Mini PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Luckyboj
Začátečník
Začátečník

Re: Mini PC

Příspěvek od Luckyboj »

na me to je furt velka bedna,ale je fakt ,ze nejsi omezen delkou karty,ja mam zdroj v pasivu,ale de skrine se absolutne nehodi
Intel I5 6600--Cryorig C7--Gigabite 1060GTX 6Gb--Kingston HyperX blue 8GB--Seasonic X-460FL 460W--4xSSD 480Gb 1x m.2s 240Gb--Cooler Master's Elite 110--Asus B150i PRO GAMNING
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Ono těch mITX desek se z270 moc není a nechtěl jsem za desku dávat více než je nezbytně nutné. Co se zdroje týče, tam jsem si stanovil limit na 2k. Pokud to bude bez externi gpu, nemělo by to žrát více jak 100w v loadu. pokud by zdroj zlobil, šel bych do toho corsaira. S tím počítám v nejhorším možném scénáři. Bedny jsem procházel asi tři dny a na každé se mi něco nelíbilo. Některá měla zdroj nad cpu a na chladič bylo 5 cm místa. To v případě možného osazení 7700k v budoucnu nepřipadá v úvahu. Zítra to snad dorazí a uvidíme jak si to sedne
Pro nejhorším některé z komponent vrátím během 14-ti denní lhůty.
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Pak dej vědět, jak je na tom ta GB deska s regulací ventilátorů, vč. Speedfanu, teda jestli na to budeš mít čas a náladu :-)

U toho zdroje bych teda pětikilo za RM jednoznačně připlatil, už jenom kvůli 10r záruce + když chceš tichej počítač, je to semi-pasiv.
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Kde má 10 let záruku? Alza.cz tři roky a czc 5 let

Edit:
Tak tu záruku jsem objevil na ts Bohemia. Takže objednávku z alba cz jsem zrušil, musel jsem to naklikat znovu beze zdroje, ten jsem objednal na ts Bohemia s 10 letou zárukou. Snad těch navic 800,- bude stát za to.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

Michal86 píše:Kde má 10 let záruku?
u výrobce samozřejmě, pokud by byl problém po konci záruky u obchodu a před koncem u výrobce tak poslat do Freiburgu (sídlo pro EU)...

/// jo aha, tak to rozumim...
ignorelist: Stratos (již trvale)
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Takže v tsbohemia se s tím neprdi a hned to předali ppl, zítra to budu mít doma. Bohužel u Alzy nešla editace objednávky, tak jsem ji musel stornovat a vytvořit znova, takže ve čtvrtek to budu skládat dohromady.

edit:

zdroj je doma (t.s.bohemia), čekám na zbytek (alza) Zdroj je pěkný macek, snad ta investice bude stát za to, chtěl jsem to mít levné, tiché a výkonné (poměr cena / výkon), snad budu mile překvapen :roll:
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Takže dvi 1920x1080@60Hz. Sakra. Nějaká ticha grafika, která dá 144fps v průměru v cs:go? Potřebuji aby měla dvi a nebo DP.
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Jestli máš ověřený, že IGP v té hře dá 144 FPS, tak bych spíš vzal desku s DP: https://www.czc.cz/msi-z270i-gaming-pro ... 99/produkt
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

To právě ověřené nemám. Na netu jsem visel test kde to lítala nahoru a dolů. Já mám oproti internetovému testu rychle paměti 3600 vs 2133. Takže to otestuji a uvidím jak to poslape na těch 60Hz.. Pokud by ta igpu dala všude ve hře 144 fps stable, dá se uvažovat o dražší desce, kde je rozdíl 1200,- Kč. Pořád to vyjde levněji než dávat za grafiku 4,5 (nejspíše bych vzal 1050ti s ohledem na spotřebu / výkon) pak je ještě otázka, jestli i ten DP na té igpu propustí 144 Hz. Je to moc proměnných. Ještě můžu půjčit i3 6100, která má o 30% silnější igpu oproti g4550. Alespoň to tak vyšlo z testu na netu. Prostě uvidíme jak to vyjde. Dnes to přijde a mám čtrnáct dní na rozhodnutí.

edit:

Tak jsem dopředu hledal informace o DP na té dražší MSI a na stránách výrobce jsem našel toto:
1 x DisplayPort, supports a maximum resolution of 4096X2304@24Hz, 3840X2160@60Hz,1920X1200@60Hz

Takže pokud to neopraví nějaký nový driver (pokud je to na SW bázi), tak ani přes DP igpu nedám 144hz.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Zbývající díly dorazily. Jak jsem předpokládal, ve skříni Fractal Nano S byla rozdvojka pro ventilátory. Bohužel k mé smůle jsou jak ventilátory, tak rozdvoja 3-pin a na desce je 4-pin, takže budu shánět přechodku z 4-pin (deska) na 3-pin (rozdvojka) pro osazení ventilátorů. Zatím jsem na komponenty měl pouze malou chvíli. Musím konstatovat, že na skříni je made in china a skříň na mě působí trošku horším dojmem než například Fractal R4. Uvidíme jaké budou pocity po dokončení montáže.
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Teoreticky by to mohlo fungovat i s tou 4pin rozdvojkou, prostě by nebyl zapojenej PWM kablík. Asi bych to zkusil.

