Zdravím,
vybírám nový monitor do 24" a prosím o radu, doporučení, kterou z těchto variant vybrat. Můj cenový strop je 10 tisíc korun.
Využití by bylo ca 30% prohlížení internetu + office aplikace, 30% sledování videa, 30% editace fotografií, 10% editace videa. Hraní her sporadicky párkrát do roka. Důležité je snížení jasu v nočních hodinách na nižší úroveň tak, aby i ve tmě moc "nesvítil". Dále by měl být osazený stojanem, který umožní "sražení" monitoru na co nejnižší úroveň.
EIZO EV2450 - všeobecně dobře hodnocený, někde řazený i mezi filmové monitory. EIZO vydalo model EV2451, který by měl nabízet lepší řešení (omezení) modrého spektra. To je zřejmě vhodnější varianta.
Dell U2415 - rozlišení WUXGA, což by neměl být takový problém, prý je vyšší IPS glow, než u podobného FullHD modelu U2414.
NEC EA245WMi - měl by to být nástupce modelu 244, o modelech toho moc nevím. Zřejmě to bude něco mezi dvěma výše uvedenými značkami.
Děkuji za rady
Eizo / Dell / NEC do 10 tisíc
Moderátor: maXXmilian
- Jarda32
- Začátečník

- Blue Storm
- Odborník PCT

Re: Eizo / Dell / NEC do 10 tisíc
Já vím, že to tu omílá pořád dokola, ale místo U2415 bych rozhodně zvážil spíše P2416D nebo U2515H. Tedy pokud s takovou jemností rastru nemáš problém. Neříkám však ale, že to bude rozhodně lepší volba než ty další dva. Jen jsem chtěl říct, že než kupovat U2415, tak bych spíše zvážil ty dva, které jsou lepší volbou.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Jarda32
- Začátečník

Re: Eizo / Dell / NEC do 10 tisíc
Když už, tak bych šel do U varianty. Měla by mít lepší parametry obrazu. U 2K monitoru bych musel pravděpodobně zvětšit písmo na 125%. Momentálně se musím spokojit s Intel HD 4600 (ta by měla zvládnout dle výrobce 2560 x 1440, 60 Hz). Připojení před HDMI.
Před časem jsem měl krátce půjčený Dell P2212h, s kvalitou výše uvedených se nedá srovnávat, ale byl problém s tím, že přes veškerá nastavení obraz měnil podsvícení (při tmavých scénách snížil jas, při světlých přidal) - podle mě by bylo menší zlo, kdyby to bylo obráceně. Možná to byla chyba kusu, doufám, že tím Delly netrpí.
Díky za tip, uvidíme, zda se přihlásí další.
Před časem jsem měl krátce půjčený Dell P2212h, s kvalitou výše uvedených se nedá srovnávat, ale byl problém s tím, že přes veškerá nastavení obraz měnil podsvícení (při tmavých scénách snížil jas, při světlých přidal) - podle mě by bylo menší zlo, kdyby to bylo obráceně. Možná to byla chyba kusu, doufám, že tím Delly netrpí.
Díky za tip, uvidíme, zda se přihlásí další.