Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
rAA
Začátečník
Začátečník

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od rAA »

Zdravím co byste mi doporucili za komplet set do me skrine Corsair 450D. Sel bych asi do corsairu cca cena do 4tky.A jestli se pouziva pasta a jaka. Díky vsem
i9 9900k 5GHz 1,288V ,EKWB set cpu, ROG Maximus XI CODE ,RTX ASUS Strix 2080Ti ,DDR4 GSkill bdie 16GB 3466-13-14,M.2 Samsung 960 EVO 500GB,970 PRO RM850i Corsair,case BeQuiet! Dark base PRO 900 rev.2,ASUS PG279Q,Logitech G910+ Orion Spark
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Bendrr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bendrr »

Ahoj MaWa
Stránky http://www.jscomputers.cz nedostupné?
Edit/ už dostupné..
PC I mATX: RYZEN 7 7700X, MSI MAG B650M MORTAR WIFI, Kingston DDR5 6000MHz CL36 FURY Beast Black 16GB, Solidigm P44 Pro NVMe 2TB, Kingston KC3000 NVMe 1TB, Palit GeForce RTX 4070 Dual, Seasonic Focus PX 750 Platinum, Cooler Master Silencio S400 TG, NZXT Kraken X53, 2560×1440 32" Philips
PC II mini-ITX: RYZEN 7 3700X, MSI B450I Gaming Plus AC, Corsair VENGEANCE RGB PRO Black 16GB 3200MHz@3600MHz CL 16, ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 O8G, Samsung SSD 960 PRO NVMe 1TB, WD Blue 3D NAND SSD 500GB 2.5", Seasonic M12II EVO SS-620GM F3 620W, NZXT H200, 2560×1440 32" Philips
Bendrr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bendrr »

Máte někdo zkušennost s touhle pumpou?
Phobya DC12-220 12V Pump: http://www.jscomputers.cz/produkt/Phoby ... =001053004

Mám ji asi osm měsíců a spokojenost, jela potichu, výkon stačil i v zátěži. Ale začala mi před vánoci "vrčet" a je to horší a horší. Zatím jede ale čekám že chcípne a taky ten hluk už se mi nelíbí.
Otázka zní: Koupit tu stejnou? Trefil jsem na horší kus, nebo je to tak u všech kusů a čekalo by mě do roka to samé?
Nebo koupit tuhle?
Phobya DC12-260 12V PWM Pump: http://www.jscomputers.cz/produkt/Phoby ... =001053004
Nebo je to pravidlem u tohoto výrobce a tyhle pumpy raději nebrat?
PC I mATX: RYZEN 7 7700X, MSI MAG B650M MORTAR WIFI, Kingston DDR5 6000MHz CL36 FURY Beast Black 16GB, Solidigm P44 Pro NVMe 2TB, Kingston KC3000 NVMe 1TB, Palit GeForce RTX 4070 Dual, Seasonic Focus PX 750 Platinum, Cooler Master Silencio S400 TG, NZXT Kraken X53, 2560×1440 32" Philips
PC II mini-ITX: RYZEN 7 3700X, MSI B450I Gaming Plus AC, Corsair VENGEANCE RGB PRO Black 16GB 3200MHz@3600MHz CL 16, ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 O8G, Samsung SSD 960 PRO NVMe 1TB, WD Blue 3D NAND SSD 500GB 2.5", Seasonic M12II EVO SS-620GM F3 620W, NZXT H200, 2560×1440 32" Philips
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Zkus s ní zaklepat/otočit jestli v ní není bublina vzduchu. Občas se stává, že se tam bublina zasekne a prostě to nejde ven samo, musí se tomu pomoct.

Pokud to nepomůže, tak asi jedině reklamace. Tenhle model se moc neprodává, takže ti neumím říct, jestli máš smůlu na kus nebo jestli je to častější jev...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Zdravím všechny, pokud budete mít chuť a chvilku ocenil bych případně Vaši radu v tomto audítku: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 9#p9228439

Děkuji
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Ahoj,
nemáte někdo zkušenost s kompletem
Fractal Design Kelvin T12
https://www.czc.cz/fractal-design-kelvi ... 22/produkt

chci ho použít na i5-7700k kterej mi s chladičem Arctic 13 pro dělá 75stupnu a 85stupnu na jadrech.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Drejk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drejk »

Zdravím, taky zvažuji přechod na vodu,ale jsem zastánce extrémního ticha a nyní mám case fractal r5 ještě dodatečně vytlumeny lepenkou akasa (nic moc), mám 2 přední a 2 zadni 140mm zregulovane do max 500ot. Na Cpu noctua s 150mm v idle kolem 450ot. neslysytelne. Jedině ve větší zátěži začne byt slyšet cpu a vga chlazeni,ale je málo. Ja to slyším,ale ostatní říkají že tak potichu ještě pc neslyšeli.
Jde mi o to jestli vůbec existuje možnost zachovat s vodní pumpou tu extrémní tichost alespoň v idle a nízké zátěži?
MB: ASUS Z170 PRO GAMING | CPU: i5-6700K@4,7GHz | NOCTUA NH-U14S | RAM: Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz@3100MHz CL15 HyperX Fury 2x8GB | VGA: MSI GTX1060 Gaming X 6G | 1x NVME SSD disk Samsung 960 pro 512 GB, 1x SATA SSD Samsung 870 EVO 2 TB | CASE Fractal Design Define R5 Black |Zdroj EVGA SuperNOVA 750 B2
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

tak nějaká D5 pumpa bude na první a druhý stupen absolutně neslyšná, sám to tak mám s ventilátory do max 500 rpm při zátěži a nejde slyšet nic. Dokonce jsem se musel zbavit i hdd, který se najednou začal ozývat protože vše ostatní se utlumilo.
Drejk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drejk »

