Ryzen R7 1700 / 1700X / 1800X

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Ryzen R7 1700/1700X/1800X - infa, recenze a zkušenosti

Příspěvek od Blue Storm »

Výkon roste celkem hodně... v CPU závislých hrách jsem mezi 2133C15 a 3200C14 naměřil rozdíl v fps nějakých 18 %, což by 2133 vs. 2666 rozhodně neudělalo.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Hladis píše:Civ6 tu moc lidi asi nemá (ma vestaveny bench na delku tahu) a hry od Paradoxu tu snad ani nemaji vlakna, takze mi pripada, ze to tu hraci/testeri moc nehrajou. Mam Civ 6, EU4 a CKII, ale nemam Ryzen, takze porovnat nemuzu.
Kdyby se někdo nudil, můžete testnout Planetary Annihilation update:99377
nějakou větší mapu a pár tisíc jednotek s AI.

Lategame i na přetočenym 2700K@4,5GHz je prakticky nehratená.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jde v tom udělat save? Jako uložit konkrétní pozici konkrétní hry? To by bylo asi nejlepší, kdyby jsi udělal save a ostatní jej mohly loadnout a hned bejt ve stejný scéně.
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Jo, nějakej vyhrabu.
fatal144
Nováček
Nováček

Příspěvek od fatal144 »

Nechceli by ste sa niekto zapojiť do nejakého spoločného testovacieho kola? Dajme tomu, že Ryzen (akýkoľvek momentálne dostupný) by sme otestovali na roznych strojoch a hrách a z toho potom vydedukovali, pod čím to beží nejlepšie. Viem, že je vonku milión benchmarkov, ale tie sú viac menej furt iné. Cieľom samozrejme nie je robiť reklamu komponentom, ale nájsť "optimálnu zostavu" a rozšíriť zoznam pre nerozhodných alebo začiatočníkov. Neviete náhdou poradiť, ktorý program vie zapisovať aj priemerné fps? Nie som si istý či to fraps alebo afterburner dokážu.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Já bych hlavně potřeboval, aby DOC, Hladis, HEAD, apod. poradili s metodikou, jaké hry ze seznamu níže vybrat a jak je otestovat. Případně nějaké návrhy ještě na další hry, pokud bych je byl schopen sehnat.
Blue Storm píše:The Division
Wildlands
Rainbow Six: Siege
Metro LL
Fallout 4
Far Cry 4
Total War: Shogun 2
Doom
Watch Dogs 2
K dispozici bych měl ještě:
Arma3, Batman Arkham City, DiRt3, Dirt Showdown, BF4 a Overwatch
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
fatal144
Nováček
Nováček

Příspěvek od fatal144 »

Blue Storm píše:Já bych hlavně potřeboval, aby DOC, Hladis, HEAD, apod. poradili s metodikou, jaké hry ze seznamu níže vybrat a jak je otestovat. Případně nějaké návrhy ještě na další hry, pokud bych je byl schopen sehnat.
Wildlands
Metro LL
Fallout 4
Far Cry 4
Doom
Watch Dogs 2
jaj tak, OK super, rád sa pripojím. Mám
The Division
Doom
Arma 3
BF4
BF1
DIRT3
-
Zvyšok zoznamu alebo iné hry by som si dokúpil. Meotdika by nemala byť problém, len na to treba čas :)
Naposledy upravil(a) fatal144 dne úte 14. bře 2017, 14:49, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Fatal144:

Co tim myslíš optimální sestavu? Ryzen má integrovanej NB takže výkon bude mít na stejnejch taktech na všech deskách stejnej. Já jsem své testy a srovnání s Intely do tohodle topicu už dal.

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=380

Má sestava s ASUS PRIME B350-PLUS a Corsair Vengeance LPX Black 32GB (2x16GB) DDR4 3000 si rovněž sedla velice dobře takže toto kombo doporučuji (asi jediné 2x16GB moduly co jsem zatim viděl že se dostaly na 2933Mhz.).

Bluestorm:

Určitě Shogun2, Fallout4, Arma3. Ostatní nejsou zrovna o těžkym CPU bottlenecku.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Metro je brutalne limitovane
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

Mne vcera dosiel 1700X. Ked sa mi podari rozbehat virtualizaciu cez IOMMU tak potom urcite spravim par benchmarkov.
fatal144
Nováček
Nováček

Příspěvek od fatal144 »

DOC_ZENITH píše:Fatal144:

Co tim myslíš optimální sestavu? Ryzen má integrovanej NB takže výkon bude mít na stejnejch taktech na všech deskách stejnej. Já jsem své testy a srovnání s Intely do tohodle topicu už dal.

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=380

Má sestava s ASUS PRIME B350-PLUS a Corsair Vengeance LPX Black 32GB (2x16GB) DDR4 3000 si rovněž sedla velice dobře takže toto kombo doporučuji (asi jediné 2x16GB moduly co jsem zatim viděl že se dostaly na 2933Mhz.).

