Vylepšení PC - při renderingu se PC seká

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
diablo311
Nováček
Nováček

Vylepšení PC - při renderingu se PC seká

Příspěvek od diablo311 »

Ahoj, známý má problémy s PC. Níže zasílám jeho konfiguraci a přesný popis o co se jedná:

https://www.czc.cz/6u33rrscvugi6bjua3005sn017/seznam
Nechal jsem si nainstalovat vizualizační program Lumoin (verze 5.0). Počítač ten program nerozdejchá. Objevuje se mi i další problém. Postupně načítám grafický projekt a kontroluji ve 3D režimu. Tak do 30ti MB načtených dat to běhá celkem slušně (bez zřetelné prodlevy), pak se to začne trochu kousat a při 50 MB už jsou prodlevy v pohybu několikavteřinové. Pokud pokračuji v načítání dalších dat, 3D režim prostě zamrzne. Vidím to na pořízení externí grafické karty se zaměřením na CAD software (Autocad, Archicad, Artlantis, 3D Max, Sktchup, Lumion ap.)

Teď trochu zkonkretizuji své požadavky. Trochu mi dělá problém pohyb modelu ve 3D režimu (sekání až zamrznutí rozsáhlejších modelů)). Tenhle problém jsem si trochu pořešil tím, že nejproblematičtější části modelu definuji do projektu až nakonec (ještě v úrovni Archicad). V navazující úrovni Artlantis už není sekání programu tak kritické. Hlavní problém, který mne nyní nejvíc brzdí, je rychlost renderingu v programu Artlantis. Můj poslední projekt rozhýbával program Artlantis do úrovně videa asi 120 hodin. Když pak zjistím, že v projektu je chyba, kterou ukáže až to video a musím rendrovat znovu, tak je to na zastřelení. Moje představa, je taková, že by bylo zapotřebí zrychlit rendering alespoň 4x (5x).
Můžete prosím poradit, čím tento problém vyřešit? Jaké části v PC vyměnit, případně přidat? Díky za Vaše příspěvky.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vylepšení PC - při renderingu se PC seká

Příspěvek od AllowedCry »

Známý to napsal hned na začátku, potřebuje grafickou kartu :) No a dále už záleží jen na rozpočtu.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
diablo311
Nováček
Nováček

Příspěvek od diablo311 »

AllowedCry píše:Známý to napsal hned na začátku, potřebuje grafickou kartu :) No a dále už záleží jen na rozpočtu.
Jakou by jsi doporučil? Rád by se vešel do 5 k, ale pokud by to bylo hodně nutný, tak i 10 k.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

http://graficke-karty.heureka.cz/asus-s ... 4g-gaming/

Jen si nejsem jistý, jak na klasických kartách běží tyhle programy, předpokládám, že v pohodě, ale asi by se k tomu měl vyjádřit i někdo jiný.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
diablo311
Nováček
Nováček

Příspěvek od diablo311 »

Je to ještě někdo jiný, kdo by poradil, co a jak zlepšit? Díky
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

Dělá se to tak, že se zeptáš dodavatele SW ve kterém děláš na podporovaný HW - je možné, že je nutno mít speciální grafiku typu Nvidia Quadro nebo adekvátní řadu od AMD. Třeba autodesk invertor má dané grafické karty, na kterých autodesk běhá bez potíží.
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

Třeba ten Lumion má v doporučených grafikách alespoň: GTX960, Quadro K5200, R9 290.
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

v daném rozpočtu (5k) by bylo nejlepší jít do GTX970 (bazarové) ikdyž zase zdroji se to nebude vůbec líbit a možná bude odmítat spolupracovat
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“