zda jsi četl mé předešlé příspěvky, ale jak jinak bych naměřil rozsah -3db na 56Hz v bassreflexu, který očividně pracuje na rezonanční frekvenci kolem 75-78Hz???

Takže žádná prdel, a šizení za ty peníze, se vpodstatě nekoná. Výškový reproduktor světe div se, není jen plastový výlisek, je to reproduktor, funkční, a má na sobě nalepený druhý (snižuje Q) magnet.
Na straně měničů je vše vpořádku. Problém je v oddělení reproduktorů elektrolytickými kondenzátory, a chudé napájení zesilovače. Zkrátka ses netrefil.
Jinak jsem všema deseti za lepší soustavu. Jen tvrdím, že při porovnání v dané cenové hladině není tento Genius takový ojeb, jako jiné soustavy, které jste tu nikdo rozebrané neměl.
Horní měnič je uzavřenej středobas, a tak je to správně. Spodní je basák, kterej uzavřenej není, a má celý objem budky jen pro sebe. To je naopak dobrý počin. Nevím, zda jsi četl mé předešlé příspěvky, ale jak jinak bych naměřil rozsah -3db na 56Hz v bassreflexu, který očividně pracuje na rezonanční frekvenci kolem 75-78Hz???

Takže žádná prdel, a šizení za ty peníze, se vpodstatě nekoná. Výškový reproduktor světe div se, není jen plastový výlisek, je to reproduktor, funkční, a má na sobě nalepený druhý (snižuje Q) magnet.
Na straně měničů je vše vpořádku. Problém je v oddělení reproduktorů elektrolytickými kondenzátory, a chudé napájení zesilovače. Zkrátka ses netrefil.
Jinak jsem všema deseti za lepší soustavu. Jen tvrdím, že při porovnání v dané cenové hladině není tento Genius takový ojeb, jako jiné soustavy, které jste tu nikdo rozebrané neměl.
Naposledy upravil(a) crashPC dne úte 27. pro 2016, 22:51, celkem upraveno 1 x.
- qwerty14
- Začátečník

-
alláhu akbaaaaaaaaaaaaaaaaaar.....marvinnrv píše:za tohle bych si já osobně tu tisícovku ještě přidal ...
Kód: Vybrat vše
Tak sem měl skoro vybráno a ted se rozhoduju. Je pravda že nakupuju šitky. Jednou za čas bych si mohl dopřát luxus. Ale jak to teda bude s tim zvukem u malých seriálů? Navíc to neni tisícovak ale víc jak dvojnásobek...
- crashPC
- Mírně pokročilý

Je to spíš o zvyku. Když všechno zní jak žumpa, není co poznávat.
Když pak poslechneš na dobré soustavě dobrou nahrávku a zní to dobře, máš možnost slyšet ten kontrast "žumpy", když je nahrávka špatná. Na luxus se zvyká rychle.
S tímhle mám docela problém. Obsah, který bych strašně rád konzumoval, není dost kvalitní.
Když pak poslechneš na dobré soustavě dobrou nahrávku a zní to dobře, máš možnost slyšet ten kontrast "žumpy", když je nahrávka špatná. Na luxus se zvyká rychle.
S tímhle mám docela problém. Obsah, který bych strašně rád konzumoval, není dost kvalitní.
- qwerty14
- Začátečník

-
a co třebas ALESIS ELEVATE 3 https://kytary.cz/alesis-elevate-3/HN143044/
Ty by lepší než ty geniusy nebyly?
Ty by lepší než ty geniusy nebyly?
- qwerty14
- Začátečník

-
Takže by ten 300MB seriál zněl podle tebe špatně? Já ty repro nechci jenom na hudbucrashPC píše:S tímhle mám docela problém. Obsah, který bych strašně rád konzumoval, není dost kvalitní.
Nebo na písničky z youtube tam ta kvalita takyn neni nic moc. tam je to max 256kbps mp3 nebo 160
- crashPC
- Mírně pokročilý

3" středobasový měnič prostě nemá v dvoupásmu šanci fungovat.... Lepší by to nebylo.
O tom, jak by zněl 300MB seriál rozhoduje strašně moc věcí. Jde udělat hnůj video, a velmi kvalitní zvukovou stopu, a obráceně. Nicméně jsi hnaný do stejných situací - občas prostě budeš konzumovat shitovou kvalitu, třeba i velmi dobrého obsahu.
O tom, jak by zněl 300MB seriál rozhoduje strašně moc věcí. Jde udělat hnůj video, a velmi kvalitní zvukovou stopu, a obráceně. Nicméně jsi hnaný do stejných situací - občas prostě budeš konzumovat shitovou kvalitu, třeba i velmi dobrého obsahu.
- marvinnrv
- Začátečník

