Ambarella A9SE vs A12
- stoRmjE
- Začátečník
-
Ambarella A9SE vs A12
Ahoj, je tu někdo zdatný, kdo se v tomhle trošku vyzná, chci si koupit Outdoor kamerku a rozhodl jsem se, že počkám na nový model Niceboy Vega 4K PRO a Xiaomi Yi 4K Camera 2 a možná ještě něco. Zajímalo by mě, jaky je rozdíl mezi Ambarella A9SE a Ambarella A12. Sice jsem nějaký info našel, ale chytrej z toho 2x nejsem
- Drevo
- Nováček
-
Re: Ambarella A9SE vs A12
čus hele, někde jsem četl, že A9SE má bejt o trošku výkonnější, ale jinak fakt netušim. Každopádně Vega Pro se ještě neprodává a u Xiaomi mi přijde zbytečný dávat 7,5k za něco, co nemá v balení přísluško, takže za něj dáš ještě 2k navíc. Koukni se ještě po ostatních kamerách (sjcam, lamax). Ty mají víceméně stejný výkon jako xiaomi, ale jsou levnější a zároveň maj v balení hned několik kusů příslušenství.
- Blue Storm
- Odborník PCT
Po obrazové stránce mi přijde, že je na tom Xiaomi lépe a stojí 6500 Kč u Beryka, které s Xiaomi nějak spolupracuje. A pokud člověk nepotřebuje moc příslušenství, tak je to dobrá volba.
Osobně bych nevybíral podle procesoru, ale vybíral bych podle vlastností těch kamer, tzn. kvalita obrazu, výdrž na baterku a případně, jestli s tím lidi nemají nějaké vážnější problémy.
Osobně bych nevybíral podle procesoru, ale vybíral bych podle vlastností těch kamer, tzn. kvalita obrazu, výdrž na baterku a případně, jestli s tím lidi nemají nějaké vážnější problémy.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Drevo
- Nováček
-
Jako to jo, ale za 6700 máš lamax x10, se stabilizací a 4k při 30fps a ještě k tomu haldu příslušenství a dálkovej ovladač.
- Blue Storm
- Odborník PCT
A k čemu je ti stabilizace, pokud je kvalita obrazu hrozná? Neříkám, že to tak je, jen dávám příklad, že to, že za stejnou cenu je něco jiného se stabilizací a příslušenstvím ještě nemusí znamenat, že to má i stejně dobrý obraz. V případě první Xiaomi Yi platilo to, že byla za stejnou cenu bez příslušenství, ale také kvalita obrazu byla někde jinde. Btw Yi 4K stabilizaci má, ale jen pro FHD a možná 2K, tuším. Pro 4K ne a to bych tipoval, že pro 4K nemá stabilizaci ani Lamax. Navíc je už nová verze Yi 4K, která má 4K/60Hz.
Určitě to chce srovnat kvalitu obrazu, což je to nejdůležitější. Pokud bude srovnatelná, tak vzít Lamax.
Určitě to chce srovnat kvalitu obrazu, což je to nejdůležitější. Pokud bude srovnatelná, tak vzít Lamax.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Drevo
- Nováček
-
Když koukneš na youtubko, tak je tam už srovnání x10 s gopročkem a ten obraz není vůbec špatnej. Jinak máš pravdu, u 4k stabilizaci nemá, ale stejně většina točí na fullhd, jelikož ve 4k to nejde skoro ani stříhat.
BTW: stabilizace je celkem důležitá, ten obraz je opravdu rozdílnej
BTW: stabilizace je celkem důležitá, ten obraz je opravdu rozdílnej
- Blue Storm
- Odborník PCT
Vždyť píšu, že Xiaomi 4K stabilizaci při Full HD má
https://www.youtube.com/watch?v=ona84wA6cnw
https://www.youtube.com/watch?v=ona84wA6cnw
- Drevo
- Nováček
-
JJ, tady je třeba se stabilizací - https://www.youtube.com/watch?v=7eETYDeYrBg