Upgrade PC - CPU + MB + RAM

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Smolda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Upgrade PC - CPU + MB + RAM

Příspěvek od Smolda »

Zdravím,
po dlouhé době jsem se rozhodl pro upgrade PC (stávající Core2duo E8400 začíná dosluhovat). Měnit budu pouze CPU, základní desku a paměti. Zdroj nechám stávající (Corsair HX520), skříň a disky rovněž.
PC používám na filmy, surfování, tvorbu webu a programování, úpravu fotek v Adobe Lightroom. Hry naprosto minimálně, poslední dva roky vlastně vůbec (jen občas si zahraju World of tanks), proto hodlám využít integrovanou grafiku. Taktovat nehodlám.
Zatím jsem vybral tohle https://www.czc.cz/204096,168553,204469,193229/kody .
Můj dotaz směřuje hlavně na základní desku, tam si nevím moc rady - jaký chipset. Tahle konkrétní se mi líbila v tom, že má jak HDMI, tak display port.
Monitory používám dva v rozlišení 1680x1050, v budoucnu to bude jeden (možná dva) 1680x1050 + jeden 2560x1440. Maximálně tedy 3 monitory. Podle specifikací by všechny 3 měla utáhnout integrovaná grafika v CPU.
Ten kit pro chladič tam mám pro to, abych mohl využít svůj stávající Noctua NH-C12p.
Pokud by měl někdo nějaké připomínky, rád si nechám poradit :-) Díky
alienGT
Začátečník
Začátečník

Re: Upgrade PC - CPU + MB + RAM

Příspěvek od alienGT »

prihod par stovaku, kdyz pojedes na integrovane:
https://www.czc.cz/corsair-vengeance-lp ... 97/produkt
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Na tom B250 chipsetu jsou mu 3200mhz paměti k prdu

nejlevnější desku, kde by využil potenciál pamětí a zároveň desku, kde budou zmiňované DP,HDMI,DVI jsem našel zde:
https://www.czc.cz/msi-z270m-mortar-int ... 00/produkt

cena 3777,- to se nevyplatí
Smolda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smolda »

Pravda, to mě vůbec nenapadlo, že integrovaná grafika bude využívat RAM ... nebylo by tedy lepší koupit 1x16GB modul s ohledem na možný budoucí upgrade?
Případně pokud dojdu k závěru, že to není k tomu, můžu dokoupit nějakou grafiku, ale jak říkám, hrát se na tom bude minimálně, spíš vůbec ...
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Řekl bych že 2x8GB bude úplně v pohodě, kdyžtak za pár let budeš moci přidat dalších 2x8GB. Ta deska je asi také OK vzhledem k požadavkům na monitory. Podle mě jsi vybral dobře.
Smolda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smolda »

Ok, díky pánové za konzultaci, objednáno :-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“