Názor, popřípadě pomoc se změnou sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Lukez114
Nováček
Nováček

Názor, popřípadě pomoc se změnou sestavy

Příspěvek od Lukez114 »

Zdravím, v létě plánuji stavět pc. Chtěl bych do něj investovat maximálně 35 000 Kč. Spíše bude sloužit k hraní. Hrát na něm budu převážně cs:go, občas gta v, ats, world of tanks, popř. nové hry. Tento počítač bude také sloužit ke střihu videí a sem tam nějaké grafice.

Tady je sestava kterou jsem si složil :
https://www.czc.cz/8rbp30e504jf09kqp2pg0fi06g/seznam

Jinak mám doma už koupený pevný disk a sdd na hry.
Budu rád za názory lidí co mají vystudovaný IT a víc se v tom vyznají. Díky za rady a reakce.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Názor, popřípadě pomoc se změnou sestavy

Příspěvek od racecar »

"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Asi tak....nemá smysl to řešit teď. V létě bude úplně jiná situace.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Tak nějak souhlas s tím co tady zaznělo. K těm aktuálním komponentům píšeš že máš SSD, v odkaze tedy počítáš s dalším SSD? Ten vodník je zbytečný, vzal bych kvalitní Noctuu na vzduchu. Grafiku 3GB určitě ne. Doufám že v létě bude situace kdy za stejnou cenu pořídíš variantu 6GB. Pokud plánuješ H chipset bez taktování, doporučuji vzít minimálně paměti na 2400 MHZ. Jinak k procesoru, podle mě je to na CS:GO zbytečnost. Jinak pokud to chceš vyloženě na CS:GO a pak na občasné hraní dalších her, postavil bych to na něčem typu Z270+16GB RAM 3000MHZ+,7600K+Noctua,RM550X, grafická karta je na zvážení, stačila by bohatě GTX 1050Ti, uvidíme jaká bude situace v létě a co udělá s cenami bazarových grafik uvedení 1080Ti. Jinak FPS v CS:GO jsou nejvíce závislé na síle CPU a jeho frekvenci (čim vyšší frekvence, tím více FPS)
Lukez114
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukez114 »

Doma už mám ssd 128gb na hry, a to m2 ssd je myšleno na systém, jinak k chlazení - nechci nic hlučného. Jinak do léta počítám s tím že by cena grafik mohla jít dolů. Co se týče frekvencí ramek tam to asi moc na výkonu nepřidá ne? A k cpu, nevím zda se vyplatí investovat do i5 7600k, co jsem koukal tak to přidá 10-20 fps v porovnání např. s i5 7600. Ale váš názor mi nevadí.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Pokud se půjde do taktovacího procesoru tak jsou rychlé paměti na místě.
Porovnat to lze například zde:
https://www.youtube.com/watch?v=Er_Fuz54U0Y&t=57s
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“