Bluestorm:

Určitě Shogun2, Fallout4, Arma3. Ostatní nejsou zrovna o těžkym CPU bottlenecku.
Už vidím, pekne zhrnuté, parádna recenzia. Snáď aj ja vytiahnem moduly na 2933Mhz...skúsim dnes večer. Optimálnu zostavu myslím to, že z ktorých komponentov dokážeme vymáčknuť maximum bez ohľadu na model procesoru. Ide mi aj o to potvrdiť si, že sa možu rovnaké komponenty, správať rozne. Testy nemusia byť komplikované ani rozsiahle. Ešte by ma zaujímalo či bude rozdiel ak hrám na full hd monitore v (sw) 2K rozlišení a na 2K monitore v 2K rozlíšení :) atd...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Blue Storm píše:Já bych hlavně potřeboval, aby DOC, Hladis, HEAD, apod. poradili s metodikou, jaké hry ze seznamu níže vybrat a jak je otestovat. Případně nějaké návrhy ještě na další hry, pokud bych je byl schopen sehnat.
Wildlands
Metro LL
Fallout 4
Far Cry 4
Doom
Watch Dogs 2
The Division nemam. Vim jen, ze ten benchmark je nenarocny a neodrazi chovani ve hre, kde to vypada v akci jinak.
Wildlands nemam, ale myslim ze staci vybrat nejakou trasu z bodu A do bodu B, kde se da ject autem nebo pesmo a merit frapsem.
Rainbow Six: Siege nemam a vůbec netusim.
Metro LL nemam a taky nemam tucha.
Fallout 4 CPU merit v Bostonu na namesti http://fallout.wikia.com/wiki/Boston_Common. Opet staci nejaka trasa z bodu A do bodu B. Nemuzu merit, jelikož hru mam omodovanou a na test bych ji musel celou očesat o mody.
Far Cry 4 Jak uz jsem psal, vyradil jsem z testu, jelikož to blbne s HT. Ale delal jsem klasicky trasu z bodu A do bodu B frapsem.
Total War: Shogun 2 nemam, mam Rome 2, kde je vestaveny benchmark, který slusne skaluje. Nemá cenu delat nejakou umelou bitvu, to je moc narocny na cas.
Doom nemam a to je hodne nenarocna hra. Klidne bych ho obetoval.
Watch Dogs 2 nejlepší je klasicka trasa z bodu A do bodu B, nejlepe přes hlavni SF bulvar. Muzu klidne tu trasu vyznacit na mape. Jen musí byt stejna denní/nocni doba, aby to bylo stejny.
Mozna dobry by byl Overwatch a BF4. V BF4 je pro testy dost cut scen, nejlepší by byl zaznam z MP po nejaky trase A-B a Overwatch asi bitka s boty.

//
Ja bych to udelal takhle. Vyhodil bych z testu Rainbow Six: Siege, Metro LL, Far Cry 4. Doom asi nechal jen kvůli Vulkanu, Total War: Shogun 2 nahradil Warhammerem, nebo aspoň Rome 2, klidne bych tam prdnul BF 4 (lepsi je novejsi BF1), Overwatch a Crysis 3, pridal i RotTR. Civ6 by se taky neztratila.
fatal144
Nováček
Nováček

Příspěvek od fatal144 »

Ešte by som to trošku potrápil na hre Project CARS a tiež možno na Deus Ex: Mankind divided.
A možnooo GTA V.

Moja aktuálna zostava:
CPU: AMD 1800X 4.1GHz
MTB: Asus Crosshair Hero VI
COOLER: Noctua NH-D15S
RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB (2x16GB) DDR4 3000
PSU: EVGA Supernova G1 650W
SSD: Kingston 400UV
GPU: ZOTAC GTX 980 Ti AMP! Omega
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

https://www.cnews.cz/amd-k-ryzenu-proc- ... indows-10/

Podle AMD ale Windows v tomto ohledu procesor chápou korektně a špatného „schedulingu“ se nedopouštějí. Podle testování je údajně na této frontě vše v pořádku (což dává smysl, neboť AMD s Microsoftem určitě vše interně testovalo). Windows údajně přidělují správně nejprve jedno vlákno na každé jádro, což naznačuje také tento test webu PC Perspective.

Zatímco plánovač procesoru zdá se ve Windows funguje, skutečné problémy (respektive neoptimální chování) se dějí v řízení spotřeby. Jak už patrně víte, AMD doporučuje mít zapnuté nastavení spotřeby „Vysoký výkon“ (u anglické verze High Performance) místo výchozího režimu „Rovnováha“ (Balanced).
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Maor píše:
Hladis píše:Civ6 tu moc lidi asi nemá (ma vestaveny bench na delku tahu) a hry od Paradoxu tu snad ani nemaji vlakna, takze mi pripada, ze to tu hraci/testeri moc nehrajou. Mam Civ 6, EU4 a CKII, ale nemam Ryzen, takze porovnat nemuzu.
Kdyby se někdo nudil, můžete testnout Planetary Annihilation update:99377
nějakou větší mapu a pár tisíc jednotek s AI.

