PC sestava do 15 000
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- bubackkk
- Nováček

-
PC sestava do 15 000
Ahoj,
mám na vás prosbu. Potřeboval bych poradit s PC sestavou do 15 000 (ideálně kolem 13000). Jednalo by se o vše, kromě monitoru a repráků.
Hlavní důvod, proč si kupuji nové PC, je hraní her (zejména DOtA 2 by měla fungovat naprosto plynule i na vyšší detaily). Ocením též tichý chod a rychlost načítání OS.
Předem díky za rady
mám na vás prosbu. Potřeboval bych poradit s PC sestavou do 15 000 (ideálně kolem 13000). Jednalo by se o vše, kromě monitoru a repráků.
Hlavní důvod, proč si kupuji nové PC, je hraní her (zejména DOtA 2 by měla fungovat naprosto plynule i na vyšší detaily). Ocením též tichý chod a rychlost načítání OS.
Předem díky za rady
- PKBO
- Moderátor

Re: PC sestava do 15 000
Ahoj,
můžeš se inspirovat touto sestavou, jen místo té 460 tam dej 470, ideálně třeba Nitro s rychlými paměťmi, do rozpočtu by jsi se měl vejít.
https://www.czc.cz/3g1culrc1cjo68hacsnjvdfv28/seznam
Pokud potřebuješ systém, tak si asi budeš muset vystačit s tímto, případně místo toho AMD můžeš vzít 1050ti..
můžeš se inspirovat touto sestavou, jen místo té 460 tam dej 470, ideálně třeba Nitro s rychlými paměťmi, do rozpočtu by jsi se měl vejít.
Pokud potřebuješ systém, tak si asi budeš muset vystačit s tímto, případně místo toho AMD můžeš vzít 1050ti..
- -Vladimir-
- Začátečník

- bubackkk
- Nováček

-
Seznam bohužel není veřejný, takže si jej nemůžu prohlédnoutPKBO píše:Ahoj,
- PKBO
- Moderátor

- bubackkk
- Nováček

-
Nechybí tam základní deska? Nějak ji v tom seznamu nemůžu najít 
- -Vladimir-
- Začátečník

je tam Gigabyte B250M-D3V, co takhle trošičku víc si všímat jednotlivých komponentů?
ignorelist: Stratos (již trvale)
- PKBO
- Moderátor

Vladimíre ona tam nebyla, já jí tam rovnou měnil, protože jsem tam měl o 350 dražší se 4 sloty pro ram a starými dobrými PCI + 2x PCI-E, ale tady bubák bojuje o koruny 
- -Vladimir-
- Začátečník

- bubackkk
- Nováček

-
Přesně tak
No pokud jsem tam přihodil i tu grafiku, kterou jsi doporučoval (Sapphire Radeon NITRO RX 470 4G D5 OC, 4GB GDDR5) tak to vychází na nějakých 16 100, což už je bohužel nad limit 
- PKBO
- Moderátor

Tak hold musíš vybrat mezi tou 460 a 1050Ti což jsou karty, které se v poměru cena / výkon moc nevyplatí, nebo případně pořídit grafiku z bazaru 
- bubackkk
- Nováček

-
Mno, nejspíš dám na tvou radu a tu tisícovku navíc obětuju, protože se mi ta sestava opravdu líbí. Mám ještě poslední dotaz. Když si nechám tuto sestavu zkonstruovat od CZC, tak jen zacvakají jednotlivé komponenty do sebe? Nebo tam nainstalují i nějaký operační systém? Popřípadě jaký OS by se pro tuto sestavu (z Windows) nejvíc hodil?
Díky za odpověd
Díky za odpověd
- PKBO
- Moderátor

Jen to složí.
Jediný rozumný je Windows 10, pak se ti ale dost zvedne rozpočet, můžeš se ještě podívat různě po internetu, občas se dá koupit za malé peníze licence na W7 třeba, tam jde udělat stále přes usnadnění upgrade na W10 zdarma.
Jediný rozumný je Windows 10, pak se ti ale dost zvedne rozpočet, můžeš se ještě podívat různě po internetu, občas se dá koupit za malé peníze licence na W7 třeba, tam jde udělat stále přes usnadnění upgrade na W10 zdarma.