PC zostava na render <90k

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Wyktor
Nováček
Nováček

PC zostava na render <90k

Příspěvek od Wyktor »

Nazdar ludia,
staviam zostavu ktora bude primarne sluzit na rendrovanie v programe Pix4D, zatial som dal dokopy moj navrh, najdete si niekto cas a pozriete sa na to ci je to ok?

CPU: Intel i7-6850k
chladic: NOCTUA NH-D15
doska: Asus X99-Deluxe II
GPU: ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP Extreme / EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0
RAM: KINGSTON RAM 64GB 2400MHz DDR4 CL14 XMP HyperX Savage Black 4x16GB / Corsair CL14 RAM DDR4 2400MHz 64GB (4 x 16GB) / Corsair DDR4 2400 MHz, 64GB 4 x 16Gb CL14 Corsair Ven K4
SSD: Samsung SSD 850 EVO 500GB SATAIII 2.5''
HDD: WD Black 2TB
case: Cooler Master MasterBox 5 ver.02 full tower
zdroj: Seasonic M12II-850 Bronze EVO EDITION
monitor: Dell UltraSharp U2515H

U RAM a GPU by sa mi hodil profesionalny nazor. Ku grafike ZOTAC by som sa priklonil kvoli chladeniu, ta EVGA ma len 2 ventilatory zatial co ZOTAC ich ma 3. Pri ramkach som si nebol isty kompatibilitou, viac sa mi pozdavaju KINGSTON, su vsak drahsie, tiez sa bojim ci sa nebudu prehrievat ak bude PC bezat 24/7 na 100%.

EDIT: este ma zaujima co sa ramiek tyka, oplati sa brat Kingstony alebo staci zobrat tie lacnejsie Corsairy s rovnakymi parametrami? Tiez ma zaujima ci nezobrat pamate s vyssou frekvenciou, doska podporuje frekvencie az do 3333mhz, CPU vraj max do 2400, pocul som ale ze je mozne ze to zhltne pamat ktora bezi na 3000mhz

Dakujem za rady!
egoista
Nováček
Nováček

Re: PC zostava na render <90k

Příspěvek od egoista »

Nebylo by lepší snížit nároky na tento pc, hodit tam i7k 4jadro (8vlaken), tim padem usetrit na desce, grafika taky staci GTX1070 atd atd... a vlastne za tu stejnou cenu poridit pocitace 2. Tim padem muzes rozjet 2 projekty zaroven a budes to mit aj rychlejsi. :D

Takhle bych to resil ja pri rendererech slozitych veci na pc.
Wyktor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wyktor »

Render pobezi v programe Pix4D, potrebujem jeden silny pc nie dva
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

Seasonic M12II-850, Core i7-6850K
Bronze Seasonic nebrat. EVGA 750 G2 za stejnou cenu udělá svou službu o dost lépe...

Broadwell-E je OC fail (4,2-4,4 GHz max.) za vyšší cenu, normálně bych doporučil 5820K nebo v případě potřeby více PCI-E linek tak i7-5930K.

/// DOCent svůj Xeon E5-1660v3 dávno prodal, bohužel tedy nepřichází v úvahu. Vzal bych příp. z eBaye i7-5960X (ze země EU)
ignorelist: Stratos (již trvale)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nebo jinej 1660. Nebejvaj drašší jak 5960X a daj výhodu v možnosti použití ECC pamětí. Případně jiné Xeony s vysokym hrubym výkonem, ale pokud neni jisté že SW threaduje tak ty unlock, tzn 1660 je ideální (E5-1650v3 1660v3 a 1680v3 jsou unlock a jdou točit stejně jak 5960X).

Já mam E5-2679v4 což je teď nejsilnější x86 na trhu, ale jeho cena je dost astronomická na Ebay a retail se sehnat nedá.

Pokud nehodláš taktovat, tak v renderingu dosahneš největšího výkonu s ňákym locked ESkem, "dobrej" poměr cena/výkon má třeba:

http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2 ... Sw9GhYb0v8

Nebo tenhle by byl v full multi pěknej brutus:

http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-4 ... SwOtdYTuqM

Nebo 2696 retail pro jistotu funkce a kompatibility, kterej jsem taky měl a byl to pěknej brutus můžeš si dohledat ve výsledkový listině mé cinebench výsledky:

http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2 ... SwNKVXMf8I

Jen ta cena je už pak brutus, ale výkon taky letí nahoru, v renderingu je to 3x lepší jak 6850K.

Co se pamětí týče, tak spolehlivě na LGA2011v3 běží jen na 2133 a 2400Mhz. Vyšší děličky jsou problémový, stable je až dělička pro 3Ghz, ale 3Ghz nemusí dát Northbirdge pokud použiješ více jak jeden 8GB modul na kanál. Já se svejma 128GB třeba 3Ghz nedal heh, jedu je na 2400, ale na druhou stranu mam CPU s tak velkou L3 že to pokreje a na pamětech vůbec nezáleží. S nima si obecně moc nelam hlavu, u téhle platformy nejsou tak kritické jako třeba u Skylake, výkon zde s nimi neškálu je tak dobře. Hleď hlavně na kapacitu.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

no po niečom podobnom by sa mal určite pozriet
a nestavať zostavu za 90 litrov na Intel i7-6850k
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

DOC_ZENITH: 1) nepíšeš blbost? Xeon E5-1660 v3 je dražší jak i7-5960X (o min. 3-4K spíše více)... jinak dobře napsáno...

3), 4), 5) tak to mě nenapadlo, dobrej tip...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Možná jo, nekoukal jsem na ceny teď, ale aslepoň second-hand na Ebay si byly pár měsíců dozadu kvit. Každopádně doporučim raději ten Xeon pokud je možnost volby, co když se člověk přichomejtne k ňákejm pěknejm velkem server pamětem a pak bude litovat že tam má I7 na které nepostnou.

Každopádně pokud se bude taktovat tak rozhodně ne Bradwella. Haswell jde takovat lépe a IPC je defakto stejné. Broadwella jen když půjde o velký locked Xeony.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

1) anebo se pletu já, jeden je z UK (i7) a druhý z USA (Xeon) - a UK v EU není, čili totéž jak USA (TTIP je nereálný)...
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

A co se zaměřit na výkon disků, jak brutální výkon CPU?

EVO se na tohle moc nehodí, spíš vůbec.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“