Upgrade nebo nový pc - hry,net,filmy
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- darienfoks
- Nováček

-
Upgrade nebo nový pc - hry,net,filmy
Zdravím lidi,
myslíte, že má smysl ponechávat něco z tohoto pc, nebo rovnou jít do celého nového?
GIGABYTE GA-B85M-D3H - Intel B85, Intel Pentium G3420, MSI R9 270 Gaming 2G, Seasonic SS-400ET 400W, Crucial Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1600.
Chtěl bych hrát na rozlišení 2560 x 1080 px s freesync. Nepotřebuji hrát se vším na max, spíše stačí high, nebo něco solidního.
Ohledně grafiky jsem koukal,že v 1q mají vyjít gk od amd s vega architekturou, tak jestli má smysl počkat na ně, nebo ne?
Cpu jsem přemýšlel nějaký kaby lake, akorát se úplně neorientuju, jestli je lepší 2 jádra s ht, nebo 4.
Nepotřebuju žádný high end, špíš aby to nebrzdilo grafiku a útáhlo to 2 monitory/ 3 - 4 okna např pár otevřených oken netu, youtube, hru atp.
Ohledně ceny vůbec nevím kde se pohybovat, jestli by se za 15K dalo něco podobného postavit?
Předem díky za rady
myslíte, že má smysl ponechávat něco z tohoto pc, nebo rovnou jít do celého nového?
GIGABYTE GA-B85M-D3H - Intel B85, Intel Pentium G3420, MSI R9 270 Gaming 2G, Seasonic SS-400ET 400W, Crucial Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1600.
Chtěl bych hrát na rozlišení 2560 x 1080 px s freesync. Nepotřebuji hrát se vším na max, spíše stačí high, nebo něco solidního.
Ohledně grafiky jsem koukal,že v 1q mají vyjít gk od amd s vega architekturou, tak jestli má smysl počkat na ně, nebo ne?
Cpu jsem přemýšlel nějaký kaby lake, akorát se úplně neorientuju, jestli je lepší 2 jádra s ht, nebo 4.
Nepotřebuju žádný high end, špíš aby to nebrzdilo grafiku a útáhlo to 2 monitory/ 3 - 4 okna např pár otevřených oken netu, youtube, hru atp.
Ohledně ceny vůbec nevím kde se pohybovat, jestli by se za 15K dalo něco podobného postavit?
Předem díky za rady
- -Vladimir-
- Začátečník

Re: Upgrade nebo nový pc - hry,net,filmy
Zdravím,
já bych vzal i7-4790 z Bazoše (5,2 nebo 5,5K) + nakupil další identické 2x4 GB RAMky... současný zdroj bych prodal a místo toho vzal z Patra Seasonic SS-750XP3 (stojí méně než Corsair RM750x). Pak bych vyzkoušel zda-li je to lepší...
Co se týče Vegy, tak tam si počkáme na jednotlivé verze... záleží která bude výkonem okolo GTX 1070...
/// tak ne, raději bych vzal 2x8 GB DDR3 z Bazoše a ty 2x4 GB bych střelil za 1400 Kč...
já bych vzal i7-4790 z Bazoše (5,2 nebo 5,5K) + nakupil další identické 2x4 GB RAMky... současný zdroj bych prodal a místo toho vzal z Patra Seasonic SS-750XP3 (stojí méně než Corsair RM750x). Pak bych vyzkoušel zda-li je to lepší...
Co se týče Vegy, tak tam si počkáme na jednotlivé verze... záleží která bude výkonem okolo GTX 1070...
/// tak ne, raději bych vzal 2x8 GB DDR3 z Bazoše a ty 2x4 GB bych střelil za 1400 Kč...
ignorelist: Stratos (již trvale)
- PKBO
- Moderátor

huh, rovnou do 750W Zdroje ? V plánu je tam snad nějaká dvoučipovka ?
Myslím, že si zde vystačí s levnějším a ověřeným rmx550 prakticky na jakoukoliv kartu současné i té další generace.
Pokud už se pohybujeme v rovinách bazaru, tak bych koupil nějaké ojeté 980Ti, ty se teď pohybují za krásný ceny... do 15k se se vším určitě vejdeš
Z nových dílů to nemá moc smysl řešit, protože by jsi s rozpočtem na takový výkon musel jít aspoň o 10k nahoru.
Pokud už se pohybujeme v rovinách bazaru, tak bych koupil nějaké ojeté 980Ti, ty se teď pohybují za krásný ceny... do 15k se se vším určitě vejdeš
Z nových dílů to nemá moc smysl řešit, protože by jsi s rozpočtem na takový výkon musel jít aspoň o 10k nahoru.
- -Vladimir-
- Začátečník