-
crashPC:
to potom pardon, byl otočenej jen ten jeden, myslel jsem že jsou totožné ... to nic nemění na tom, že je to sranda bedna ... teď z toho totiž vylezlo 3pásmo ...
qwerty14:
v nadpisu je kolem 2000,- ... takže 1500,- ... i tak to za to bude stát ...
to potom pardon, byl otočenej jen ten jeden, myslel jsem že jsou totožné ... to nic nemění na tom, že je to sranda bedna ... teď z toho totiž vylezlo 3pásmo ...
qwerty14:
v nadpisu je kolem 2000,- ... takže 1500,- ... i tak to za to bude stát ...
- crashPC
- Mírně pokročilý

marvinnrv: to máš pravdu, možná je to tím srandovnější.
Vpodstatě jsem do tohodle tématu také přišel pro srandu a pro spáchání trošku osvěty a podání pár faktů, což se stejně v low-endu pravidelně míjí účinkem. Asi prokrastinace, místo abych se vzdělával dál, a vyvíjel něco lepšího, tak chodím trollit chudáky o třídu níž, kteří nedají na dobrou radu. Jak hanebné.
Vpodstatě jsem do tohodle tématu také přišel pro srandu a pro spáchání trošku osvěty a podání pár faktů, což se stejně v low-endu pravidelně míjí účinkem. Asi prokrastinace, místo abych se vzdělával dál, a vyvíjel něco lepšího, tak chodím trollit chudáky o třídu níž, kteří nedají na dobrou radu. Jak hanebné.
- marvinnrv
- Začátečník

-
Já teda musím odporovat a stojím si za tím že i ty ALESIS ELEVATE 3 budou hrát lépe než ty Genisuky. V podstatě to je to stejné jako ALESIS ELEVATE 5, jen je tam místo 5' driveru 3', takže budou dominantnější na středech a slabší na basech ... za mě ALESIS ELEVATE 5 a máš vystaráno ...
Poslední můj přízpěvek ... už se tu opakujeme někdy i 6x
Držím palce a dobře vyber..
Poslední můj přízpěvek ... už se tu opakujeme někdy i 6x
Držím palce a dobře vyber..
Naposledy upravil(a) marvinnrv dne úte 27. pro 2016, 23:07, celkem upraveno 1 x.
- qwerty14
- Začátečník

-
zrovna sem se kouknul na https://youtu.be/V7bt0tqAf3E a když to srovnám s jiným sound testem s geniusema tak mi tyhle přijdou lepší... já vím že kvalita je omezená tim čim to natáčí a mýma repro ale i tak... spracováním by snad byly lepší a kvalita trochu lepší nebo ne?
- qwerty14
- Začátečník

-
takže co.... alesis 3 nebo geniusy
prosím marvinnrv a crashPC o odpověď (nebo názor co vybrat.... těch 500 Kč navíc mě nevytrhne)
Konečné rozhřešení
prosím marvinnrv a crashPC o odpověď (nebo názor co vybrat.... těch 500 Kč navíc mě nevytrhne)
Konečné rozhřešení
- crashPC
- Mírně pokročilý

(taky) Říkám, rozhodování jak u beden za čtvrt mega

Můj názor znáš. Já v této situaci upřednostním už tak velmi malý rozsah větší reprosoustavy.
Názor marva také znáš - marvin upřednostní lepší kvalitu před rozsahem.
Naše názory jsou v rozporu, a ani jeden není špatný. Je to na Tobě
// A kvůli tomuhle já nejdu spát??? Utraťte mě někdo.
Můj názor znáš. Já v této situaci upřednostním už tak velmi malý rozsah větší reprosoustavy.
Názor marva také znáš - marvin upřednostní lepší kvalitu před rozsahem.
Naše názory jsou v rozporu, a ani jeden není špatný. Je to na Tobě
// A kvůli tomuhle já nejdu spát??? Utraťte mě někdo.
- qwerty14
- Začátečník

-
ale kdybych vybral alesis 5 tak to bude lepší po všech stránkách.... tak já se nemůžu rozhodnout... jestli se mi vyplatí...
... a ty genius sou lepší jenom v těch base před tima alesis 3?
... a ty genius sou lepší jenom v těch base před tima alesis 3?