nejspíše je to už mnohokrát popsaný problém, ale jak googluji tak googluji a nenacházím nic, co by mohlo být přesně takovýmto způsobem
Sestava:
MSI 970 Gaming Motherboard
AMD FX 8300 (3.3 Ghz, AM3+)
MSI Radeon RX 480 8G
DDR3 kingston 2Gb x 4
Seasonic SSP-650RT 650W
HDD WD 1.0TB
Skříň je recyklát ze starší, chladí jí 4 corsairy 120mm
Stáří komponentů je ani né půl roku
Problém je takový, že PC fungoval donedávna zcela v pořádku, pak se začal zamrzávat, které probíhalo zcela náhodně bez návaznosti na spuštěný program (surfování na netu, hraní her, nebo jen idle stav). První co mě napadlo, byla kontrola teplot a všechny byly v pořádku, jen se lehce přehříval north bridge, což jsem se dočetl je celkem normální u těchto desek, i tak jsem na něj raději nasměřoval větrák pro jistotu. HDD test byl OK nijak nerachotil nic špatného nedělal.
Teď PC nejde zapnout, obrazovka je v pořádku, testována na druhém PC, nicméně po zapnutí se rroztočí větráky, LEDka problikne a to je vše co se děje, HDD se točí, větráky se točí, CPU se zahřívá, bridge taky, všechny ostatní komponenty co se mají zahřívat také. Zkoušel jsem clear CMOS jak přes jumper, tak natvrdo odpojit od elektřiny, vytáhnout baterku a počkat, kompletně rozložit a složit PC, zkoušel jsem odpojit grafárnu a vyměnit za starší testovanou 1GB sapphire a následně testovat RAM postupným vyndáváním a zase zapojováním (Průběžně jsem samozřejmě clearoval CMOS). Kondíky na MB jsou v pořádku, zápach spáleniny není nikde znatelný.
PC se prostě nehne. Napadlo mě, že by bylo něco se spínačem spouštění, tak jsem zkoušel přes sponku během odpojeného resetu a poweru a také beze změny.
Někdo nějaký nápad?
V případě, že jsem neudal dostatek informací, rád doplním