Mini PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- python.p
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Mini PC
Tak nevím, ale když se divám na cenu, tak lepší je vzít až rovnou noctuu a né redux.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal, chtěl jsem Fractala.. nakonec jsem omylem objednal od noctuy redukce 2x rozdvojku pro 2 fany a ono už je to součástí chladiče noctua na procesor, tak to tu mám jako zálohu.
- anarkii
- Začátečník

Kupovat ventilátory od Fractalu, navíc za takovou cenu, to je fakt blbost, to se spíš zbav těch cos dostal zároveň se skříní a poříď AC silent nebo Noctua Redux jestli ti záleží na tom, aby byly stejný.
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zatím to nechám takhle, když by mi nevyhovovaly co do akustiky, určitě je vyměním.
Při výměně by využití určitě našly. Věčně něco někomu stavím.
- anarkii
- Začátečník

Není lepší to udělat rovnou co nejlíp ?
NH-L12 mně teda taky nepříjde jako zrovna šťastná volba do tý skříně - dal bych chladič, kterej bude foukat horkej vzduch rovnou zadní částí ven a ne "nahoru" do bočnice...
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě to je šťastná volba a to z důvodu nechlazené VRM na mé desce. Ventilátor nastavím tak, aby foukal na VRM / desku. Na odtah bude sloužit 1x120 hned vedle CPU. Na nasávání bude 2x140 která požene čerstvý vzduch směrem k CPU / GPU. Od GPU půjde horký vzduch směrem nahoru (předpokládám z logiky věci že horký vzduch ve skříni půjde směrem nahoru) a tam ho bafne 1x120 a bude ho foukat ven.
- Luckyboj
- Začátečník