To jsou pumpy Alphacool? Jinak nějaké ty sety AIO co se prodávají do 5k asi budou hlučné?
Jak řešíte vodu na GPU? Koukal jsem že se musí vždy koupit nový blok na konkrétní karty, nebo dáváte malý blok jen na jádro a VRAM+VRM pasivně?
Kdybych si chtěl sestavit opravdu kvalitní a velice tichou custom vodu na cpu+gpu tak bych musel investovat cca kolik? Nebo se někde prodávají i kvalitní komplet sety?
MB: ASUS Z170 PRO GAMING | CPU: i5-6700K@4,7GHz | NOCTUA NH-U14S | RAM: Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz@3100MHz CL15 HyperX Fury 2x8GB | VGA: MSI GTX1060 Gaming X 6G | 1x NVME SSD disk Samsung 960 pro 512 GB, 1x SATA SSD Samsung 870 EVO 2 TB | CASE Fractal Design Define R5 Black |Zdroj EVGA SuperNOVA 750 B2
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Ja aio nemam, to jsem mel jednou a melo to hlucnou pumpu. Mam custom vodu, 280 rad push/pull +360 rad. Zatim jen cpu, cekam na vegu, na fury uz nema cenu kupovat blok.

Chladim tim zatim 6700k delidnutou na 4.8ghz pri 1.43v do nejakych 62 stupnu ve hrach. V syntetice nejteplejsi jadro 68.
+ mam nastavene aby se 360rad zapnul az pri dosahnuti cca 30stupnu na vode, tam uz ventilatory bezi na cca 630rmp, niz bohuzel nejdou, protoze pak lehce cvakaji. V lete nebo po pridani bloku gpu to budu muset trosku prekopat.

Zkus jscomputers.cz.majitel je tam Mawa takze mu muzes napsat sz tady na foru a zeptat se ho na sve moznosti. Ja gpu urco zvolim full cover, sice je to palka ale vse na karte je chlazene a nemusim zas spesl ofukovat vrm pameti atd. Ale to uz se pak pohybujes za neslysny set i v zatezi tak 15 tisic a vice. Chce to pak kvalitni fany, kde jeden stoji cca 500 a vice,kdyz mas misto tak i push pull a muzes otacky drzet jeste niz pri stejnem odvodu tepla.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Kvalitní a tichá voda na CPU + full cover VGA je dohromady cca 10 - 15 tisíc podle konkrétního případu. Nikdy nekupuj žádný set, skoro vždy je v tom nějaký "problém".
Sheppix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sheppix »

Mawa:
Ahoj, co se vyplatí víc? EKWB komplet EK-KIT H3O X360 nebo EK-KIT H3O P360?
Díky
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

D5 je podle me nejlepsi a nejtissi pumpa.Upravuje si ji vice vyrobcu.
Full cover je lepsi protoze nemusis ofukovat kaskadu
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

ještě lepší by měla být alphacool VPP755 co se týče hluku a jiných parametrů, ale teď zjišťuju, že každá strana má 2 mince. Tím jak je ta pumpa nová, tak sice v testech vyšla lepší jako D5 a je s ní i kompaktibilní, ale zase si dost lidí po forech stěžují na různé hluky a vibrace časem. Já používal dřív nastavení č. 2, kde je pumpa neslyšná a má dobré otáčky. Po čase se u ni ale začali projevovat nějaké nelibé zvuky jako vibrace a strašný hluk, bublinou to není protože jsem kompem třásl a jiná nastavení to nedělají. Takže jedu nastavení č. 1 kde jsou otáčky cca 1700 a tam to nedělá, ale i tak to budu muset časem zase rozebrat a poslat na reklamaci. Ale jinak D5 a VPP755 jsou best pumpy na trhu
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Sheppix píše:Mawa:
Ahoj, co se vyplatí víc? EKWB komplet EK-KIT H3O X360 nebo EK-KIT H3O P360?
Díky
Jak to myslíš vyplatí ? X řada má tlustější radiátor, tedy i výkonnější. Ale tím pádem je i dražší. Záleží jak se ti to vejde do bedny.
Sheppix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sheppix »

Myslel jsem to tak, jestli se vyplatí ten příplatek vzhledem k rozdílům.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

To záleží co chceš chladit. Podle toho tam nějaký rozdíl ve výkonu bude nebo nebude.
Drakenux
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drakenux »

Ahoj,

nevím, jestli už to někdo tady řešil, ale co říkáte na tenhle set?
http://www.jscomputers.cz/produkt/Alpha ... =001053008
Case mám Nanoxia deep silence 3, takže připadá v úvahu jenom umístění radiátoru nahoru na case a dovnitř case dát ventilátory, protože nic jinýho se nad desku nevejde.
Zatím budu chladit i7-6700k, kde si nechám udělat delid a časem i grafiku.

Má někdo s tímhle setem někdo zkušenosti?
Díky.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Ta expanzka je hrozná a díky tomu ta pumpa je uřvaná. To je přesně co jsem psal o pár řádků výše, že skoro každý set má nějaký "háček". Pokud chceš něco slušného s 240 mm radiátorem tak http://www.jscomputers.cz/produkt/EK_Wa ... =001053008

Nebo pokud chceš ten Alphacool set, tak z něj vyhoď tu expanzku a místo ní kup http://www.jscomputers.cz/produkt/EK_Wa ... l?arg1=001
Odpovědět

Zpět na „Voda“