Mimochodem, teď jsem si uvědomil, že ten Seasonic i RM550x mají délku 160mm, což je limit té skříně + něco zaberou mod. konektory... Vejde se tam ?
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Je to o prsa korejské závodnice. Ještě jsem neosazoval kabeláž, nebyl na to čas... Až se dostanu domů, pošlu foto z průběhu instalace. Zdroj otočím opačně než je ve všech recenzích (tzn. ventilátorem směrem dovnitř, ať bere a žene vzduch ven)

jinak co se desky týče, mohli to inženýři z Gigabyte vymyslet lépe, tahám skoro přes celou desku x konektorů (například HD audio + USB 3 front panel) bude to tip top u grafické karty. Musím to pořádně promyslet kudy a jak to provedu. Pak vše samozřejmě nafotím a zdokumentuji. Přemýšlím že vytvořím samostatný topic pro tuhle skříň. V sekci skříně nic takového není.

odkaz zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 3#p9226023
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Ventilátory by měly fungovat, jen nebude fungovat PWM regulace.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

A to je docela problém, musím někde vygooglit, jestli bude fungovat regulace, pokud seženu přechodku z 4-pin na 3-pin. Jestli ne, tak si ty ventilátory můžu tak akorát nabouchat :-D Nebo budu muset sehnat nějaký manuální regulátor, který umístím do skříně. Napájet to budu například z klasického molexu. Viděl jsem regulátory za cca 200,- Takže to asi vyjde levněji než kupovat 2x nový ventilátor (120, 140) + rozdvojka na dva ventilátory. Jelikož na desce mám pouze 1x výstup. :evil:
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Kup Arctic F12 PWM PST a f14 pwm pst
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Problém AC PWM PST je v tom, že mají relativně vysoký minimální otáčky - což je problém, pokud stavíš počítač kterej má být tichej.

Zkusil bych tu 4pin rozdvojku,
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Zatím to nechám tak jak to je, největší bordel stějně dělá CPU, musím se ke všemu prokousat a pohrát si se vším. Aktuálně jsem zjistil, že hraní na iGPU je nemožné při CS:GO. FPS lítají slušně ale je to hrozná slideshow. Takže budu objednávat asi GTX 1050 TI, jen pořád nevím kterou.. Při té příležitosti asi vyměním i ten boxovaný chladič na CPU, jen nevím co zvolit. Možná časem půjdu do silnějšího CPU, tak aby to zvládlo třeba i 7700k
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Tak jak pokračuješ? Vyřešil si nějak tu regulaci ventilátorů? Ty Fractal ventilatory jsou tak hlučný?
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Hele neřešil jsem to vůbec, PC najelo na původní OS (Win7), nicméně jsem měl problémy s věčným připojováním a odpojováním čeho si. Takže jsem provedl novou instalaci (Win10) a zkoušel jsem testy iGPU. Nemám ještě úplně vyřešený cable management. Jak je to malý prostor, tak na zadní straně bedny mám pěkný chumel kabelů, budu ho muset rozplést a pomocí suchých zipů (součástí bedny). Zatím se mi ale do toho moc nechtělo, protože stále nevím co s GK. Dal jsem tam půjčenou Tuším 5770 ATI HD, ale to je ječák (má asi špatné ložisko na ventilátoru), takže přemýšlím o nějaké GPU, která by mi vyhovovala. Jakmile budu mít vyřešeno tohle, asi ještě koupím jiný chladič CPU a budu si hrát s tou regulací. Co se ventilátorů samotných týče, přijde mi to jako papír, oproti těm poctivým co byly v Fractal R4 je to bída. Ale slyšet nejsou. Co se nové GPU týče, nepotřebuji nějak extra výkon. Hraji pouze CS:GO. Takže by mi stačilo i něco tichého za litra s pasivním chladičem co má DVI, případně displayport. Jestli mi vyjde časem stěhování, tak bych chtěl mít tohle PC v sólo místnosti / případně v obýváku s projektorem, napojení na AV Receiver + monitor...

edit:

Takže nové zjištění, bordel největší dělá BOX chladič CPU, grafiku jsem trošku proklepl a vypadá že je OK. Takže jakmile koupím chladič CPU, budu testovat dále.
Luckyboj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luckyboj »

doporucuji si stahnout Driver Booster 3,me to vyresilo chlazeni na CPU i teploty,rozdil je znacny
Intel I5 6600--Cryorig C7--Gigabite 1060GTX 6Gb--Kingston HyperX blue 8GB--Seasonic X-460FL 460W--4xSSD 480Gb 1x m.2s 240Gb--Cooler Master's Elite 110--Asus B150i PRO GAMNING
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“