Fake email z paypalu
- junglist
- Začátečník
Fake email z paypalu
Ahoj. Uz podruhy mi prisel fake email od paypalu, kde se mam klasicky prez nejakej odkaz prihlasit a aktualizovat svoje informace. Je celkem jasne poznatelny, ze je to podvod ale co me zarazi, tak ty maily chodi z adresy sup@paypal.com
Jak je mozny, ze to chodi z domeny paypal.com ?
- Jds1cz
- Začátečník
Re: Fake email z paypalu
Lidi jsou zkrátka s.... asi jsem nepomohl ,ale ulevil jsem si sry:)
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
- -Vladimir-
- Začátečník
podvodníci se poučili z minulých chyb (ovšem jen částečně)...robuTEKK píše:Ahoj. Uz podruhy mi prisel fake email od paypalu, kde se mam klasicky prez nejakej odkaz prihlasit a aktualizovat svoje informace. Je celkem jasne poznatelny, ze je to podvod ale co me zarazi, tak ty maily chodi z adresy sup@paypal.com
ignorelist: Stratos (již trvale)
- r34ktor
- Začátečník
Adresu odesilatele lze snadno podvrhnout. Pokud to tvůj klient umožňuje, používej pro ověření DKIM.
Knowledge is power
- zombux
- Odborník PCT
pochop, že do adresy odesílatele si kdokoliv může napsat úplně cokoliv a skutečného odesílatele jde vystopovat leda studiem hlaviček, a to ještě možná.
k PayPalu - kamarádce přišla takováhle výzva k aktualizaci údajů na PayPalu. vtip je v tom, že ona PayPal účet vůbec nemá
k PayPalu - kamarádce přišla takováhle výzva k aktualizaci údajů na PayPalu. vtip je v tom, že ona PayPal účet vůbec nemá
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Blue Storm
- Odborník PCT
No mně tak dva měsíce zpátky taky přišlo něco podobného. Email byl ale service@paypal.com a nebyl v tom žádný link. Byl to pouze informativní email, že zaznamenali neobvyklou aktivitu na mém účtu (asi se do něj někdo snažil nabourat).
V srpnu mi zase dvakrát přišel mail od Sony Playstation Network (kdysi jsem se tam registroval kvůli něčemu), že se někdo pokouší zresetovat mé heslo. Link tam byl, otevřel jsem jej, ale nic nevyplňoval... ale jelo to normálně pod zabezpečným připojením Sony... myslíte, že se i HTTPS a zabezpečené připojení dá zfalšovat, aby se to hlásilo jako ok?
V srpnu mi zase dvakrát přišel mail od Sony Playstation Network (kdysi jsem se tam registroval kvůli něčemu), že se někdo pokouší zresetovat mé heslo. Link tam byl, otevřel jsem jej, ale nic nevyplňoval... ale jelo to normálně pod zabezpečným připojením Sony... myslíte, že se i HTTPS a zabezpečené připojení dá zfalšovat, aby se to hlásilo jako ok?
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Leon_
- Začátečník
- Znedlob
- Mírně pokročilý
Ob týden mi chodí výzva abych něco updatoval. Vtip je v tom že to chodí na mail, na kterém vůbec nemám PayPal registrovaný
- zombux
- Odborník PCT
vítej ve spamlistu
Pfizer & Moderna inside
- 1000mp3
- Nováček
-
Ahoj,
me to chodi asi 2x mesicne, je potreba byt ostrazity, aby clovek neprisel o penize .
Nejlepe asi neotvirat zadne odkazy z podezrelych emailu, pripadne kontaktovat service desk konkretni sluzby...
me to chodi asi 2x mesicne, je potreba byt ostrazity, aby clovek neprisel o penize .
Nejlepe asi neotvirat zadne odkazy z podezrelych emailu, pripadne kontaktovat service desk konkretni sluzby...
- AdamČerný83
- Nováček
-
tohle mi chodí už asi měsíc, pořád a pořád dokola