tím že mu nabízíš 980Ti tak jsi moje doporučení zdroje jenom potvrdil -PKBO píše:huh, rovnou do 750W Zdroje ? V plánu je tam snad nějaká dvoučipovka ?Myslím, že si zde vystačí s levnějším a ověřeným rmx550 prakticky na jakoukoliv kartu současné i té další generace.
Pokud už se pohybujeme v rovinách bazaru, tak bych koupil nějaké ojeté 980Ti, ty se teď pohybují za krásný ceny... do 15k se se vším určitě vejdeš![]()
https://www.patro.cz/produkt/1076887053 ... s-platinum - 3140 Kč za 750W 80+Platinum Seasonic je krásná cena...
na dvoučipovku bych doporučil větší zdrojový kalibr a přechod na X99 + 5960X...
eh on má FreeSync...
- darienfoks
- Nováček

-
Ten bazar i7 bych asi bral, 16gb ram jsem si taky predstavoval.
Ted spis otazka co za gk s freesyncem
a jeste myslite ze mb to zvladne v pohode?
Ted spis otazka co za gk s freesyncem
- -Vladimir-
- Začátečník

s FreeSyncem asi čekat na Vegu, jinak MB to dá...
- PKBO
- Moderátor

Vladimíre, 750W je overkill i pro 980Ti
Jinak po tom co existuje FastSync tak Gsync/freesync neni zas tak atraktivní, neomezoval bych se kvůli tomu k výběru jen od amd.
Jinak po tom co existuje FastSync tak Gsync/freesync neni zas tak atraktivní, neomezoval bych se kvůli tomu k výběru jen od amd.
- -Vladimir-
- Začátečník

a už stojí 5K, takže nestojí za řeč...
- Dithius
- Pokročilý

750tka je overkill na nVidiu a intel. Kdyby to byl FX a R9 390x tak to 750satku jo ale na tohle, když už je to dražší sestava bych vzal kompromis:
https://www.czc.cz/corsair-rmx-series-r ... 22/produkt
https://www.czc.cz/corsair-rmx-series-r ... 22/produkt
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- kocourmikes1
- Začátečník

980ti utahne v pohode i muj 520W seasonic, vlastne jsem si puvodne k te grafice koupil platinovej 660W seasonic, tomu ale bzuceli civky, tak jsem ho vratil a dal tam zpatky svoji 520 a uz takhle jedu pres pul roku a vsechno je ok
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- -Vladimir-
- Začátečník

půl roku je nic, co takhle po 2-3-4 letech...
- kocourmikes1
- Začátečník

predtim tahal dva roky nenazranej radeon
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

A co by se jako mělo stát? Máš snad pocit, že zdroj s věkem degraduje? To tvé doporučení naprosto přestřeleného 750W zdroje je taky perla, neměl by si radit druhým.-Vladimir- píše:půl roku je nic, co takhle po 2-3-4 letech...
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- -Vladimir-
- Začátečník

a co je špatnýho na tom že chci aby tazatel ušetřil na upgradu zdroje a i po 15-20 letech zdroj nevydával o moc víc tepla jako když byl nový?
navíc počítám s plným vytížením CPU, GPU a vůbec všeho, navíc neodolám prémiovce za cenu standardu... a když si to nemohu dovolit, tak ať tu radost mají jiní...
ty 2-3-4 roky, to jsem hodně podsadil to uznávám...
no a to se ještě krotím a nedoporučil jsem mu EVGA 1000 T2 za cenu <4K co tu kdysi dávno byla...
navíc jsem doporučení 750W Platinum Seasonicu po navýšení cen na >5K raději stáhnul...
/// Bohužel ne nadarmo se říká "pro dobrotu na žebrotu"...
navíc počítám s plným vytížením CPU, GPU a vůbec všeho, navíc neodolám prémiovce za cenu standardu... a když si to nemohu dovolit, tak ať tu radost mají jiní...
ty 2-3-4 roky, to jsem hodně podsadil to uznávám...
no a to se ještě krotím a nedoporučil jsem mu EVGA 1000 T2 za cenu <4K co tu kdysi dávno byla...
navíc jsem doporučení 750W Platinum Seasonicu po navýšení cen na >5K raději stáhnul...
/// Bohužel ne nadarmo se říká "pro dobrotu na žebrotu"...