Core temperature vs Cpu temperature
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Core temperature vs Cpu temperature
Jo, nešahej do něj. Možná za ty 3 roky po záruce.
- icebosss
- Začátečník
-
tak zbytečně ho trápit vysokýma teplotama, CPU ti fakt neodejde ani za 5 let při těch teplotách, ale jde o ten pocit, že by to nemuselo tak topit, ventilátor pak nemusí tak hučet atd. Ale je to samozřejmě každého věc 
pokud ti nevadí, že ventilátor jede na 1600 otáček je tvá věc, ale mně by to asi utrhlo hlavu, já slyším i 600 otáček a obtěžuje mě to

pokud ti nevadí, že ventilátor jede na 1600 otáček je tvá věc, ale mně by to asi utrhlo hlavu, já slyším i 600 otáček a obtěžuje mě to

- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Hlučnější než 600rpm ventilátor je v každém případě klasický disk.
Jinak pokud to bios umožňuje, tak stačí snížit otáčky co nejvíc, stejně to na výslednou teplotu nemá skoro vliv.
Jinak pokud to bios umožňuje, tak stačí snížit otáčky co nejvíc, stejně to na výslednou teplotu nemá skoro vliv.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- icebosss
- Začátečník
-
však proč myslíš, že jsem disky nahradil ssdčkama 
ono to je pořád něco, člověk srazí teploty a stáhne ventilátory na 500 rpm a ozvou se mu disky, vymění disky a zjistí, že mu lehce bzučej cívky na základní desce či grafice při zátěži

ono to je pořád něco, člověk srazí teploty a stáhne ventilátory na 500 rpm a ozvou se mu disky, vymění disky a zjistí, že mu lehce bzučej cívky na základní desce či grafice při zátěži

- Blue Storm
- Odborník PCT
Dělat delid jen pro dobrý pocit je absolutní nesmysl, sorry jako. Zregulovat otáčky jdou při jakýchkoliv teplotách a ty se navíc po zregulování ani nezvednou, jelikož hlavní jejich příčina je prasopasta. Navíc jeho kus dovolil celkem obstojný undervolt, kdy je na 75 °C, což je naprosto v pohodě a i kdyby měl v max zátěži 90 °C, tak to prakticky ničemu nevadí.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- hypnotic666
- Mírně pokročilý
Hh, no jak jsem to měl otevřené, tak vzhledem k tomu, že ten case má v sobě 4 další větráčky, které jedou pořád stejně, tak se v tom ten cpu opravdu ztratil a se zavřeným casem ani nepoznáš, že tam nějaký cpu ventilátor jeicebosss píše:tak zbytečně ho trápit vysokýma teplotama, CPU ti fakt neodejde ani za 5 let při těch teplotách, ale jde o ten pocit, že by to nemuselo tak topit, ventilátor pak nemusí tak hučet atd. Ale je to samozřejmě každého věc

Tohle je to nejmenší zlo.
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- icebosss
- Začátečník
-
Kdyz koukam na tvou sestavu, tak to budes asi mit asi zbytecne hlucny. Grafika by mela byt celkem poticha, zdroj taky a pokud ti zakladni vetraky jedou pres 1000rpm i v iddle je to asi taky dost zbytecne. Ale je to o tobe co preferujes. Ja chci mit v iddle ci pri internetu komp tichej,pri hrani mi mirny hluk nevadi kdyz mam sluchatka. Vetrak na cpu si tez muzes upravit podle teploty, dneska umi skoro kazda regulaci ventilatoru i tripinoveho a nemusis mit primo pwm
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
V idle to bude mít teplotu nízkou tak jako tak, takže v klidu, dál to neřešít.
- chrochtadlo
- Začátečník
Vadi to tomu, ze to, at chceme nebo ne, urychli proces degradace CPU/elektromigraci.Blue Storm píše:i kdyby měl v max zátěži 90 °C, tak to prakticky ničemu nevadí.
Nikdo nedokaze predpovedet, zda to ten proces neurychli napr. z 8mi let na 5.
Pokud by napriklad na tom pc nekdo cely dny po nekokolik let paril a teploty by byly neustale okolo 90 °C, tak to je prinejmensim ne prilis moudre

Proste jit s napetim co nejniz a tim(nejenom) teploty drzet v rozumnych mezich, tot univerzalni pravda

- Blue Storm
- Odborník PCT
Pozor, psal jsem v max zátěži... v běžné zátěži, pokud nerenderuje ve velkém videa, apod., se většinou nad 80 °C ani nedostane, což je naprosto v pohodě. Ve hrách už vůbec ne...
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- chrochtadlo
- Začátečník
no praveze OP psal ohledne BF1, ze mu to litalo k 90ti, tak jsem chtel jen objasnit, ze to rozhodne neni idealni, hlavne pokud by to bylo dlouhodobe, tot vse.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
V praxi je to u prdele, i v těch nejhorších podmínkách to nebude mít problém 15 let běhat, v tomto případě jde fakt jen o pocit. Zas až taková mrdka ten křemík není.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- hypnotic666
- Mírně pokročilý
Jj, původně to bylo k 90C při BF1, teď po snížení napětí a update biosu se to drží na 80C. To už je si myslím v pohodě.chrochtadlo píše:no praveze OP psal ohledne BF1, ze mu to litalo k 90ti, tak jsem chtel jen objasnit, ze to rozhodne neni idealni, hlavne pokud by to bylo dlouhodobe, tot vse.
Upřímně ani neočekávám, že by ten pc vydržel 5 let

PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
- chrochtadlo
- Začátečník
no ja bych rekl ze to teda mrdka kolikrat jeAllowedCry píše:V praxi je to u prdele, i v těch nejhorších podmínkách to nebude mít problém 15 let běhat, v tomto případě jde fakt jen o pocit. Zas až taková mrdka ten křemík není.

80 lepsi jak 90, uvidis v lete, ale asi dobry, jak zde jiz bylo recenohypnotic666 píše: Jj, původně to bylo k 90C při BF1, teď po snížení napětí a update biosu se to drží na 80C. To už je si myslím v pohodě.
Upřímně ani neočekávám, že by ten pc vydržel 5 letBudu rád, když to přežije záruku a potom dokoupit něco, co se pokazí už není problém.

- hypnotic666
- Mírně pokročilý
V létě případně uplatním záruku, kdyby to shořelo 

- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
To se nestane, CPU obecně neodcházej, je to snad nejspolehlivější komponenta v celym PC.
- hypnotic666
- Mírně pokročilý
Také jsem toho názoru. Kdyby mu hrozilo přehřátí, tak se sám postará o to, aby se to nestalo.