Lategame i na přetočenym 2700K@4,5GHz je prakticky nehratená.
Tady je save, co jsem narychlo vyrobil na ntb se skylake. Defaultní AI teda nic moc, ale už mě nebavilo nechávat to déle. Sledoval bych hlavně ve hře SIM performance (v rohu u času).
Skylake dualcore 2GHz 1600MHz RAM 13-17% SIM perf.

http://leteckaposta.cz/662136698

Stačí rozbalit do \\váš user\AppData\Local\Uber Entertainment\Planetary Annihilation
Měla by stačit holá verze Planetary Annihilation Titans 99377, bez modů. V nastavení > server > multithread ON
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Hladis píše:The Division nemam. Vim jen, ze ten benchmark je nenarocny a neodrazi chovani ve hre, kde to vypada v akci jinak.
Wildlands nemam, ale myslim ze staci vybrat nejakou trasu z bodu A do bodu B, kde se da ject autem nebo pesmo a merit frapsem.
Rainbow Six: Siege nemam a vůbec netusim.
Metro LL nemam a taky nemam tucha.
Fallout 4 CPU merit v Bostonu na namesti http://fallout.wikia.com/wiki/Boston_Common. Opet staci nejaka trasa z bodu A do bodu B. Nemuzu merit, jelikož hru mam omodovanou a na test bych ji musel celou očesat o mody.
Far Cry 4 Jak uz jsem psal, vyradil jsem z testu, jelikož to blbne s HT. Ale delal jsem klasicky trasu z bodu A do bodu B frapsem.
Total War: Shogun 2 nemam, mam Rome 2, kde je vestaveny benchmark, který slusne skaluje. Nemá cenu delat nejakou umelou bitvu, to je moc narocny na cas.
Doom nemam a to je hodne nenarocna hra. Klidne bych ho obetoval.
Watch Dogs 2 nejlepší je klasicka trasa z bodu A do bodu B, nejlepe přes hlavni SF bulvar. Muzu klidne tu trasu vyznacit na mape. Jen musí byt stejna denní/nocni doba, aby to bylo stejny.
Mozna dobry by byl Overwatch a BF4. V BF4 je pro testy dost cut scen, nejlepší by byl zaznam z MP po nejaky trase A-B a Overwatch asi bitka s boty.

//
Ja bych to udelal takhle. Vyhodil bych z testu Rainbow Six: Siege, Metro LL, Far Cry 4. Doom asi nechal jen kvůli Vulkanu, Total War: Shogun 2 nahradil Warhammerem, nebo aspoň Rome 2, klidne bych tam prdnul BF 4 (lepsi je novejsi BF1), Overwatch a Crysis 3, pridal i RotTR. Civ6 by se taky neztratila.
Dík za pěkné shrnutí. Já to každopádně nemyslel v tom smyslu jako fatal144, že bychom nějak dávali dohromady výsledky. Já to změřím separé, hodím to tu a kdo bude chtít, tak může přihodit nějaký svůj výsledek.

Co se týče her, co nemám, tak tam by mě musel někdo zasponzorovat, tzn. třeba Warhammer, Rome 2, BF1, Tomb Raider,... ty hry nemám, warezit je určitě nechci a kupovat už vůbec ne. Metro LL bych určitě nechal, jelikož jak psal Cage, tak tam ten vliv CPU je. Není sice tak brutální jako u Falloutu třeba, ale úplně malý taky není. Zbytek her, u kterých nevíš, tak zkrátka asi změřím a uvidí se, co a jak. A k The Division, to jsem viděl, že se používá v Digital Foundry přímo s jeho benchmarkem a nějaké rozdíly tam byly. Nám přece nejde o absolutní hodnoty, ale o porovnání CPU mezi sebou, tedy z tohohle pohledu by to mělo být ok. Zkusím...
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Blue Storm píše:Já to každopádně nemyslel v tom smyslu jako fatal144, že bychom nějak dávali dohromady výsledky.
To ja taky tak nemyslel, mozna to tak jen vyznelo, ale to byly spis moje poznámky.

Tak je to na tobe, udelej si to jak uznáš za vhodny. Pokud bych ja delal test do magu ci web, tak bych asi resil výsledky komplexne, tedy projel Frapsem a resil MIN/AVG/MAX a CFT/CFR/S. To je naprosto vycerpavajici sdeleni plynulosti hry.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

https://www.youtube.com/watch?v=pbExXjvExYw

je teda potřeba znalost polštiny
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Ono to nebude do magazínu/web, maximálně tak můj vlastní web, ale hlavně sem, protože k tomu aspoň nemusím nic moc dalšího psát :D Navíc je Ryzen konečně něco nového a ne jen furt Intel, Intel, Intel... a furt Intel (několik roků vkuse recenzovat z 95 % Intel desky je na zbláznění), takže se mu chci dobrovolně nějakou dobu věnovat.

Měření frametimes je samozřejmostí. No do všeho se pustím, jakmile budu mít sepsanou recenzi Ryzenů.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“