Nevíte proč to nefunguje?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Doloch
Nováček
Nováček

Nevíte proč to nefunguje?

Příspěvek od Doloch »

Mám doma 40GB disk Seagate, který jsem použival na starem pocitaci a ted ho pouzivam jako prenosny. Ale prestal mi na tom starem pocitaci fungovat. Na jiných počítačích funguje. Bios ho najde, ale po výpisu disků a cdromů prestane pocitac najizdet a nepracuje. Nesetkali jste se nekdo s podobným problémem?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

to vypadá na to, že ho máš špatně naswitchovaný, napiš, na jakém káblu ho máš na starém PC a na jaké pozici, jak je nastaven nynější systémový disk na starém PC, jak nastaven systém. disk na novém a na které kšandě máš šuplík na novém.

Starý počítač ho považuje za master a protože na něm je prd OS, tak nic nenaběhne
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Bejt tebou, přepsal bych ten nadpis
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Doloch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doloch »

Kabelama ani nasvicovanim to neni zkousel jsem to vselijak. Kdyz tam dam jenom ten disk tak ani nenaběhne hlaska že tam není systém.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Doloch píše:Kabelama ani nasvicovanim to neni zkousel jsem to vselijak. Kdyz tam dam jenom ten disk tak ani nenaběhne hlaska že tam není systém.
proč sem nenapíšeš, co jsem napsal, takhle nemůženm dělat nic
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus v BIOSu dát detekci disků, aby se ti objevily parametry disku přímo tam (prostě abys tam neměl nastavené "AUTO"), na několika deskách jsem viděl, že disk detekovaný přes auto nefungoval (vidělo ho to, ale nebootoval a různá jiná zvěrstva), ale po detekci přímo v biosu to chodilo v pohodě
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Doloch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doloch »

To s tim Biosem jsem už zkoušel, to děla to to same.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“