AMD Polaris - Info, spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Krteq
- Čestný člen

-
Re: AMD Graphics news
Však už se o tom psalo ve Vega vlákně 
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Stejne je to dost hrozny co predvadej.Daleko horsi nez v dobe 8800GTX.Aspon ze ryzen vypada slusne a za par let by se mohla vzpamatovat i GPU divize.
- pavlas
- Začátečník

-
Čekal jsem, že refresh Polarisu přinese vyšší takty. Ale, že přinese takty o 50MHz navíc, to jsem fakt nečekal
prej refresh... Ať se jdou zahrabat..
Dodatek: Jako refresh jsem doufal v alespoň 1500MHz.
- del42sa
- Pokročilý

pokud by se jim podařil stejný výkonový posun jako u R9 290X to R9 390X, tak by to bylo zajímavépavlas píše:Čekal jsem, že refresh Polarisu přinese vyšší takty. Ale, že přinese takty o 50MHz navíc, to jsem fakt nečekalprej refresh... Ať se jdou zahrabat..
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jenže to bylo stejné GPU i OC bylo stelné. AMD tehdy malovalo med kolem pusy s novou revizí ale skutek utek. 390X byla už strašně vyhrozená, default voltáže vysoko za optimem, mizerné provozní vlastnosti, atd. A nakonec se ukázalo že jediné co jí dávalo těch pár % nahoru při stejnym taktu byly lepší paměti a lepší timingy pamětí, což majitelé 290tek vyřešili modifikací biosů. Doufejme tedy že Polaris refresh bude lepší deal.
Ostatně, moc to nevidim rád, v době kdy je Vega za dveřmi bych už polaris nebral. Je to jak brát 6970tku 2 měsíce před příchodem GCN. To už bych počkal na menší vegu, polaris jakožto defakto shrink staré GCN už moc ne. Samo sebou AMD to může osladit cenou, pokud by ty karty byly výhodnější jak současná RX470 tak proč ne, ale čekam že budou spíš vejš takovaný a drašší.
Ostatně, moc to nevidim rád, v době kdy je Vega za dveřmi bych už polaris nebral. Je to jak brát 6970tku 2 měsíce před příchodem GCN. To už bych počkal na menší vegu, polaris jakožto defakto shrink staré GCN už moc ne. Samo sebou AMD to může osladit cenou, pokud by ty karty byly výhodnější jak současná RX470 tak proč ne, ale čekam že budou spíš vejš takovaný a drašší.
- oneb1t
- Začátečník

to by nebylo moc fajndel42sa píše:pokud by se jim podařil stejný výkonový posun jako u R9 290X to R9 390X, tak by to bylo zajímavépavlas píše:Čekal jsem, že refresh Polarisu přinese vyšší takty. Ale, že přinese takty o 50MHz navíc, to jsem fakt nečekalprej refresh... Ať se jdou zahrabat..
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
- Raikkonen
- Začátečník

-
Pár % to bylo, to zase ne že ne. Ale tyhle zvěsti o pouhém přejmenování OC edic nevěstí nic moc dobrého, stejně tak že Vega nebude normální Radeon, ale "Vega" (tedy asi obdoba Fury). Taky jak to pak bude rozlišovat, když mají být 2 čipy Vegy, každá by mohla mít 2 modely, co bude dál se značkou Fury, co bude 590 (pokud tedy vůbec bude) atd. Když tedy AMD chce i z vyššího mainstreamu udělat něco exkluzivního, tak to čekám pěknou pálku a nacenění obdobné nvidii. Akorát tedy s tím rozdílem, že nvidia už to samé má rok na trhu...
- ArgCZ
- Začátečník

tak je to AMD tak to nevěstí nic dobrýho, si po sobě přečti svoje posty a zjistíš že už to ani psát nemusíš protože je každýmu jasný co si myslíš.
Všechno proběhne normálně tak jako se to děje posledních pár generací viz třeba R9 200 na R9 300 či GTX 600 na GTX 700 řadu, netuším co za tim hledáš, vrhne se novej proces a protože se na něm smrdí dlouho tak tu máme prostě tenhle trend, nVidia taky s vydáním GTX 1080Ti updatuje svůj line-up, GTX 1060 dostane rychlejší paměti, stejně tak GTX 1080, jen to nepřejmenovali, ale jinak v tom je ve skutečnosti rozdíl 00prd
Všechno proběhne normálně tak jako se to děje posledních pár generací viz třeba R9 200 na R9 300 či GTX 600 na GTX 700 řadu, netuším co za tim hledáš, vrhne se novej proces a protože se na něm smrdí dlouho tak tu máme prostě tenhle trend, nVidia taky s vydáním GTX 1080Ti updatuje svůj line-up, GTX 1060 dostane rychlejší paměti, stejně tak GTX 1080, jen to nepřejmenovali, ale jinak v tom je ve skutečnosti rozdíl 00prd
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Raikkonen
- Začátečník