-
uz je na ni recenze
Kód: Vybrat vše
https://www.computerbase.de/2017-02/palit-geforce-gtx-1050-ti-kalmx-test/Intel I5 6600--Cryorig C7--Gigabite 1060GTX 6Gb--Kingston HyperX blue 8GB--Seasonic X-460FL 460W--4xSSD 480Gb 1x m.2s 240Gb--Cooler Master's Elite 110--Asus B150i PRO GAMNING
- python.p
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zvážil bych i XFX RX 460 Core.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
@Michal86 mas nejak vysledovane, jak skaluje vykon iGPU s frekvenci pameti? Jde mi o to, jestli to ma nejaky markantni vliv na vykon, ktery by ospravedlnoval investici do Z270 a drazsich pameti (rozdil ve fps alespon v radech desitek procent). Rozmyslim nad upgradem htpc a vyberem desky s B250 vs Z270 chipsetem.
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak yby mě zajímal rozdíl,jestli tam vůbec je,když bych musel připlácet za Zkovou MB + rychlejší paměti.
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
WoiTa - ahoj, sorry že píšu až teď, nějak jsem to přehlédl. IGPU jsem vzdal z důvodu že nepodporuje 144hz, takže jsem se s tím nakonec vůbec nezatěžoval a koupil jsem externí grafickou kartu. Takže rozdíl fps nedokážu posoudit. Jádro jsem nechal na základní frekvenci, rychlé byly pouze ram (3600mhz), na CS:GO to bohatě stačilo. Záleží na co by jsi měl PC ty. Pokud plánuješ IGPU (takže asi levnější PC), tak tam ten příplatek nebude mít smysl (rozdíl v ram 2400mhz vs 3000mhz v modulu 2x8gb je cca 400,- Kč, rozdíl v desce B250 nějaká normální za 2300,- vs Z170/Z270 za 3100,- je 800,- Kč) dohromady je rozdíl 1200,- Kč což v celkovém součtu například při nějakém i5 7500 5900,-Kč je nějakých +10%. Na netu je plno testů rozdílu frekvence ram, bohužel s externí grafickou kartou. Novější hry budou beztak na IGPU nehratelné, případně hratelné na hodně nízkém rozlišení s hodně osekaným grafickým nastavením.
Tady je jedno video s rychlými pamětmi na i7 7700k, bohužel tam není vidět rozdíl v testu oproti 2400mhz:
https://www.youtube.com/watch?v=O0XLqphvpQI každopádně to napoví, jak "výkoná" je IGPU v poslední generaci procesorů intel.
edit: tak nějak mi nedošlo, že se bavíme o miniPC, předpokládám miniITX deska. Tam ten rozdíl v ceně bude o dost vyšší (+18%) a už se to nevyplatí. Pokud bychom se bavili o "normálním" klasickém PC, tam bych u toho asi uvažoval. Já do toho šel, protože jsem měl drahé paměti z předchozího PC, nevyplatilo by se mi je prodávat a kupovat pomalejší, tak jsem si je nechal a abych využil plně jejich potenciál, vzal jsem Z desku a k tomu zatím slabší procesor.
Tady je jedno video s rychlými pamětmi na i7 7700k, bohužel tam není vidět rozdíl v testu oproti 2400mhz:
https://www.youtube.com/watch?v=O0XLqphvpQI každopádně to napoví, jak "výkoná" je IGPU v poslední generaci procesorů intel.
edit: tak nějak mi nedošlo, že se bavíme o miniPC, předpokládám miniITX deska. Tam ten rozdíl v ceně bude o dost vyšší (+18%) a už se to nevyplatí. Pokud bychom se bavili o "normálním" klasickém PC, tam bych u toho asi uvažoval. Já do toho šel, protože jsem měl drahé paměti z předchozího PC, nevyplatilo by se mi je prodávat a kupovat pomalejší, tak jsem si je nechal a abych využil plně jejich potenciál, vzal jsem Z desku a k tomu zatím slabší procesor.
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Diky za odpoved. V mem pripade jde o case o neco malo vetsi nez intel NUC, takze graficka karta ani neni kam dat. PC slouzi temer vylozene jen na internet a pousteni filmu, nicmene cas od casu si zahraju i nejakou mene narocnou hru. V posledni dobe treba Ori and the blind forest (unity 3d) - na Pentiu G3220 a 720p to dava cca 30fps a uz to je hodne na hrane + to vypada hnusne.
Intel hd graphics 630 by mela mit teoreticky vic jak dvojnasobny vykon proti tomu co tam mam ted. Jinak obecne souhlas, ten vykon je hodne slaby, ale proc to trochu nepopohnat
Intel hd graphics 630 by mela mit teoreticky vic jak dvojnasobny vykon proti tomu co tam mam ted. Jinak obecne souhlas, ten vykon je hodne slaby, ale proc to trochu nepopohnat
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti stojí za to dávat nemalé peníze za upgrade, tak proč ne. Ať už by jsi vzal obyč pentium G4560 (intel HD610), tak tam máš plus minimálně to HT. Pak je až G4600, která má HD630, která je údajně dle testů výkonnější o 30% oproti HD610. Je tam ale příplatek +50% ceny G4560, což se nevyplatí. Záleží co by jsi bral za CPU a kolik by jsi do toho chtěl eventuelně investovat. Jestli se jedná jen o filmy a internet, buď bych zůstal u toho pentia co máš. Pokud by jsi kupoval G4560, tak musíš koupit desku s B250 chipsetem, aby jsi využil alespoň 2400mhz paměti a do toho je potřeba jet dual channel. Ten má velký vliv na výkon IGPU. Takže se bavíme o nějakých 1650 za cpu + 2600 deska (například tato: https://www.czc.cz/msi-b250i-pro-intel- ... 71/produkt ) + cca 2000,- Kč za kit 2x4GB 2400 mhz. Celkově jsi na nějakých 6250,- a kde máš chladič CPU (ten box je dost hlasitý) + u takové sestavy si nedovedu představit fungovat na klasickém plotnovém disku. (pokud tedy již nemáš SSD). To co máš, tak prodáš za zlomek ceny. Ve hrách si určitě pomůžeš, ale nečekal bych zázraky. Jestli teď máš cca 30fps, tak určitě nebudeš mít 100fps, ale spíše třeba tak 50fps. Tady jsem našel nějaký test se Z deskou + K procesorem + rychlými pamětmi: https://www.youtube.com/watch?v=jVoSoiQBwp4
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem vyhlidnutou presne tuto desku + i3-7300T + 2x4GB RAM. Jasne, spousta lidi hned namitne, ze cpu je zbytecne drahy, ale beru to spis jako hobby a upgrade co vydrzi dalsi 3 roky. Navic jsem vyznamne limitovany 70W adapterem co to pohani, takze i3-7300T je v podstate top, co tam muzu dat. Pak uz to jde hnat jen tou frekvenci pameti. Ta sestava je naprosto neslysna a skoro nic to nezere, coz je pro me vyznamne plus.
Stejne nakonec budu tak dlouho vahat dokud Amd neprijde s novou generaci Ryzen APU
Stejne nakonec budu tak dlouho vahat dokud Amd neprijde s novou generaci Ryzen APU
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti není líto peněz, tak proč ne. Myslím že nemáš kam pospíchat, tak je možné že se třeba toho ryzenu dočkáš. Ty starší AMDčka měli celkem slušné IGPU, tak třeba se pochlapí i teď do těch HTPC sestav. Než ale něco přijde, vidím to tak na Vánoce 2017.