-
Spíš jsem čekal (a myslím že ne sám), že Vega zas trochu rozčeří vody a donutí nvidii nějak reagovat (jako třeba Ryzen donutil Intel). Jestli to má být jen doplnění stávající nabídky na full lineup, tak mi to přijde z pohledu zákazníka škoda a sice to bude stačit, ale nikdo asi nebude skákat radostí do stropu...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: AMD Polaris - Info, spekulace
Hmm jak že to Intel reagoval na Ryzen? Já jsem si ničeho nevšimnul. A Rename karty nikoho k reakci neporovokujou, to může jedině Vega, proto na ní všichni tak netrpělivě čekaj.
Hladis//Promaz trollingu.
//Presun z AMD Graphics news
Hladis//Promaz trollingu.
//Presun z AMD Graphics news
- Raikkonen
- Začátečník

-
RX500 série by měla přijít o něco dříve - už 18. dubna.
https://videocardz.com/67303/amd-radeon ... -mid-april
- Krteq
- Čestný člen

-
Hmm, Polaris 10 nebo Polaris 10XT2?
- maltra
- Začátečník

Tam ale pisu presny opak, ze tie karty pridu o dva tyzdne neskor, teda nie 4. aprila ale 18. aprila (dubna).Raikkonen píše:RX500 série by měla přijít o něco dříve - už 18. dubna.
//Krteq: neviem, oficialne to potvrdene asi nebolo, odvolavaju sa na info z heise.de, ci je to nejaky hodnoverny zdroj netusim. Bola to odo mna viac-menej len vecna poznamka ze si dotycny tu informaciu mylne vylozil.
Naposledy upravil(a) maltra dne úte 14. bře 2017, 21:44, celkem upraveno 1 x.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
- Krteq
- Čestný člen

-
- Raikkonen
- Začátečník

-
Nenapsal jsem to přesně, protože to mělo být ve vztahu k uvedení Vegy. Já to původně postnul právě do vlákna Vegy, ale pak jsem si uvědomil, že to spíš patří sem a tím přesunutím to ztratilo ten původní význam...
Když už to vydání má být za měsíc, bylo i info o malém zvýšení frekvence, neproběhl už někde i nástřel cen? Přece jen když brzy nato vyjde i Vega do vyšší kategorie, tak by prostor k tomu byl, ostatně Polaris bude tou dobou na trhu už 10 měsíců (zase na druhou stranu si RX470 i 480 stojí oproti 1060 celkem dobře, tak jestli spíš nebude muset nějak reagovat nvidia).
Když už to vydání má být za měsíc, bylo i info o malém zvýšení frekvence, neproběhl už někde i nástřel cen? Přece jen když brzy nato vyjde i Vega do vyšší kategorie, tak by prostor k tomu byl, ostatně Polaris bude tou dobou na trhu už 10 měsíců (zase na druhou stranu si RX470 i 480 stojí oproti 1060 celkem dobře, tak jestli spíš nebude muset nějak reagovat nvidia).
- Krteq
- Čestný člen

-
- durod
- Středně pokročilý

18. duben stale nepotvrzeny? Asi je to nerealne, protoze zadny leak o vykonu , specifikaci tyden pred launchem?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- skaven321
- Začátečník

-
https://videocardz.com/newz/powercolor- ... aunch-datedurod píše:18. duben stale nepotvrzeny? Asi je to nerealne, protoze zadny leak o vykonu , specifikaci tyden pred launchem?
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- Raikkonen
- Začátečník

-
Ceny pro Evropu zveřejnil videocardz:
AMD Radeon RX 580 8GB: 269 EUR
AMD Radeon RX 580 4GB: 239 EUR
AMD Radeon RX 570 4GB: 199 EUR
https://videocardz.com/newz/amd-radeon- ... il-pricing
AMD Radeon RX 580 8GB: 269 EUR
AMD Radeon RX 580 4GB: 239 EUR
AMD Radeon RX 570 4GB: 199 EUR
https://videocardz.com/newz/amd-radeon- ... il-pricing
- durod
- Středně pokročilý

Ze by pod 7000 u full rx580? Jeste tak +20% vykonu proti rx480 a nebude to zly kup
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750